Print this page

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Συναυλία από την Ορχήστρα Academica Αθηνών 

14/12, 20:30 Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών, ο παλαιότερος και κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει σήμερα την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών της ορχήστρας του, Academica Αθηνών. Θα ακουστούν έργα των W.A.Mozart, G.F.Händel, Josek Suk. 

Σολίστ Xριστίνα Παντελίδου, όμποε ντ’αμόρε.

Την Ορχήστρα Academica διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος. 

 

sikelianos

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

"Πίσω από το πέπλο της ωραιότητας. Ο Μυστικός κόσμος της Εύας και του Άγγελου Σικελιανού" / Ευθαλία Παπαδάκη 

14/12, 19.00

Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτίριο

Για το βιβλίο συζητούν: 
- Μαρία Αθανασοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας, Τμήμα Θεάτρου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 
- Πλάτων Μαυρομούστακος, Καθηγητής Θεατρολογίας, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 
- Ιωάννα Πετροπούλου, Ιστορικός 

και η συγγραφέας: Ευθαλία Παπαδάκη, Δρ. Ιστορίας 

Συντονισμός συζήτησης: Μαρίνα Κοτζαμάνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

 

dentro apo gala

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Γιατρού του Κόσμου: Ένα δέντρο από γάλα

14/12, 09:00 - 20:00

Mετρό Πανεπιστήμιο

 

Για 9η συνεχόμενη χρονιά, οι Γιατροί του Κόσμου στολίζουν το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικό Δέντρο από Γάλα στα Προπύλαια (Μετρό Πανεπιστήμιο). Με στόχο τη συλλογή γάλακτος για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, αλλά και τροφίμων και φαρμάκων με μακρά λήξη, οι Γιατροί του Κόσμου διεξάγουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη γιορτή πλαισιωμένη από διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις και δρώμενα που θα προσφέρουν χαρά στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους φίλους μας. 

 

Παράλληλα, στα Προπύλαια, θα λειτουργεί σπιτάκι των Γιατρών του Κόσμου με χριστουγεννιάτικα είδη από τις 10 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2018, από τις 09:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Η συμμετοχή και η έμπρακτη υποστήριξη όλων είναι απαραίτητη και πολύτιμη. Προσφέροντας απλώς ένα κουτί γάλα εβαπορέ μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των μικρών παιδιών και των οικογενειών που το έχουν ανάγκη. 

 

Πρόγραμμα 
11:00 - 13:00 Bubble Show για μικρούς και μεγάλους - Mr & Mrs Bubble 
13:00 - 14:00 DJ Set - Αριστέα Γιάννου, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αθήνα 984 
15:15 - 16:15 Χορός Breakdance - Hobo Illuzioners 
17:30-18:30 Ομάδα κρουστών Quilombo 
18:00-18:15 Fire Show - Mr & Mrs Bubble 
18:30 - 20:00 Live - Vanilla Swing 
18:30 - 19:30 Χορός Swing - Swing Rhythm Hoopers 

 

416514

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

"ΔιαβάΖΩ 2":Συλλέγουμε Βιβλία για τους Μαχητές της Ζωής

14/12, 09:00 - 18:00

Μετρό Κεραμεικού

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 από τις 9:00 το πρωί έως 18:00 στον σταθμό "Κεραμεικός" του Μετρό, το WinCancer δέχεται βιβλία με την χειρόγραφη ευχή μας, για τους ανθρώπους δίπλα μας, που την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων θα νοσηλεύονται στα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας μας. Σκοπός είναι να προσφερθούν χέρι με χέρι τα βιβλία μας, στους ίδιους τους ασθενείς που θα νοσηλεύονται τις μέρες των εορτών στα αντικαρκινικά νοσοκομεία. Γι’ αυτό ας να πάμε όχι ένα οποιοδήποτε, αλλά το αγαπημένο μας βιβλίο, υπογεγραμμένο με μια ευχή από την καρδιά μας, σαν ένα προσωπικό δώρο αγάπης και δύναμης. 

 

1448987131 gm cmf

    ΈΚΘΕΣΗ     Έκθεση κούκλας από κρατούμενες των φυλακών Θήβας "Το επισκεπτήριο"

14 - 15 - 16/12, 11:00 - 20:00

Εργαστήριο Μαιρηβή

Για 15η συνεχή χρονιά, στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" θα πραγματοποιηθεί έκθεση με κούκλες φτιαγμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος "Λόγος και Ύφασμα" της "Άρσις". Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.

 

athens prize literature1200

 

EKΔΗΛΩΣΗ

 

Βραβεία μυθιστορήματος "The Athens Prize for Literature"

14/12, 20:00

Δημαρχείο Αθήνας

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου Αθηνών, θα απονεμηθούν φέτος, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, τα βραβεία μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα, στο πλαίσιο και με τη στήριξη της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

 

Oι συντονιστές-συγγραφείς Θεόδωρος Γρηγοριάδης και Κατερίνα Ζαρόκωστα θα αναφερθούν, εν συντομία, στις δύο βραχείες λίστες. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Λουκία Παπαδάκη και θα συνοδεύεται με μουσική από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. 

 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον/την συγγραφέα που θα βραβευτεί στην κατηγορία Ξένου Μυθιστορήματος, καθώς η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων στηρίζει την επίσκεψή του/της στην Ελλάδα.

