Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 

Συναυλία-αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από το θάνατο της μοναδικής Μαρίας Κάλλας, τιμάται η μνήμη της αξέχαστης Ελληνίδας, με μια συναυλία των Musica Del Cuore με τίτλο, «Έζησα για την τέχνη, έζησα για τον έρωτα», την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Ερμηνεύει το σχήμα Musica del Cuore, αποτελούμενο με τους Monica Minarelli (μεσόφωνος), Antonella Orefice (υψίφωνος), και Neville Jason Fahy (πιανίστας). Οι δυο λυρικές τραγουδίστριες θα ερμηνεύσουν γνωστές άριες από το ευρύτατο σε φωνητική γκάμα και έκταση ρεπερτόριο της Μαρίας Κάλλας. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017: Πολλές γλώσσες - Μια γιορτή στο ΚΠΙΣΝ

free weekend 22 23 24 Septemvriou 2017 3

 

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, το Ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταμορφώνεται σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας. Για πέμπτη συνεχή χρονιά τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες από 12 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

8ο Athens Bike Festival στη Τεχνόπολη
  free weekend 22 23 24 Septemvriou 2017 2   Το 8ο Athens Bike Festival, η μεγαλύτερη γιορτή ποδηλάτου στην Ελλάδα, ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Το Athens Bike Festival φέτος, χωρίζεται σε 3 βασικές ενότητες που περιλαμβάνουν: Έκθεση ποδηλάτων, Δοκιμές ποδηλάτων και Δράσεις για το ποδήλατο. Διαβάστε το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  Art Night Athens: Μια ολονύχτια περιήγηση στον πολιτισμό - πρόγραμμα εκδηλώσεων   free weekend 22 23 24 Septemvriou 2017 5     Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, οι atenistas προσκαλούν τους Αθηναίους -και όχι μόνο- σε μια ολονύχτια περιήγηση για να ανακαλύψουν τις ποικίλες πολιτιστικές αποχρώσεις της πόλης. Φορείς, καλλιτέχνες, χώροι πολιτισμού, συμπράττουν αφιλοκερδώς για να υποδεχθούν με μια σειρά εκδηλώσεων, πολλές από τις οποίες έχουν οργανωθεί ειδικά για τη βραδιά αυτή, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Μουσική, συναυλίες, χορός, θέατρο, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, προβολές, αφηγήσεις, μαραθώνιες αναγνώσεις, συλλογές αρχείων, ειδικές ξεναγήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, παιχνίδια γνώσης, κυνήγι θησαυρού, installations, καλλιτεχνικά δρώμενα σε εξωτερικούς χώρους, όλα μαζί συνδυάζονται σε αυτό το πρωτόγνωρο για το ελληνικό κοινό πολιτιστικό πάρτι. Από τις 8 το βράδυ ως τις 6 το πρωί, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα σημεία του Αrt Night Athens. Διαβάστε όλο το προγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων εδώ.     

ΕΚΘΕΣΗ

Travel: θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery   free weekend 22 23 24 Septemvriou 2017 6  

Στη Blank Wall Gallery οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν φωτογραφίες τραβηγμένες από φωτογράφους που προέρχονται από 33 διαφορετιές χώρες, από την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21.00. Οι φωτογράφοι που κάνουν ταξιδιωτική φωτογραφία είναι άνθρωποι που πραγματικά τους αρέσει να ταξιδεύουν και να ανακαλύπτουν πράγματα που ο μέσος ταξιδιώτης θα συναντήσει πολύ δύσκολα. Πολλές φορές καταφέρνουν να αποθανατίσουν με το φακό τους πολύ προσωπικές στιγμές των κατοίκων μίας περιοχής και να δώσουν στο θεατή μία αυθεντική εικόνα. Τότε είναι που μία ταξιδιωτική φωτογραφία είναι πραγματικά επιτυχημένη. Στη Blank Wall Gallery οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τέτοιες φωτογραφίες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  PERFORMANCE   Aequam performance του Σπύρου Κουβαρά στο ΕΜΣΤ   free weekend 22 23 24 Septemvriou 2017 7  

H solo χορογραφική performance "Aequam" του Σπύρου Κουβαρά, παρουσιάζεται το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.00 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Στην performance, το σώμα ορίζεται ως ανάμνηση και ως συνείδηση του εαυτού και ο Λόγος γίνεται σώμα, ενώ το υποκείμενο επινοεί ακατάπαυστα τον ίδιο του τον εαυτό, αφότου τον έχει αναζητήσει σε μια εσωτερική άβυσσο. Η σχέση σώματος και υλικού (ατσάλι, πέτρα και χρώμα) και η αλληλεπίδραση κινητικής, λεκτικής και ηχητικής γλώσσας, δημιουργούν κατά την διάρκεια της χορογραφίας, ένα εννιαίο εικαστικό περιβάλλον στο οποίο ενυπάρχουν σπαράγματα μνήμης και φουτουριστικές ενδεχομενικότητες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΣΙΝΕΜΑ

"Τα οπωροφόρα της Αθήνας" στο Άλσος Νέας Σμύρνης

free weekend 22 23 24 Septemvriou 2017 8

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21.00 προβάλλεται η ταινία "Τα οπωροφόρα της Αθήνας" σ'ένα ιδιαίτερο θερινό σινεμά, στην καρδιά του Άλσους Νέας Σμύρνης. Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης επέλεξε φέτος να μας μυήσει στον σύγχρονο Ελληνικό κινηματογράφο με ταινίες αναγνωρισμένων δημιουργών σε ιδιαίτερες θεματικές.

