Νέα, υπέροχα βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας!

Σας παρουσιάζουμε τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Μίνωας για το φθινόπωρο του 2019, για τους μπαμπάδες και τις μαμάδες....

Με εκδοτική ιστορία που ξεπερνά τα 67 χρόνια, συνεχίζετε η ανάπτυξή των εκδόσεων Μίνωας με νέες σειρές, αλλά και με εμπλουτισμό των υπαρχουσών, με σύγχρονα θέματα που αφορούν παιδιά και γονείς.

 

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ
Ραφαέλα Ρομανιόλο Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου

Η Ραφαέλα Ρομανιόλο συνθέτει ένα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα, μια επιβλητική, συγκινητική τοιχογραφία της ιταλικής ιστορίας του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα, γεμάτη περιπέτειες και χαρακτήρες που σκιαγραφούνται τόσο καλά, ώστε ο αναγνώστης δεν αποπροσανατολίζεται ούτε στιγμή. Μια τοιχογραφία της Ιταλίας, μια σπαραχτική γυναικεία εποποιία για την ιστορία και τη μοίρα. Το Πεπρωμένο (πρωτότυπος τίτλος: Destino) εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στην Ιταλία και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, έχει μεταφραστεί σε 9 γλώσσες από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς στην Ευρώπη, ενώ είναι υποψήφιο για το Βραβείο Strega 2016 – τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία. Μάλιστα, είσεπραξε διθυραμβικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα ιταλικά μυθιστορήματα των τελευταίων πέντε ετών.

    ΧΑΡΤΙΝΗ ΜΝΗΜΗ
Έμα Χίλι Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη

Η Χάρτινη μνήμη, ένα μυθιστόρημα μυστηρίου με καταιγιστικό ρυθμό και μια καταπληκτική ηρωίδα, αποτελεί το πρώτο μυθιστόρημα της Έμα Χίλι.
Εκδόθηκε το 2014, έφτασε στο Νο1 της λίστας με τα ευπώλητα βιβλία των Sunday Times και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Απέσπασε, επίσης, το βραβείο Costa ως το καλύτερο λογοτεχνικό ντεμπούτο της χρονιάς, ενώ ήταν υποψήφιο και στη γενική κατηγορία ως ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα.
Η Χάρτινη μνήμη γυρίζεται σε τηλεο­πτική ταινία από το BBC με πρωταγωνίστρια τη δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου Γκλέντα Τζάκσον.

  D-DAY, ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ
Τζάιλς Μίλτον Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης

75 χρόνια μετά την απόβαση στη Νορμανδία, η D-Day όπως έμεινε στην ιστορία, καταγράφονται για πρώτη φορά σε βιβλίο οι αυθεντικές αφηγήσεις όσων βρέθηκαν παγιδευμένοι στην πρώτη γραμμή της μεγαλύτερης θαλάσσιας στρατιωτικής απόβασης. Στο νέο ιστορικό έργο του Τζάιλς Μίλτον, του συγγραφέα του Best Seller Χαμένος Παράδεισος,  περιγράφονται από όλες τις πλευρές όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα μέσα από ιστορίες των επιζώντων: του έφηβου Αμερικανού κληρωτού, του επίλεκτου Γερμανού αμυνόμενου, του Γάλλου αντιστασιακού.

Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ
Σαρίτα Χαΐμ

Η Σαρίτα Χαΐμ στο νέο της μυθιστόρημα επιχειρεί μια τολμηρή κατάδυση στις ψυχές των χαρακτήρων της. Μια πυρκαγιά που λίγο έλειψε να σκοτώσει την επτάχρονη Μάρθα βγάζει ανεξήγητα από τη ζωή της τη μεγαλύτερη αδελφή της, Κατερίνα. Ύστερα από χρόνια, ένα μήνυμα στο messenger από τον άγνωστο Ηλία Π. που ζει σε ένα ελληνικό νησί έρχεται να ταράξει την επιτυχημένη ζωή της Μάρθας, η οποία μένει πλέον μόνιμα στο Τορόντο. Η συνάντηση επιφυλάσσει εκπλήξεις και ωθεί τις δύο γυναίκες να βουτήξουν στα κατάβαθα της ύπαρξής τους αλλά και να αποτινάξουν από τις πλάτες τους το βάρος μιας ατελούς ταυτότητας.

    ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου

To νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ, της συγγραφέως του Best Seller Eat pray love που έχει φτάσει τα 32.000 αντίτυπα, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας.  Ένα μυθιστόρημα γεμάτο γοητεία, σεξ και περιπέτεια, που τοποθετείται στον κόσμο του θεάτρου στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’40. Κυκλοφόρησε στην Αμερική το καλοκαίρι του 2019 και βρέθηκε αμέσως στην κορυφή της λίστας με τα ευπώλητα βιβλία των New York Times, ενώ μεταφράζεται ήδη σε 30 γλώσσες.

«Κάποια στιγμή στη ζωή της η γυναίκα κουράζεται να νιώθει συνεχώς ντροπιασμένη. Έπειτα από αυτό είναι ελεύθερη να γίνει αυτό που πραγματικά είναι».

  Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ
Άρτουρ Σοπενχάουερ Μετάφραση: Απόστολος Στραγαλινός Πρόλογος: Γιώργος Παπανικολάου

Αν και η Τέχνη τού να έχεις πάντα δίκιο γράφτηκε τον 19ο αιώνα, σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Σε αυτή την έκδοση, με πρόλογο του καθηγητή Εγκληματολογίας Γιώργου Παπανικολάου, περιλαμβάνονται 38 τεχνάσματα που συνηθίζονται στις λεκτικές αντιπαραθέσεις, με απώτερο σκοπό την υπεράσπιση των ισχυρισμών μας και την αντίκρουση των επιχειρημάτων του άλλου, είτε έχουμε δίκιο είτε έχουμε άδικο. Τα τεχνάσματα αυτού του βιβλίου τα διακρίνουμε σε κάθε αντιπαράθεση σήμερα. Από το διαξιφισμό με το σύντροφό μας, στην κουβεντούλα της παρέας, στην ανταλλαγή απόψεων και σχολίων στα social media, ακόμη και στο διάλογο σε τηλεοπτικά πάνελ ή στη Βουλή.

      LAGOM – Η ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ
Λινέα Νταν Μετάφραση: Ελευθερία Τσίτσα

«Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο, ακριβώς όσο πρέπει». Το σουηδικό LAGOM πρεσβεύει το αρχαιοελληνικό «παν μέτρον άριστον» και μέσα από αυτό το βιβλίο ξεδιπλώνεται όλη η τέχνη του να διαμορφώνεις μια καθημερινότητα λιγότερο περίπλοκη, με στόχο τη δημιουργία μιας χαρούμενης και ισορροπημένης ζωής.

  ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗ ΖΩΗ!
Αλεξάνδρα Α. Καππάτου

Tο νέο βιβλίο της έγκριτης ψυχολόγου – παιδοψυχολόγου Αλεξάνδρας Α. Καππάτου περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες επιστημονικές προσεγγίσεις, με σκοπό να λύσει τις απορίες κάθε γονιού με παιδιά 10-21 ετών. Ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος που θα σας συνοδεύει στο συναρπαστικό ταξίδι της εφηβείας των παιδιών σας και θα σας προτείνει λύσεις και χρηστικές πληροφορίες για καθετί που μπορεί να συναντήσετε όλα αυτά τα χρόνια.

    ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ, ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Δημήτρης Γρηγοράκης

Ο γνωστός κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc, PhD, Δημήτρης Γρηγοράκης, μέσα από την παρούσα έκδοση μας εισάγει στον κόσμο των αυτοάνοσων νοσημάτων και μας μυεί στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής, συστήνοντάς μας στρατηγικές λύσεις αντιμετώπισης, βασισμένης σε μια κατεξοχήν διατροφοκεντρική αντίληψη

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.