Αιώνιοι ψίθυροι της Ελένης Γαληνού

Υπήρξε πράγματι εραστής της;
Μήπως τελικά αυτό που τους έδενε ήταν μια σχέση πιο περίπλοκη και μυστηριώδης;

Η Ελίζα και η οικογένειά της συνδέονται με τη Δούκισσα της Πλακεντίας με μια ιστορικά παράδοξη σχέση και μια Μυστική Διαθήκη που προστατεύει ένα πανάρχαιο μυστικό.

Ένα δυσάρεστο γεγονός φέρνει εσπευσμένα την Ελίζα και τη φίλη της Κωνσταντίνα στην Αθήνα από το Παρίσι.

Όμως η επιστροφή τους ξυπνάει φαντάσματα του παρελθόντος. Ο άλλοτε μεγάλος έρωτας της Ελίζας, ο Ρήγας, και μια σκοτεινή γυναίκα, η Βικτόρια, παραμονεύουν απειλητικοί, με μοναδικό στόχο να κλέψουν αυτό το μυστικό.
Η μοίρα παρασύρει τους ήρωες σε έναν καταιγισμό ακραίων καταστάσεων και ο έρωτας, πιο πεισματάρης από ποτέ, δίνει τη δική του μεγαλειώδη μάχη.

Ζωές, σχέσεις και ισορροπίες ανατρέπονται. Μυστικά έρχονται στο φως κι ένα μικρό παιδί βρίσκεται στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων – μέσο για να πετύχουν τους σκοτεινούς σκοπούς τους.
Η Ελίζα αναζητά εναγωνίως λύση μέσω μιας αλλόκοτης αλήθειας που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, με φόντο τη σύγχρονη, μυστηριώδη Αθήνα.
Ένας γνωστός θρύλος ξαναζωντανεύει φέρνοντας στην επιφάνεια συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για αιωνιοι ψιθυροι

Η Δούκισσα της Πλακεντίας ή Σοφί ντε Μαρμπουά-Λεμπρέν (1785-1854) ήταν φιλέλλην Αμερικανογαλλίδα, σύζυγος του Δούκα της Πλακεντίας ή Πιατσέντσα (πόλης της Ιταλίας), που συνεισέφερε πολλά από κοινωνικής και οικονομικής άποψης στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων.

Μετά τον θάνατο της κόρης της, Ελίζας, κατά το ταξίδι τους στην Ασία, η Δούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, τοποθετώντας το βαλσαμωμένο σώμα του παιδιού της στο σπίτι όπου έμεναν προσωρινά επί της οδού Πειραιώς.

Έχτισε το Καστέλλο της Ροδοδάφνης (σημερινός Πύργος της Πλακεντίας) στην Πεντέλη, αγοράζοντας μια τεράστια έκταση από τη Μονή Πεντέλης και την Έπαυλη των Ιλισίων (σημερινό Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο) καθώς και άλλες οικίες που ολοκληρώθηκαν όμως μετά τον θάνατό της.

Η κυρία Ελένη Γαληνού ολοκληρώνει την ιστορία που ξεκίνησε στη «Μυστική Διαθήκη» και με παρέσυρε σε μια νέα περιπέτεια, γεμάτη κρυμμένα μυστικά, σημαντικές αποκαλύψεις αλλά και συγκίνηση και έρωτα!

 Οι «Αιώνιοι ψίθυροι» είναι οι ίδιοι οι θρύλοι, τα ανεπιβεβαίωτα δηλαδή γεγονότα που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα, ανακατεύοντας αλήθειες και φαντασία.

Δροσίζουν με την αύρα τους κάθε σελίδα και ανταμείβουν μ’ ένα χάδι στον ώμο τον αναγνώστη που διαβάζει αυτό το μυθιστόρημα.

Μύθος και αλήθεια είναι αρμονικά και όμορφα αναμεμιγμένα σ’ ένα βιβλίο που σέβεται το παρελθόν και τη ζωή της Δούκισσας και του λήσταρχου Νταβέλη και ρίχνει φως σε όσα σημεία χρειάζεται για να μη διαλύσει τη γοητεία του αφανέρωτου και του δυσεξήγητου.

Είναι ένα περιπετειώδες, ερωτικό και γεμάτο αγωνία κείμενο και ένα σωστό συμπλήρωμα του πρώτου βιβλίου της διλογίας.

Απαντάει σε ερωτήματα που δημιουργήθηκαν, κλείνει στρωτά και ρεαλιστικά τον κύκλο με το τίμημα που χρειάζεται, επεξηγεί και ταυτόχρονα σφραγίζει μυστικά και απορίες και με ταξίδεψε σ’ ένα ρομαντικό χτες κι ένα σκληρό σήμερα.

Ανακαλύψτε και τη ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.