Τα κορίτσια της Νέας Υόρκης, από τις Εκδόσεις Μίνωας!

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, γραμμένο με μεγάλη σοφία, για τον έρωτα, την ελευθερία και την αναζήτηση της προσωπικής ευτυχίας.

To νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ, της συγγραφέως του Best Seller Eat pray love, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, ταυτόχρονα με την Αμερική και την Αγγλία, και ήδη μεταφράζεται σε 30 γλώσσες. Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς.

Τα κορίτσια της Νέας Υόρκης είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο γοητεία, σεξ και περιπέτεια, που τοποθετείται στον κόσμο του θεάτρου στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’40.

Δεν χρειάζεται να είσαι καλό κορίτσι για να είσαι καλός άνθρωπος…



Νέα Υόρκη, 1940. Η 19χρονη Βίβιαν Μόρις μόλις έχει αποβληθεί από το Κολέγιο Βάσαρ. Οι εύποροι γονείς της τη στέλνουν στο Μανχάταν για να ζήσει με τη θεία της, η οποία έχει ένα παλιό, ετοιμόρροπο θέατρο στο κέντρο της πόλης. Εκεί η Βίβιαν θα αναδείξει το ταλέντο της στη ραπτική και θα εργαστεί ως ενδυματολόγος του θεάτρου.

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια της θα αναδυθεί ένας εντελώς άγνωστος φαντασμαγορικός κόσμος: αντισυμβατικά κορίτσια που αναζητούν διασκέδαση και πίνουν το μεθυστικό κρασί της ζωής ως την τελευταία σταγόνα, ένας χαρισματικός πλέι μπόι ηθοποιός, μια μεγάλη κυρία του θεάτρου, ένας κυνικός συγγραφέας και ένας ευαίσθητος σκηνοθέτης.
Στον κόσμο της Βίβιαν, όμως, θα έρθουν τα πάνω κάτω, όταν με ένα λάθος της θα ξεσπάσει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Τι ακριβώς έχει συμβεί και ποια απόφαση θα πάρει;

«Είναι τόσο πολλά αυτά που θα λατρέψετε στα Κορίτσια της Νέας Υόρκης. Η ιστορία αφορά γυναίκες οι οποίες απορρίπτουν τα δεσμά του γάμου και μια συμβατική ζωή για να εξερευνήσουν τις επιθυμίες τους. Η φωνή της Βίβιαν είναι δυνατή και πολύ θα ήθελα να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί της. Αυτό που αγάπησα στη Βίβιαν είναι ότι ακολουθεί το ρητό Carpe diem». Independent

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ γεννήθηκε στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ το 1969. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και όταν αποφοίτησε ταξίδεψε σε ολόκληρη την
Αμερική. Οι εμπειρίες που αποκόμισε από τα ταξίδια της αποτέλεσαν την έμπνευση για το πρώτο της βιβλίο. Η συλλογή διηγημάτων Pilgrims εκδόθηκε το 1993 και ήταν υποψήφια για το βραβείο PEN/Hemingway.
Η συγγραφέας εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορα έντυπα, Spin, GQ, New York Times Magazine. Για την αρθρογραφία της ήταν τρεις φορές υποψήφια για το βραβείο The National Magazine Award, ενώ τo άρθρο της στο GQ για τις εμπειρίες της ως εργαζόμενης σε μπαρ στο Lower East Side της Νέας Υόρκης αποτέλεσε τη βάση για το φιλμ Coyote Ugly (ελληνικός τίτλος: To μπαρ των ονείρων).
Το πρώτο της μυθιστόρημα, Stern Men, εκδόθηκε το 2000. Η συγγραφέας, όμως, έγινε ευρέως γνωστή με το αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα Eat Pray Love το 2006 (επετειακή έκδοση, Μίνωας 2019). Το βιβλίο ξεπέρασε τα 12.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και μεταφράστηκε σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες.
Το 2010 γυρίστηκε σε ταινία με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς, γνωρίζοντας εξίσου τεράστια αποδοχή. Το περιοδικό Times συμπεριέλαβε τη συγγραφέα στη λίστα με τους εκατό πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο. Η επιτυχία συνεχίστηκε και με το επόμενο μυθιστόρημα της συγγραφέως, The signature of all things, το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 2013 από τους συντάκτες των New York Times.
Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσεϊ.

www.elizabethgilbert.com
@GilbertLiz

Το μυθιστόρημα της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας σε μετάφραση της Βασιλικής Κοκκίνου.

H Warner Bros. Pictures εξασφάλισε τα δικαιώματα μεταφοράς της ιστορίας στη μεγάλη οθόνη. Η πολυβραβευμένη παραγωγός της ταινίας, Sue Kroll, που έχει διακριθεί για τις ταινίες Ένα Αστέρι Γεννιέται, Η Καρδερίνα, Αρπακτικά Πτηνά (2020) κ.ά., δήλωσε για Τα Κορίτσια της Νέας Υόρκης: «Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ δημιούργησε έναν πρωτότυπο, διασκεδαστικό και απίστευτο κόσμο με τολμηρούς χαρακτήρες, τόσο ζωηρά σκιαγραφημένους που πραγματικά αισθάνεσαι τις προσδοκίες, τη συγκίνηση και τη μαγεία του να ζεις στη Νέα Υόρκη την εποχή εκείνη». Το σενάριο θα γράψει η υποψήφια για Εmmy σεναριογράφος Michelle Ashford (δημιουργός της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς “Masters of Sex”).
Tα κορίτσια της Νέας Υόρκης είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της συγγραφέως που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη μετά την τεράστια επιτυχία του Eat Pray Love, το 2010, με πρωταγωνίστρια την Julia Roberts.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.