Ο ραφτάκος των λέξεων!

Ένας αγαπημένος ραφτάκος ...... των λέξεων ζεσταίνει τις καρδιές μας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της 'Ιριδας Σαμαρτζή είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία που έχουμε διαβάσει!

Κυκλοφόρησε αρχικά το 2012 στη σειρά Μικρές Καληνύχτες των εκδόσεων Μεταίχμιο και τώρα με σκληρό εξώφυλλο και πλούσια εικονογράφηση.

Ένα βιβλίο πλέον κλασικό αλλά και σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής μας αφού η αφήγηση της ιστορίας μπορεί να γίνε σε QR CODE.

Ήταν ένας ράφτης.

Κι ήταν και μια πόλη μικρή σαν χωριό.

Ο ράφτης ήταν μοναδικός, με υλικά με τα οποία έφτιανε τα ρούχα και τα δημιουργήματά του. Με λέξεις! Από παραμύθια, από ποιήματα, από τραγούδια, από λεξικά.

Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα.

Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. 

Ούτε νήματα, ούτε κλωστές, ούτε μαλλί για πλεκτά. Μόνο λέξεις.

Στα κασκόλ και τα σκουφιά έβαζε λέξεις ζεστές, όπως λιακάδα, φωτιά, καλοκαίρι.

Μα πέρασαν τα χρόνια, η πόλη γιγαντώθηκε κι ο ράφτης λησμονήθηκε μέσα σε δεκάδες άλλα πράγματα που οι μεγάλες πόλεις λησμονούν. Ήρθαν οι βιτρίνες, τα ρούχα τα έτοιμα και οι διαφημίσεις.

Κι ο ράφτης πήρε το δρόμο των ξεχασμένων πραγμάτων. 

Μα ένας χειμώνας πιο βαρύς από όσους είχε γνωρίσει ως τότε η πόλη, θα φέρει στη μνήμη κάποιων εκείνο τον παράξενο ραφτάκο...

Γιατί ήταν ο μόνος που μπορούσε να τους ζεστάνει… τι θα γίνει άραγε, θα καταφέρουν να ζεσταθούν;

Ο "Ραφτάκος των λέξεων" είναι ένα παραμύθι όπου οι λέξεις πλέκονται σε ρούχα αληθινά, που ζεσταίνουν, δροσίζουν και στολίζουν.

Τρυφερό, συγκινητικό, πρωτότυπο. Το παραμύθι του ραφτάκου θα σας γοητεύσει σαν να σας μιλάει για κάποιον παλιό κύριο που συναντήσατε κάποτε.

Βιβλία σαν το "Ραφτάκο των λέξεων" αντλούν αισιοδοξία, ελπίδα και δημιουργικά ερεθίσματα μέσα από αυτά.

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.