Family Weekend: 9 πρωτότυπες ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend: 9 πρωτότυπες ιδέες Family Weekend: 9 πρωτότυπες ιδέες
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!
Το Σαββατοκύριακο 22-24/ Σεπτεμβρίου επιλέγουμε φεστιβάλ, διασκεδαστικά εργαστήρια, αγώνες και άλλα!    Βραδιά του Ερευνητή 2017 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

family weekend 22 23 24 2017 septemvrioy

 

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών γιορτάζει και συμμετέχει στη φετινή βραδιά του Ερευνητή, τόσο στην Κεντρική Εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος όσο και με την προεκδήλωση την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στον χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Η προεκδήλωση περιλαμβάνει:

"Παιχνίδια επιβίωσης στον Κόσμο των Θετικών Επιστημών", κυνήγι θησαυρού με τους ερευνητές των θετικών Ινστιτούτων του ΕΙΕ (απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-15 ετών) Εκπαιδευτικά εργαστήρια & παρουσιάσεις από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών:  "Ρίξτε Νόμισμα", εκπαιδευτικό εργαστήριο κατασκευής γύψινων εκμαγείων για παιδιά (διάρκεια: 20’, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών) "Τα υλικά της γραφής στην αρχαιότητα", διαδραστική εκπαιδευτική δραστηριότητα με σκοπό τη βιωματική γνωριμία μικρών και μεγάλων με τη γραφή στην αρχαιότητα (διάρκεια: 20’, απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 7-17 ετών και ενήλικες) "Χ[ρ]ώματα", εκπαιδευτικό εργαστήριο κατασκευής και διακόσμησης πήλινων αγγείων (απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών) "Αλχημικός χρυσός", η αναπαραγωγή μιας αλχημικής συνταγής (απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-15 ετών) "Μουσικές ταλαντώσεις", Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Μουσικής με τη συνδρομή μουσικών του Ωδείου Αθηνών (απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-17 ετών) "Το βιβλίο που έκλεψε τη γνώση!" ©Ζωγραφαφηγήσεις με τη Λήδα Βαρβαρούση (διάρκεια : 40’, Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών)

 

Εκθέματα:

"Ανατομία ενός βυζαντινού βιβλίου", "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων", "Το κύτταρο"  "Το κιόσκι της ΕΕ", ενημερωτικό υλικό για την παρουσία και τις δράσεις της ΕΕ δράσεις στην Ελλάδα Προβολή ντοκιμαντέρ στο αμφιθέατρο

Τιμές; είσοδος ελεύθερη

Πότε; Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18.00

Πού; Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών           Τρίαθλο για παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος     family weekend 2017 septemvrios 22 23 24

Πρόκειται για μια διασκεδαστική, βιωματική εμπειρία που προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν βασικές κινητικές δεξιότητες, οι οποίες σχετίζονται με τα χαρακτηριστικότερα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού (ρίψεις, δρόμοι, άλματα), συμμετέχοντας σε έναν ενθουσιώδη αγώνα με απρόβλεπτη έκβαση. Μέσα από τη δράση, τα παιδιά διαμορφώνουν θετική αντίληψη για τον ομαδικό τρόπο άσκησης, την συνεργασία και την ολοκλήρωση της προσπάθειας, ενώ παράλληλα αντιλαμβάνονται την σημασία της καλής υγείας και της αρμονικής ανάπτυξης. Απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη

Πότε; Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.00

Πού; ΚΠΙΣΝ

 

Εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

family weekend 2017 septemvrios 22 23 24 2

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 11:00: Μικροί Καλλιτέχνες, Βιωματικό Εργαστήρι γνωριμίας με τις Τέχνες για παιδιά 4-7 ετών, "Η ζωγραφιά του κόκκινου ήλιου"
Πρόκειται για ένα εργαστήρι βασισμένο στον πίνακα του Joan Miro, το οποίο θα διαρκέσει 60 λεπτά. Κρατήσεις απαραίτητες στο 2103250341. Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 20:30: Βραδιά αφήγησης παραμυθιών με την ομάδα αφήγησης Παραμυθανθός "Ένα τσαμπί παραμύθια"
Στην αυλή του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ομάδα αφήγησης "Παραμυθανθός" σκάφτει το αμπέλι. Και βρίσκει μες στα φύλλα του κρυμμένους θησαυρούς βασιλιάδες πονηρούς, πειρατές, κι αρχαίους θεούς. Κρατήσεις απαραίτητες στο 2103250341.

