Το Βιβλίο του Hygge για να ζεις καλά, από τις Εκδόσεις Μίνωας!

Οι όμορφες στιγμές κρύβονται στην απλότητα. Διαβάστε το Βιβλίο του HYGGE και ακολουθήστε τα βήματα των Δανών, των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων στο κόσμο.

Κυκλοφόρησε «Το βιβλίο του Hygge, ο Δανέζικος τρόπος να ζεις καλά», του Μάικ Βάικινγκ από τις εκδόσεις Μίνωας, ένα παγκόσμιο best seller!

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι δημιουργοί του, οι Δανοί μας συστήνουν έναν τρόπο ζωής που δεν μένει στη θεωρία, αλλά εφαρμόζεται στην πράξη και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Όλα οφείλονται στο...Hygge (προφέρεται hoo-gah) που ως λέξη έχει τις ρίζες της στον 18ο αιώνα και στις μέρες μας γίνεται γνωστή ανά τον κόσμο αφού «ανακαλύφθηκε» από συγγραφείς που ασχολούνται με το ευ ζην.

Hygge λοιπόν είναι να διοργανώνεις οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις, να δημιουργείς μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι ανάβοντας κεριά, να παίζεις επιτραπέζια με τα παιδιά σου, να τρως και να περνάς ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς, χωρίς εντάσεις και χωρίς καυγάδες.


Αυτό το βιβλίο που θα σε βοηθήσει σε θέματα όπως η επιλογή του κατάλληλου φωτισμού και η προετοιμασία ενός δείπνου, μέχρι η επιλογή των ρούχων και η διακόσμηση του σπιτιού.

Έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες και ο συγγραφέας του, ο Μάικ Βάικινγκ, είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Έρευνας της Ευτυχίας στη Δανία, έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει επιμεληθεί έρευνες για τους δείκτες ευτυχίας, ευημερίας και ποιότητας ζωής.

Το Hygge, είναι μια λέξη που έχει πολλές ερμηνείες. Δηλώνει το αίσθημα της ευεξίας, της ψυχικής πληρότητας, τον τρόπο να δημιουργείς μια ατμόσφαιρα θαλπωρής.

Στην ουσία είναι μια κατάσταση.
Μια όμορφη, χαλαρή, ζεστή, αναπαυτική, χουχουλιάρικη κατάσταση, στην οποία επιδιώκουν να βρίσκονται όσο πιο συχνά μπορούνε οι Δανοί, ο ευτυχέστερος λαός του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Δίκτυο Sustainable Development Solutions του OHE και από το Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia.

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.