 

orxhstra arthro

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Συναυλία Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων 

15/12, 20:00

Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος 

Η ΕΛΣΟΝ, η οποία εγκαινίασε τη λειτουργία της την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο, συνεχίζει και για τη σεζόν 2018/19 τις συναυλίες της στην Εθνική Λυρική Σκηνή, αυτή τη φορά με έργα των Stafylakis, Σοπέν και Μέντελσον, υπό τη μουσική διεύθυνση του ιδρυτή της Διονύση Γραμμένου. 

 

Η ΕΛΣΟΝ αποτελείται από 45 νέους Έλληνες μουσικούς από όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και Έλληνες μουσικούς που ζουν στο εξωτερικό. Στόχος της είναι να καλύψει αυτό το σημαντικό κενό της χώρας μας, σε σχέση με την αντίστοιχη παράδοση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, αποσκοπώντας κυρίως στον εντοπισμό, την καθοδήγηση, την εκπαίδευση και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο, υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης σολίστ και εξαρχόντων των ελληνικών αλλά και μεγάλων ευρωπαϊκών ορχηστρών.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Διονύσης Γραμμένος 
Σολίστ: Αλεξία Μουζά 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται δύο ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της ΕΛΣ.

 

 

ΈΚΘΕΣΗ

 

Ανοικτό Αναγνωστήριο - Τεύχος 1: Γλυπτική Αφαίρεση

15/12, 10:00 - 15:00

Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Με παρουσιάσεις που διαρκούν σύντομο χρονικό διάστημα, και υλικό που προέρχεται από την αρχειακή πλατφόρμα του Ινστιτούτου, το Ανοικτό Αναγνωστήριο έχει ως σκοπό να λειτουργήσει ως μία αφορμή γνωριμίας, μελέτης ή και εμβάθυνσης στο έργο σημαντικών Ελλήνων εικαστικών. 

 

Αναπαραγωγές έργων, φωτογραφικό υλικό, κριτικές, δημοσιεύσεις, επιστολές, κείμενα και σημειώσεις ανήκουν στα τεκμήρια τα οποία εκτίθενται στον χώρο έκθεσης του ΙΣΕΤ, μαζί με μονογραφίες και βιβλία τέχνης που αφορούν τους εικαστικούς κάθε παρουσίασης, προκειμένου να δοθεί το στίγμα και ορόσημα της καλλιτεχνικής πορείας τους. 

Τεύχος 1: Γλυπτική Αφαίρεση 
Παρουσιάζονται έργα των: Αχιλλέα Απέργη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, Χρήστου Καπράλου, Κλέαρχου Λουκόπουλου και Μιχάλη Τόμπρου.

 

 

 421002

 

ΣΙΝΕΜΑ

 

Pugnant Film Series 

15/12, 16.00

Κινηματογράφος Ανδόρα

 

Ένα Σάββατο του μήνα, Auteur-Underground-Dada-Bizarre-Ungenred Σινεμά στην Ανδόρα με ελεύθερη είσοδο από το Pugnant Film Series. 

Επεισόδιο 1 // Σάββατο 15.12.2018 // Ǝcstasy is also bluE // Ώρα έναρξης: 16.00 
Hiwa της Ζακλίν Λέντζου 
It Will End in Tears της Susu Laroche 
Boro in the Box του Bertrand Mandico 
On Faultiness της Susu Laroche 
Χειρόγραφο της Εύας Στεφανή 

 

IMG 2410

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Χριστουγεννιάτικη συναυλία από El Sistema Greece & Latin Brass Connection

16/12, 12:00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Το El Sistema Greece και η El Sistema Greece Youth Orchestra (ESGYO) ενώνουν τις δυνάμεις τους με το μουσικό σχήμα Latin Brass Connection, μέρος της ορχήστρας Simon Bolivar Trumpet Ensemble της Βενεζουέλας, σε μία Xριστουγεννιάτικη συναυλία με γνωστά τραγούδια και λατινοαμερικανικούς ήχους, παρασέρνοντας το κοινό σε δυναμικούς ρυθμούς σάλσα, ρούμπα και μερένγκε. 

 

419897

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Φεστιβάλ Αντιναζιστικού - Αντιφασιστικού Κινηματογράφου

14 - 15 16/12, 20:30

Studio New Star Art Cinema

 

O Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των δικαιωμάτων των Παραγωγών Κινηματογραφικών Έργων ΕΡΜΕΙΑΣ ΣΥΝ.ΠΕ διοργανώνει Φεστιβάλ Αντιναζιστικού - Αντιφασιστικού Κινηματογράφου. Έτσι, η Αίθουσα Τέχνης Στούντιο θα προβάλλει τις ταινίες "Τα παιδιά της Ρώμης, Ανοχύρωτης Πόλης", "Με τη λάμψη στα μάτια", "Η Σιωπή της Θάλασσας", "Η Προδοσία", "Το Μπλόκο", "Ρώμη, Ανοχύρωτη Πόλη" και ο "Γιος του Σαούλ".

 

418848

 

Xριστουγεννιάτικο Meet Market

15/12, 12:00 - 23:00  16/12, 12:00 - 22:00

Ωδείον Αθηνών

Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια! Όλο το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν και live dj sets, Gluhwein a.k.a ζεστό κρασί αλλά και ένα coffee house, ελληνική craft μπύρα, street food λιχουδιές και πολλά δώρα.

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.