Κόστος συμμετοχής; Βραδιά αφήγησης παραμυθιών: 7€ ενηλίκων & 5€ παιδικό | Μικροί καλλιτέχνες: 12€ * Έκπτωση 10% για αδέρφια

Πότε; Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.00 & 20.30

Πού; Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

 

2ο Bobos Arts Festival στον πολυχώρο Μεταλλουργείο

family weekend 2017 septemvrios 22 23 24 3

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου επιστρέφει το Bobos Arts Festival, το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της Αθήνας, στον πολυχώρο Μεταλλουργείο (Πειραιώς 127), σε διοργάνωση του The HUB Events. Μια μέρα αφιερωμένη στην τέχνη και τον πολιτισμό για τα παιδιά. Μουσική, θέατρο, εικαστικές δράσεις και δημιουργικό παιχνίδι σε μια φεστιβαλική εμπειρία για όλη την οικογένεια.  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Κόστος συμμετοχής; Γενική είσοδος: 15€, Προπώληση: 12€ * Για παιδιά κάτω των δύο ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Πότε; Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.30

Πού; Μεταλλουργείο (Πειραιώς 127)

 

1ο Baby Run Festival στη Γλυφάδα

family weekend 2017 septemvrios 22 23 24 4

Ένας αγώνας ποδηλάτου, διοργανώνεται για να ενώσει τις παιδικές φωνούλες σε μια εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Κάθε επισκέπτης, με την είσοδο του στο χώρο, στηρίζει τη δράση του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" με το συμβολικό ποσό του 1€. Πολύχρωμα ποδήλατα, εντυπωσιακά κράνη, διαδραστικά παιχνίδια, μουσική και συλλεκτικά δωράκια περιμένουν όλους τους επίδοξους bikers από 18 μηνών έως 5 ετών. Την εκδήλωση θα παρουσιάζει ένας παρουσιαστής της τηλεόρασης. Μαζί του, παρουσιαστής της Formula 1, αλλά και δημοφιλής αθλητής από τον ποδηλατικό χώρο, θα συμπληρώνουν με τη σειρά τους την κάλυψη του event, μεταδίδοντας το σφυγμό της ψυχαγωγίας. Για δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία της εκδήλωσης και ηλεκτρονικά εδώ.

Τιμές; 1€

Πότε; Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις 10.00

Πού; Δημοτικό Γυμναστήριο Γλυφάδας

 

Παρουσίαση του βιβλίου "Η μεγάλη κυρία των νομισμάτων και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού"

megali kiria

Το Νομισματικό Μουσείο και η MONUMENTA διοργανώνουν την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Η μεγάλη κυρία των νομισμάτων και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού", της αρχαιολόγου Ειρήνης Γρατσία, με εικονογράφηση της Μαγδαληνής Θεοχάρη, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ιλίου Μέλαθρον. Το βιβλίο, που εκδόθηκε από τη MONUMENTA, θα παρουσιάσουν o διευθυντής του ΕΝΜ κ. Γιώργος Κακαβάς, η παιδαγωγός-συγγραφέας κ. Ελένη Γερουλάνου και η παιδαγωγός-συγγραφέας κ. Εύη Τσιτιρίδου. Επίσημοι προσκεκλημένοι αυτής της παρουσίασης είναι τα παιδιά και γι' αυτό μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει μια περιήγηση-παιχνίδι σε ένα από τα ωραιότερα μουσεία, που φιλοξενείται σε ένα από τα ωραιότερα κτήρια της Αθήνας, το Ιλίου Μέλαθρον. Την εκπαιδευτική δραστηριότητα επιμελήθηκε η παιδαγωγός-συγγραφέας κ. Ελένη Γερουλάνου.

