Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 15 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Vinyl Market στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

To Vinyl Market έρχεται στις 3 & 4 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 11:00 μέχρι τις 22:00, με ανανεωμένες και εμπλουτισμένες νέες συλλογές, αλλά και καινούριες κυκλοφορίες βινυλίου. Επίσης, πολλά άλλα μουσικά θέματα, όπως cd, posters, μουσικά βιβλία, αναλώσιμα, θα μπορεί να τα βρει το κοινό στο χώρο του Vinyl Market. Συγχρόνως, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, όμορφες μουσικές θα σας συντροφεύουν, από το DJ Booth του Vinyl Market με γνωστούς Dj’ s, αλλά και από την ομάδα του event. 

 

ΣΙΝΕΜΑ

Ημέρες Ιρανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

349121

Ημέρες Ιρανικού Κινηματογράφου φιλοξενεί, για πρώτη φορά, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου 2018, προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους να γνωρίσουν τον σύγχρονο κινηματογράφο του Ιράν. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την 39η επέτειο της νίκης της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν. Θα προβληθούν οκτώ ιρανικές ταινίες (έξι μυθοπλασίας και δύο ντοκιμαντέρ) παραγωγής των τελευταίων ετών, που πραγματεύονται πτυχές της καθημερινής ζωής σε διάφορα μέρη του Ιράν και εστιάζουν στον Άνθρωπο. 

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: "Εδώ χωρίς εμένα" του Μπαχράμ Ταβακολί, "Τόσο απλά" του Σεγιέντ Ρεζά Μιρκαριμί, "Πισίνα ζωγραφικής" του Ναζιάρ Μιρί, "Κουράγιο" των Αφσχίν Χασεμί και Μοχσέν Γκαραϊ, "Ένας κύβος ζάχαρης" του Σεγιέντ Ρεζά Μιρκαριμί, "Μr Yousef" του Aλί Ραφί και το ντοκιμαντέρ "Τhe Last Supper (Το τελευταίο δείπνο)" του Μοχάμαντ Γκανεφάρντ.

Καθημερινά η έναρξη των προβολών θα πραγματοποιείται με το 25λεπτο ντοκιμαντέρ "Spring Wind (Ο αέρας της Άνοιξης)" του Φαζίν Ρεζαγιάν - μια παραγωγή του Υπουργείου Τουρισμού του Ιράν που παρουσιάζει τα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας με έναν ποιητικό τρόπο. Η θεματολογία των ταινιών αυτών καλύπτει μια ευρεία γκάμα: από τον ρόλο της γυναίκας στην ιρανική κοινωνία, μέχρι τον πόλεμο και τη νοητική στέρηση – ενώ ένα φιλμ εμπνέεται από τον "Γυάλινο κόσμο" του Τενεσί Ουίλιαμς.

Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ταινιοθήκη της Ελλάδας και να παρακολουθήσετε τις προβολές, από την Παρασκευή 2 έως και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου από τις 18.00. 

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Medea Electronique: Οι γειτονιές της Αθήνας γίνονται virtual reality

9854019ae5ba7b0757a060ca75b31154 XL

Ετοιμαστείτε να εισχωρήσετε σε ένα σκηνοθετημένο περιβάλλον ηχητικής πραγματικότητας, που θα ζωντανέψει δρόμους, διασταυρώσεις και εμπειρίες από τους δρόμους της Αθήνας στη Στέγη. Καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας εξερεύνησαν και δημιούργησαν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ψηφιακής χαρτογράφησης της αθηναϊκής αυτής περιοχής και μας καλούν σε real-time περιήγηση στις τρεις γειτονιές της Αθήνας, από 1 έως 11 Φεβρουαρίου16:00-21:00, στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης.