Υπόθεση: Ένας συγγραφέας, κλεισμένος στο σπίτι του, γράφει για έναν αλαφροΐσκιωτο νεαρό, ο οποίος περιφέρεται στην Αθήνα και δοκιμάζει τα φρούτα της...Με τους: Λευτέρη Βογιατζή, Νίκο Κουρή και Αλεξία Καλτσίκη.

 

ΘΕΑΤΡΟ

"Φιλιώ Χαϊδεμένου" στο Ανοικτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης

free weekend 22 23 24 Septemvriou 2017 9

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.30 στο Ανοικτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης παρουσιάζεται η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, που έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο, που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες. Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης. Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της, αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για τη "Φιλιώ Χαϊδεμένου", σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου. 

Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους-Ένγκελ και Γιώργος Φλωράτος. Σε περίπτωση βροχής η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο 'Μίκης Θεοδωράκης'. Η εκδήλωση έχει κοινωνικό χαρακτήρα και οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν προαιρετικά τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αργυρούπολης.

 

ΑΘΛΗΣΗ

Ποδηλατήστε προς... τη μουσική!

free weekend 22 23 24 Septemvriou 2017 10

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 ετοιμαστείτε για μία βόλτα με το ποδήλατο σας και τελικό προορισμό το ΚΠΙΣΝ, για ένα Dj set στην Αγορά. Ξεκινήστε στις 20.00, από την Τεχνόπολη στο Γκάζι και καταλήξτε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, μέσω ενός ασφαλούς ποδηλατοδρόμου και με τη συνοδεία των συνεργατών του Mbike. Στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να αφήσετε τα ποδήλατά σας με ασφάλεια στο parking ποδηλάτων του και να απολαύσετε το Dj set: resident DJs του Needless Chevy & Mr. Z.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Marina Satti & Fonέs στο ΚΠΙΣΝ

free weekend 22 23 24 Septemvriou 2017 11

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.30, το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γεμίζει από τις αρμονικές φωνές επτά γυναικών. Μαζί αλλά και η κάθε μία χωριστά, επαναδιατυπώνουν γνωστές μελωδίες, παραδοσιακή μουσική από τις πέντε ηπείρους και experimental ήχους. Τη συντροφιά τους πλαισιώνουν κρουστά, μπάσο και πνευστά, μετατρέποντας τη συναυλία σε αληθινή γιορτή. Οι Fonέs είναι οι Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου, Βιργινία Φραγκούλατζη και Μαρίνα Σάττι. Τη βραδιά ανοίγουν οι Jusu Foli & Senegal Rhythm, τέσσερις καλλιτέχνες από τη Σενεγάλη και την Ελλάδα (Ndioba Νgom, Αss Τhiam, Γιώργος Χριστάκης, Jeffree Diop) που πρεσβεύουν ότι όλα είναι ρυθμός και μουσική. 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η Big Band του δήμου Αθηναίων στο Φεστιβάλ Κολωνού

bigband

Με μελωδίες που λατρέψαμε και ακόμα αγαπάμε, τραγούδια από τη διεθνή pop, rock και soul που ξεχώρισαν και έγιναν μεγάλες επιτυχίες, κλείνει η αυλαία του Φεστιβάλ Κολωνού την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 20.30, με μια μοναδική συναυλία της Big Band του δήμου Αθηναίων. Η Big Band με το μοναδικό της ήχο και οι ερμηνευτές Σοφία Στρατή, Αντώνης Δόμινος και Νικόλας Ραπτάκης με το ξεχωριστό τους στιλ, θα παρασύρουν το κοινό σε μία μουσική βραδιά με πρωταγωνιστές το ρυθμό και την ένταση. Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ολονύχτια Συμμετοχική Ανάγνωση «Οδύσσειας» στον Κηπο του Μεγάρου Μουσικής

odiseia

Στο πλαίσιο της δράσης των Αtenistas «Art Night Athens» που πραγματοποιείται το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου σε όλη την Αθήνα και σε συνεργασία με το EllinikoThεatro και τους Διεθνείς Αναγνώστες του Ομήρου, 200 αναγνώστες ζωντανεύουν με τις φωνές τους την «Οδύσσεια» σε μια Ολονύχτια Συμμετοχική Ανάγνωση που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν την ανάγνωση, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δωρεάν στην ακόλουθη ειδικά διαμορφωμένη online πλατφόρμα: https://www.eventora.com/el/Events/odysseia-2017-odyssey-2017-1.

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.