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

Πότε; Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12.00

Που; Cafe στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου      

"Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας" του Χόρχε Μπουκάι στο Studio Μαυρομιχάλη

family weekend 2017 septemvrios 22 23 24 6

Η βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι και ο διάσημος Αργεντινός γιατρός ψυχοθεραπευτής αλλά και εξαιρετικός συγγραφέας συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια παιδική παράσταση που μιλάει για τις αξίες της ζωής, όπως η αγάπη, το μίσος, η ταπεινοφροσύνη, η ματαιοδοξία, η αυτοεκτίμηση και το θάρρος. Δυο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι, διασκευασμένες από την βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι, φτιαγμένες με πολύ κέφι, χιούμορ, διάδραση και φαντασία για μικρά και μεγάλα παιδιά. Παιίζουν οι Κωνσταντίνος Δανίκας, Μαρίνα Πανηγυράκη, Στράτος Σωπίλης, Δημήτρης Πλειώνης. Μια παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών.

Τιμές; Κανονικό: 10€, Άνεργοι γονείς, Εκπαιδευτικοί: 8€

Πότε; Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.15 & 15.00

Που; Studio Μαυρομιχάλη

 

Ταινία "Μαλλιά Κουβάρια", προβολή στο ΚΠΙΣΝ

family weekend 2017 septemvrios 22 23 24 7

Μια φορά και έναν καιρό σε έναν πανύψηλο πύργο, κρυμμένο στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους, ζούσε η Ραπουνζέλ, ένα κορίτσι αλλιώτικο από τ’ άλλα. Με μοναδική της παρέα τον Πασκάλ, έναν μικρό πράσινο χαμαιλέοντα και μόνη της διασκέδαση να γεμίζει τους τοίχους ολόγυρά της με ζωγραφιές εμπνευσμένες από τα όσα θαυμαστά φανταζόταν ότι κρύβονται εκεί έξω, αλλά ουδέποτε είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει, περίμενε καρτερικά την ημέρα όπου θα συμπλήρωνε το 18 έτος της ηλικίας της, με την ελπίδα να της παρουσιαστεί η ευκαιρία να ξεκινήσει για τη μεγάλη περιπέτεια... Η ταινία προβάλλεται μεταγλωτισμένη, με τις φωνές των: Ιωάννα Παππά, Παναγιώτη Μπουγιούρη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Νίκου Ιωαννίδη, Ντίνου Σούτη, Γιώργου Ζαχαρόπουλου, Μανώλη Γιουργού, Βασίλη Αξιώτη, Κώστα Σεραφειμίδη.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη

Πότε; Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20.30

Που; ΚΠΙΣΝ

 

"Μάρκος ο Γάτος" στο Θέατρο Φούρνος

family weekend 2017 septemvrios 22 23 24 8

Ο Μάρκος είναι ένας ευτυχισμένος, φοβερός και τρομερός γάτος. Ζει σε ένα σπιτάκι μαζί με την αφεντικίνα του την κυρία Φλώρα. Δεν έχει παράπονο για τίποτα. Όμως, όλα στη ζωή του αλλάζουν όταν η κυρία Φλώρα βρίσκει ένα μικρό σκυλάκι έξω από την πόρτα του σπιτιού της και αποφασίζει να το κρατήσει. Ο Μάρκος φοβάται ότι μέρα με τη μέρα χάνει την αφεντικίνα του, η οποία πλέον φροντίζει και το σκυλάκι. Για να την ξανακερδίσει προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του και να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι... Με πολύ χιούμορ, μουσική, κούκλες και δύο ηθοποιούς το έργο προσφέρει τρυφερές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Τιμές; Γενική είσοδος: 8€

Πότε; Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στις 17.30

Που; Θέατρο Φούρνος 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.