 Καλλιτεχνικά βίντεο σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, φωτογραφίες, ήχοι, συνεντεύξεις, απαγγελίες, όλα βασισμένα στην καλλιτεχνική χαρτογράφηση της περιοχής, στήνουν το σκηνικό της πόλης, της γειτονιάς, εντός του εκθεσιακού χώρου της Στέγης. Το extended reality tour επανατοποθετεί στον χώρο το υλικό που συλλέχθηκε από την εξερεύνηση της περιοχής και το παρουσιάζει μέσα από προβολές βίντεο και VR stations. Πρόκειται για ένα performative installation, μια εμπειρία διευρυμένης πραγματικότητας, που ενεργοποιείται από την παρουσία και την κίνηση των επισκεπτών στον χώρο. 

 Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

ΕΚΘΕΣΗ

"The Promised Land": ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νικόλα Μπλιάτκα

350110

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου από τις 20:00 έως τις 22.30, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νικόλα Μπλιάτκα, με τίτλο "Τhe Promised Land".

Ο Νικόλας Μπλιάτκας στη νέα του ατομική έκθεση παραμένει πιστός στην οικεία πια ζωγραφική του έκφραση ως πράξη και ως αποτέλεσμα, με ανανεωμένη τη θεματογραφία των νέων του έργων. Κήποι και τοπία ή θάλασσες, ονειρικά σαν άλλοι παράδεισοι (σύνδεση και μετεξέλιξη της προγενέστερης ενότητας δουλειάς του Dirty Paradise) αποδοσμένα με ελαφριές τονικότητες αντιπαρατίθενται με το σκούρο μαύρο που χαρακτηρίζει τις παλιές, σιδερένιες πόρτες με τα περίτεχνα κάγκελα ή τα συρματοπλέγματα που παρουσιάζονται στο πρώτο, εικονιστικό πλάνο των έργων 

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 15:00. 

 

ΒΙΒΛΙΟ

22ο Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά

BookClub Banner

Mε κεντρικό σύνθημα: «Το Βιβλίο είναι η Δύναμη Σου», το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο παζάρι βιβλίου επέστρεψε στην πόλη της Αθήνας, στην Πλατεία Κοτζιά. 

Στο 22ο Παζάρι Βιβλίου 2018, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας πάνω από 9.000 τίτλους βιβλίων, σε τιμές, που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής. Σε μία σύγχρονη, υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, το αθηναϊκό, και όχι μόνο, αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί αξιόλογα βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών και για όλες τις ηλικίες, σε τιμή έκπληξη!

Ανοιχτά εκτός από τις καθημερινές και το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, από 9.00 έως 21.00. 

 

EKΘΕΣΗ

Ανασκαφή στην Αθήνα στην αίθουσα τέχνης ena contemporary

angelopoulos

Η αίθουσα τέχνης ena contemporary/kaplanon galleries σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο, παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με τίτλο “Ανασκαφή στην Αθήνα”, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 16.00.

Η Αθήνα ως ένα ρευστό και ημιδιαφανές παλίμψηστο μνήμης και προσωπικών προβολών, αναδύεται μέσα από ένα συνεχή διάλογο με το πολιτιστικό, ιστορικό και ψυχικό της απόθεμα. Με αφετηρία θραύσματα από αθηναιογραφικά κείμενα του Νίκου Βατόπουλου, δημοσιευμένα όλα στην εφημερίδα “Η Καθημερινή”, επιχειρείται μία εικαστική προσέγγιση της Αθήνας ως ενός κοινού τόπου βιωμάτων, αναφορών και προσδοκιών.

Τριάντα δύο (32) εικαστικοί δημιουργοί προσεγγίζουν πτυχές της ιδέας της Αθήνας, μέσα από αστικά τοπία, εσωτερικά, πρόσωπα της πόλης και ψευδαισθητικές αναπαραστάσεις, συμβάλλοντας στη συγκρότηση μιας πολυεπίπεδης διαστρωμάτωσης κατανόησης, εφεύρεσης και προσωπικής ερμηνείας της πρωτεύουσας.

