Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια, 40 μοναδικές Ελληνίδες!

Δεν υπάρχουν δυσκολίες όταν θέλεις κάτι με όλη σου την καρδιά.
Δεν υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορείς να ξεπεράσεις όταν λαχταράς να γίνεις η καλύτερη σ' αυτό που αγαπάς.

Οι ιστορίες σαράντα μοναδικών Ελληνίδων που αψήφησαν τις δυσκοίες, δείχνουν και σε σένα τον δρόμο.
"Μη δειλιάζεις, μη συμβιβάζεσαι. Δείξε τόλμη και αφοσίωση σ' έναν σκοπό και θα τα καταφέρεις".

Κι αν οι πραγματικές ιστορίες κάποιων κοριτσιών είναι πιο όμορφες, πιο αισιόδοξες και πιο συναρπαστικές από τα παραμύθια;

Αν ο δρόμος της ζωής τους δεν αρχίζει και τελειώνει με την προσδοκία ενός ωραίου πρίγκιπα, αλλά ξετυλίγεται γεμάτος προσπάθεια, δράση, ατομικά επιτεύγματα; Δεν είναι αυτά τα ατρόμητα κορίτσια πιο γοητευτικά από τις ζαχαρένιες ηρωίδες των ταινιών;

Δεν είναι το καλύτερο πρότυπο για τις μικρές αναγνώστριες που κάνουν τα πρώτα βήματα στον δρόμο της ζωής;

Σαράντα ξεχωριστές Ελληνίδες-πρότυπα ζωής προτείνει το βιβλίο της Κατερίνας Σχινά που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος με τίτλο Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια: 40 μοναδικές Ελληνίδες.

Από την Καλλιπάτειρα, αθλήτρια και μητέρα Ολυμπιονικών, ως την αγωνίστρια του ’21 Μαντώ Μαυρογένους, από την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη ως την παιδαγωγό Ρόζα Ιμβριώτη, από την αξεπέραστη σοπράνο Μαρία Κάλλας ως τη διάσημη ηθοποιό Κατίνα Παξινού, από την Αγνοδίκη, την πρώτη γιατρό της αρχαιότητας, ως την πρώτη φεμινίστρια Αύρα Θεοδωροπούλου, γυναίκες που πάλεψαν για τους στόχους τους και έμειναν ονομαστές για το έργο τους θα εμπνεύσουν τις μικρές αναγνώστριες.

Επιστήμονες, καλλιτέχνιδες, συγγραφείς, αγωνίστριες της ελευθερίας, αθλήτριες, πολιτικοί που διακρίθηκαν μέσα στην ιστορία της αρχαίας, αλλά ιδίως της σύγχρονης Ελλάδας, παρουσιάζονται με σύντομα κείμενα, γραμμένα από την Κατερίνα Σχινά, σαν μικρά, όμορφα παραμύθια.

Τις ιστορίες συνοδεύουν τα πορτρέτα των ηρωίδων του βιβλίου, φιλοτεχνημένα από 16 γνωστούς Έλληνες εικονογράφους, που αποδίδουν με το ιδιαίτερο εικαστικό του ύφος ο καθένας το πνεύμα και τη δυναμική προσωπικότητα αυτών των ασυμβίβαστων Ελληνίδων.

Το ύφος των ιστοριών και η ποικιλία της έξοχης εικονογράφησης συμβάλλουν στη δημιουργία ενός βιβλίου που διαπαιδαγωγεί τα παιδιά ιστορικά, κοινωνικά, αισθητικά.

Ένα βιβλίο απαραίτητο για κάθε παιδική βιβλιοθήκη, πηγή έμπνευσης και γνώσης για κορίτσια και αγόρια.

Ένα βιβλίο που δημιουργεί υγιή πρότυπα για τα κορίτσια λίγο πριν από το ξεκίνημα της εφηβείας τους, δείχνοντας πως ο ηρωισμός, η αυτοθυσία, η γνώση, η προσπάθεια, η έμπνευση είναι εκείνα που δίνουν πραγματικό νόημα αλλά και απόλαυση στη ζωή.

Ένα βιβλίο που θεμελιώνει την έννοια της ισότητας μέσα από τα ελκυστικά παραδείγματα σαράντα σπουδαίων Ελληνίδων, οι οποίες μεγαλούργησαν υπερβαίνοντας τους περιορισμούς του φύλου τους, απτόητες από τις δυσκολίες και ανένδοτες στην επιδίωξη των στόχων τους.

Εικονογράφηση
Κλαίρη Γεωργέλλη, Μυρτώ Δεληβοριά, Σάντρα Ελευθερίου, Κώστας Θεοχάρης, Μιχάλης Καζάζης, Ναταλία Καπατσούλια, Μάρια Μπαχά, Πέτρος Μπουλούμπασης, Νέαρχος Ντάσκας, Αχιλλέας Ραζής, Ίρις Σαμαρτζή, Ντανιέλα Σταματιάδη, Μαργαρίτα Τζαννέτου, Φωτεινή Τίκκου, Σοφία Τουλιάτου, Κατερίνα Χαδουλού

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.