Print this page

Το παράθυρο της Νεφέλης του Σπύρου Πετρουλάκη, από τις Εκδόσεις Μίνωας

Το πρώτο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, Το παράθυρο της Νεφέλης, των Εκδόσεων Μίνωας, επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο.

Ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα που μάγεψε χιλιάδες αναγνώστες, έχοντας ήδη φτάσει στα 12.000 αντίτυπα, και καθιέρωσε τον Σπύρο Πετρουλάκη ως έναν από τους πιο αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς

«Το παιδί μου… Βοήθεια. Έχασα το παιδί μου…»

Ποιος μπορεί να μείνει αμέτοχος στην τραγική έκκληση μιας μάνας που μέσα σε μια στιγμή χάνει όχι μόνο το παιδί της αλλά και τον κόσμο ολόκληρο;

Κι όμως… Κανένας δεν είχε τη δύναμη να κάνει κάτι ώστε τα δεδομένα να αλλάξουν. Το παιδί χάθηκε.

Η Νεφέλη μεγαλώνει με τους ανθρώπους που πιστεύει ότι είναι οι γονείς της, δίχως να ξέρει την αλήθεια. Κοντά τους γνωρίζει την αγάπη, το χάδι, το χαμόγελο, ώσπου έρχεται στον κόσμο ο αδελφός της. Από τότε όλα αλλάζουν. Ριζικά. Τα πινέλα και οι καμβάδες τη βοηθούν να δραπετεύει από την ασπρόμαυρη ζωή της, μέσα από ένα έγχρωμο παράθυρο.

Όταν η Νεφέλη θα καταφέρει να το ανοίξει… ανοίγουν και τα φτερά της. Μια δασκάλα, δύο νέες φίλες και ένας απροσδόκητος έρωτας έρχονται στη ζωή της για να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Ο τρόπος γραφής ξεχωριστός και καθηλωτικός,οι σκηνές εναλλάσονται χωρις να κουράζουνκαι τα συναισθήματα έντονα άλλοτε αγάπης άλλοτε μίσους,άλλοτε αγωνίας!

Η πλοκή έχει ρυθμό, ένταση, ανατροπές και δυνατές συγκινητικές στιγμές που σε ξεπερνούν.

Οι χαρακτήρες του μυθιστορήματος είναι γήινοι, απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, που σε παρασύρουν στα χνάρια τους και επιζητάς τη δικαίωσή τους. Σ

Οι προσωπικότητες της Μαρίνας και του Γιάννη είναι ιδιαίτερες, με μία διαταραγμένη ψυχοσύνθεση, ένα νοσηρό ψυχισμό, γεμάτοι πάθη και αδυναμίες, και η πορεία της ζωής τους είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις πράξεις τους. 

Τα συναισθήματα που νιώθεις δεν μπορούν ν' αποτυπωθούν με λέξεις ... οι εξελίξεις σ' αφήνουν ξέπνοο, και το φινάλε καθηλώνει.

Related items