Ένας από τους καλλιτέχνες είναι ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, τον οποίο μπορέσαμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από μια συζήτηση που είχαμε μαζί του και την οποία μπορείτε να διαβάσετε κι εσείς εδώ. 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΔΙΑΛΕΞΗ

 «Βυζιά»: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

byzia 6

Το ντοκιμαντέρ "Βυζιά" ανοίγει τη συζήτηση με φόντο την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Μια ξεχωριστή προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Βυζιά», που θα συνοδευτεί από ανοιχτή συζήτηση, διοργανώνει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 12.00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο (ΚΗΨΥΑΚ) της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨΥ & ΨΥ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, 4 Φεβρουαρίου. 

Τα βασικά σημεία της ταινίας θα φωτίσουν μετά την προβολή οι σκηνοθέτες μαζί με συνεργάτες και εκπροσώπους του ΚΗΨΥΑΚ που θα μοιραστούν την εμπειρία τους σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. 

Διάρκεια: 55΄ 

Γλώσσα: Ελληνικά  ** Θα υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι για άτομα με προβλήματα ακοής

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 

Η Ανοιχτή Τέχνη τιμά τον σκηνοθέτη Ηλία Καζάν

24 25 1 thumb large

Η Ανοιχτή Τέχνη διοργανώνει, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, ημερίδα αφιερωμένη στο έργο και στην προσωπικότητα του μεγάλου και αντιφατικού Ηλία Καζάν, σκηνοθέτη και συγγραφέα, που προίκισε το παγκόσμιο θέατρο και τον παγκόσμιο κινηματογράφο με θρυλικά έργα που ανέβασε («Λεωφορείον ο Πόθος») και σκηνοθέτησε («Το λιμάνι της Αγωνίας», «Βίβα Ζαπάτα», «Ανατολικά της Εδέμ», «Αμέρικα Αμέρικα») και τους συγκλονιστικούς ηθοποιούς που ανέδειξε (Μάρλον Μπράντο, Τζέημς Ντην, Γουόρεν Μπίτι, Τζέημς Γουντς, Στάθης Γιαλελλής).

Θα διαβαστούν αποσπάσματα από την συνέντευξη που έδωσε το 1986 στον Αχιλλέα Κυριακίδη, θα προβληθούν στιγμιότυπα από ταινίες του και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

ΔΙΑΛΕΞΗ 

«Ένας Ζωντανός Πόλεμος Χαρακωμάτων»: συζήτηση με τον Gabriel Tzeggai στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο 

gabriel tzeggai

Στα πλαίσια της έκθεσης «Ο Μεγάλος ΠΟΛΕΜΟΣ που θα τελείωνε όλους τους πολέμους, 1914-1918», το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο οργανώνει ανοικτή συζήτηση, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 11.00, με τον Gabriel Tzeggai, ο οποίος έχει βιώσει έναν σύγχρονο πόλεμο χαρακωμάτων στην πατρίδα του, την Ερυθραία της Αφρικής.

Ο Gabriel Tzeggai θα μας διηγηθεί τις εμπειρίες του από τον πόλεμο ανεξαρτησίας της Ερυθραίας εναντίον της Αιθιοπίας, στην κρισιμότερη φάση της, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Υπήρξε ένας πόλεμος χαρακωμάτων μέσα στα οποία ο ίδιος βίωσε για δύο χρόνια όλη την κακουχία και φρίκη, την σωματική και ψυχολογική βία, αλλά και τη συναδελφοσύνη σε έναν κοινό σκοπό. Θα μας περιγράψει το ιστορικό των εχθροπραξιών, το πώς οδήγησαν σε μακροχρόνιο πόλεμο χαρακωμάτων, την κατασκευή τους, την οργάνωση των υπηρεσιών, την διεξαγωγή των επιχειρήσεων, καθώς και τις ευρύτερες επιπτώσεις σε κοινωνικό, συναισθηματικό, περιβαλλοντικό και αξιακό επίπεδο.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αγγλική γλώσσα.

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Το μεγάλο μας τσίρκο» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγίου Δημητρίου

350781

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγίου Δημητρίου - που κλείνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας - ανεβάζει το έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία - διδασκαλία Γεωργίας Αθανασιάδου, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 20.30.

