Print this page

Γνωρίζω την ιστορία!

Στη σειρά «Γνωρίζω την ιστορία», έρχεται να προστεθεί το τρίτο βιβλίο, Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα.

Ένα ταξίδι στην ελληνική ιστορία, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας από τους συγγραφείς-δασκάλους Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη.

Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα

Μόλις οι Πέρσες έφτασαν στον Μαραθώνα, απέναντί τους έβλεπαν βουνά, ενώ δεξιά τους ένας βάλτος κάλυπτε μια μεγάλη έκταση.

Αυτό όμως που έκανε τους δυο στρατηγούς να χαρούν ήταν η πεδιάδα. «Το καλύτερο μέρος για να κινηθεί το ιππικό μας» ψιθύρισε ο Δάτης και ο Αρταφέρνης χαμογέλασε.

Η είδηση δεν άργησε να φτάσει στην Αθήνα. Ο Αθηναίος στρατηγός Μιλτιάδης ήξερε πως, αν ήθελαν να νικήσουν τους Πέρσες, έπρεπε να τους αντιμετωπίσουν στον Μαραθώνα.

Η μεγάλη μάχη δεν θα αργούσε να ξεκινήσει…

Μια νέα σειρά βιβλίων, ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά από τους συγγραφείς- δασκάλους Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη και τις εκδόσεις Μίνωας, μόλις κυκλοφόρησε.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ελληνική ιστορία για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Μέγας Αλέξανδρος

Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης, Μιχάλης Κύλακος

Στην Πέλλα της Μακεδονίας γεννήθηκε ένα αγόρι με το όνομα Αλέξανδρος.

Από μικρός φαινόταν πως κάποια μέρα θα γινόταν σπουδαίος.

Δώδεκα χρονών κατάφερε να δαμάσει το άλογό του, τον Βουκεφάλα. «Γιε μου, κοίτα να βρεις ένα βασίλειο ίσο μ’ εσένα, γιατί η Μακεδονία δεν σε χωράει» του είπε ο πατέρας του μια μέρα.

Ο Φίλιππος ήθελε τον καλύτερο δάσκαλο για τον γιο του. Κι αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Αριστοτέλη. Σιγά σιγά όλοι άρχισαν να μιλάνε για τον νεαρό γιο του βασιλιά…

Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών

Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης

«Η πόλη της Σπάρτης θα καταστραφεί από τους Πέρσες, εκτός κι αν πεθάνει ένας βασιλιάς της!» Τα λόγια της Πυθίας δεν φόβισαν τον Λεωνίδα.

Ως βασιλιάς της Σπάρτης, ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει. Κάλεσε τους Σπαρτιάτες στρατιώτες και τους ρώτησε: «Πόσοι από σας έχετε γιους;».

Tότε μόνο εκείνοι κατάλαβαν ότι αυτή η αποστολή ήταν για λίγους.

Τριακόσιους διάλεξε, ενώ οι υπόλοιποι διασκορπίστηκαν απογοητευμένοι.

Ο Λεωνίδας έπρεπε να πάρει μαζί του άντρες που είχαν αφήσει πίσω γιους για να συνεχίσουν τη γενιά και τ’ όνομά τους. Γνώριζε ότι από τη μάχη στις Θερμοπύλες δεν υπήρχε επιστροφή...