ΤΟ έργο αφορά στη διαδρομή της νεότερης ελληνικής ιστορίας, από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα έως τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Γερμανική Κατοχή, σχολιάζοντας με αλληγορικό τρόπο το δικτατορικό καθεστώς της επταετίας 1967-74. 

Τα τραγούδια που ακούγονται είναι του Σταύρου Ξαρχάκου.

Σκηνοθεσία - Διδασκαλία: Γεωργία Αθανασιάδου
Σκηνικά - Κοστούμια - Αφίσα - Πρόγραμμα: Ελένη Νανοπούλου
Μουσική: Μανώλης Μανουσάκης & Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Διδασκαλία Τραγουδιών: Ίλια Ηλιοπούλου

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου

225736

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού για πέμπτη συνεχή χρονιά συνεχίζουν το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στην Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και μας προσκαλούν να επισκεφθούμε τη γλυπτοθήκη, την κατοικία και το εργαστήριο του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 12:00. 

Η ξενάγηση ξεκινά στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου και συνεχίζεται στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 49, σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την πλατεία.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα με θέμα «Η Φιλοζωία και η βιωματική εκπαίδευση με σκύλους»

periodismo p ciclopaseo 241117

Ο Δήμος Βύρωνα συνδιοργανώνει ημερίδα με θέμα η Φιλοζωία και η βιωματική εκπαίδευση με σκύλους την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, επαγγελματίες ή φοιτητές του χώρου της προσχολικής και σχολικής αγωγής, των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Πρόγραμμα ημερίδας

• 9:40-10:00: Προσέλευση- Εγγραφές


• 10:00- 10:15: Χαιρετισμοί από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα, τη Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, τον Θέμη Δημητρακόπουλο, συγγραφέα και πολιτικό επιστήμονα, την Άννα Ανδριανού, ηθοποιό και σκηνοθέτη, την Έλενα Δέδε, δικηγόρο και ιδρύτρια του Dogs’Voice.

 

• 10:15-10:30: Πρόλογος από τον Δρ. Χρήστο Καραγιάννη, κτηνίατρο- συμπεριφοριολόγο, Ιδρυτή του Ελληνικού Ινστιτούτο Συμπεριφοράς Σκύλου και Γάτας & της Pets Pro Academy.

 

• 10:30-10:45: Αρετή Προβατά, MCIPR - Σύμβουλος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Αγ. Δημητρίου, "Αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα στις πόλεις. Η περίπτωση του Αγ. Δημητρίου".


• 10:45-11:00: Σούλα Παπαϊωάννου, παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας, προϊσταμένη του 4ου Παιδικού Σταθμού Βύρωνα και συγγραφέας, "H Φιλοζωία και η βιωματική εκπαίδευση με σκύλους ως εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία για την απόκτηση γνώσης, την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης και ταυτόχρονα την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα".

 

• 11:00-11:30: Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια Σκύλων, συγγραφέας και δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ. - Λιάνα Δενεζάκη, συγγραφέας και εικονογράφος, "Οι ζωοφιλικές ενημερώσεις σχολείων ως το μοναδικό μέσο ριζικής αλλαγής της ζωοφιλικής παιδείας της χώρας. Πρώην αδέσποτοι σκύλοι μεγάλοι Δάσκαλοι και θετικοί ενισχυτές στον κόσμο των παιδιών.


• 11:30-11:45: Πετρίδης Χρήστος επικοινωνιολόγος, διαφημιστής και εικαστικός, Αρτέμης Σαμοθράκης, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Αλέξανδρος Κατσαρής, παιδίατρος και σεναριογράφος, συντελεστές της ταινίας Re- Action, "Δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη ζωή".

 

• 11:45-12:00: Μάνος Κρόκος, συγγραφέας και εκδότης, "Πλάθω ιστορίες γεμάτες συναισθήματα για ζώα σε μαγικά βασίλεια", παρουσίαση των παραμυθοκαρτών από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι.


• 12:00-12:30: Βιωματικό εργαστήριο από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι εικονογράφησης και τεχνικών μυθοπλασίας με στοιχεία θεάτρου: "Γινόμαστε όλοι ήρωες παραμυθιών".

 

• 12:30-12:45: Χριστίνα Νομικού, Διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου - Ειρήνη Παγίδα, Στέλεχος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης: Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια, "Παρουσίαση του φιλοζωικού προγράμματος του Δικτύου Τέχνης και Δράσης: Ομάδα Δράσης Μαθητών για την Προστασία των Ζώων".


• 12:45- 13:00: Έφη Δουβίτσα, επιμορφώτρια του Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece για το Roots & Shoots Greece: "Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Jane Goodall’s Roots&Shoots και του δικτύου του".

 

• 13:00-13:15: Ευάγγελος Βλαχάκης, κινηματογραφιστής-επιμορφωτής οπτικού εγγραμματισμού για το Eudec Greece (Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τη Δημοκρατική Παιδεία): "Παιδί, ζώα και το σχολείο της κοινότητας".


• 13:15- 13:30: Αριάδνη Ματράκα, youth worker, συντονίστρια προγραμμάτων εσωτερικού και εξωτερικού στη Hellenic Youth Participation, υπεύθυνη διοργάνωσης τοπικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων: "Ευκαιρίες διά βίου μάθησης σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο".

 

• 13:30-14:00: Λήξη – Συζήτηση- Συμπεράσματα

 

Την ημερίδα συντονίζουν η Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια Σκύλων, συγγραφέας και δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ., η Σούλα Παπαϊωάννου, παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας και συγγραφέας και η Έλενα Δέδε, δικηγόρος και ιδρύτρια του Dogs’Voice.

 

 

ΤΑΙΝΙΑ

«Ξαναπαντρεύομαι τη γυναίκα μου» στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

gavras sinema

Το «Ξαναπαντρεύομαι τη γυναίκα μου» (His Girl Friday) είναι αμερικανική κωμωδία παραγωγής 1940 σε σκηνοθεσία Χάουαρντ Χοκς. Παίζουν: Κάρι Γκραντ, Ρόζαλιντ Ράσελ, Ραλφ Μπέλαμι.

Όταν η ικανότατη δημοσιογράφος Χίλντι Τζόνσον (Ρόζαλιντ Ράσελ) ανακοινώνει στον πρώην σύζυγό της και αρχισυντάκτη της εφημερίδας στην οποία δουλεύει, Γουόλτερ Μπερνς (Κάρι Γκραντ), ότι έχει αποφασίσει να αφήσει το χώρο της δημοσιογραφίας για να παντρευτεί τον καινούριο σύντροφό της (Ραλφ Μπέλαμι) και να αφοσιωθεί στο νοικοκυριό, ο Γουόλτερ σκαρφίζεται ένα σωρό τεχνάσματα για να την κάνει να αλλάξει γνώμη και να την ξανακερδίσει...]

Προβολή: Σάββατο 3 Φεβρουαρίου | 20.00

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Athens Digital Arts Festival 2018: Η 8η Μέρα - Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή

707741

Στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, η Multitrab Productions διοργανώνει το ειδικό κινηματογραφικό αφιέρωμα: «Η 8η Μέρα - Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή», την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. 

Σε μια εποχή που η σχέση της τεχνολογίας και της επιστήμης με την τέχνη συνεχώς ισχυροποιείται, οι τρεις αυτοί τομείς διαμορφώνουν τις εκφάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς και έκφρασης. Μέσω του παραπάνω τρίπτυχου, τέχνη-τεχνολογία-επιστήμη, ο άνθρωπος καταφέρνει όχι μόνο να εξηγήσει τον φυσικό κόσμο, αλλά και να επαναπροσδιορίσει τις δυνατότητές του και να δημιουργήσει νέες, ψηφιακές πραγματικότητες.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 

 

Και μην ξεχνάμε...

Δωρεάν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Parthenon 4

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.