Print this page

Family Weekend 7 - 9/12: 9 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 7 - 9/12: 9 ξεχωριστές Family Weekend 7 - 9/12: 9 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

"Κατάλληλο κάτω των 18": 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

7, 8, 9/12

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε πρώτη πανελλήνια προβολή, περισσότερες από 70 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action, από 25 χώρες και σε 15 γλώσσες, καλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν. Εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστικές εμπειρίες, παιχνίδια και συζητήσεις με διεθνείς καλεσμένους συμπληρώνουν το πιο συναρπαστικό και διασκεδαστικό event για όλη την οικογένεια. 

Το πρόγραμμα

Τιμές: Γενική είσοδος: 5€ (τιμή προπώλησης), Γενική είσοδος: 6€ (τιμή κατά την είσοδο)

 

 

 

f7addaa985a4116d4f3941240b3b6d7c XL

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Χριστουγεννιάτικα διηγήματα για αφηγητή και ορχηστρικό σύνολο στη Στέγη

8/12, 18.00 // 9/12, 17.00

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Δύο νέα χριστουγεννιάτικα διηγήματα για αφηγητή και ορχήστρα, τα «Εγώ το ξωτικό» και «Όνειρο με κόκκινο σκουφί» παρουσιάζονται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. 

Τιμές: Κανονικό: 5, 10 ευρώ, Παιδικό (έως 15 ετών), Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 3, 8 ευρώ Παρέα 10+ άτομα: 2, 7 ευρώ, Κάτοικος Γειτονιάς: 7 ευρώ, ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεA, Ανεργίας: 3 ευρώ

 

 

 

418279

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Christmas Fantasy Fun Park and Theater

Καθημερινά, 10:00 - 22:00

Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας

Το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο) μεταμορφώνεται σε έναν παραμυθένιο χώρο για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους που θα απολαύσουν παιχνίδια και θεάματα απ’ όλον τον κόσμο. Θα απολαύσουμε διαδραστικά παιχνίδια, θα παίξουμε στο Λούνα Παρκ, θα στροβιλιστούμε στο καρουζέλ, θα τρέξουμε και θα χορέψουμε στο παγοδρόμιο, θα γνωρίσουμε από κοντά τους Αγιοβασίληδες από τη Ρωσία και τη Λαπωνία και θα ανακαλύψουμε πολλές ακόμη χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις!

Τιμές: 12€

 

 

7632c0ea2134b423b4d7506e55df0cc0 XL

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Γύρω γύρω μήνες της Χρύσας Διαμαντοπούλου

9/12, 12.00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Γύρω γύρω μήνες» της Χρύσας Διαμαντοπούλου, σε διασκευή του Πέτρου Δαμουλή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μία μουσικοπαιδαγωγική διαδραστική παράσταση με παιχνίδια, παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια, που αλλάζει, όπως αλλάζουν οι εποχές, με αφορμή το παραμύθι «Η κυρά-Καλή και οι 12 μήνες» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

Τιμές: 10 ευρώ, ομαδικά εισιτήρια 8 ευρώ

 

 

 

 419161

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Το χαρτί... γιορτάζει! 

7/12, 18.00-21.00 // 8/12, 17.00-18.30 & 18.30-20.00 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα είδη χαρτιών επαναχρησιμοποιούνται και φορούν τα γιορτινά τους! Λεπτές λωρίδες από χαρτί περιτυλίγονται ευφάνταστα μεταξύ τους, με κύριο εργαλείο τα χέρια και την επινοητικότητα, ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες της χαρτοπλεκτικής. Μέσω της τεχνικής paper quilling, κάθε συμμετέχων θα μεταμορφώσει τις χαρτολωρίδες του, σε πρωτότυπα γιορτινά στολίδια, γιορτινές μπάλες, χριστουγεννιάτικες κάρτες, γούρια και ημερολόγια για το νέο έτος. Ευπρόσδεκτα όλα τα είδη χαρτιού από τους συμμετέχοντες. 

Για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους (έως 30 άτομα (παιδιά και γονείς) ανά εργαστήριο με σειρά προτεραιότητας.

Eίσοδος ελεύθερη

 

 

 

09EVERST

ΤΑΙΝΙΑ ΘΟΛΟΥ

"Έβερεστ" 

7 & 8/12, 18.30 // 9/12, 20.30

Ίδρυμα Ευγενίδου

Το "Έβερεστ" είναι μια εμπνευσμένη παραγωγή που παρακολουθεί την δραματική αλλά και αληθινή ιστορία κατάκτησης της "στέγης του κόσμου", σε ύψος 8.848 μέτρων, λίγες μόνο ημέρες μετά την περιβόητη τραγωδία του 1996 όταν 8 ορειβάτες έχασαν την ζωή τους κάνοντας την ίδια προσπάθεια. Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία που έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις, και έχει κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις εισιτηρίων όλων των εποχών στην κατηγορία ταινιών Θόλου. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο αφού πετυχαίνει να μας μεταφέρει συγκλονιστικές εικόνες από το παγωμένο όσο και εντυπωσιακό βουνό, και ταυτόχρονα να μας μιλήσει για τις σωματικές και διανοητικές ικανότητες ενός ορειβάτη, ενώ αποδεικνύει πως το πνεύμα της αποφασιστικότητας, της αισιοδοξίας και της συντροφικότητας μπορεί να οδηγήσει σε θαυματουργά επιτεύγματα. 

H ταινία προτείνεται για ενήλικες και παιδιά Γυμνασίου και άνω. 

Τιμές: Γενική είσοδος: 8€ Μειωμένη: 5€

 

 

b 11502 or ccp

STAND UP COMEDY

Comedy club για παιδιά: Xmas Music Special

8/12, 18.00 & 9/12, 15.30

Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη", Μέγαρο Μουσικής

Το Comedy club για παιδιά, η stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών, που δημιούργησε ο Γιώργος Χατζηπαύλου, έρχεται με χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Μέγαρο Μουσικής. Μια παράσταση διασκεδαστική εξίσου για τα παιδιά που παρακολουθούν θέματα που αφορούν στη ζωή τους, αλλά και για τους γονείς τους, που μπαίνουν στην ψυχολογία των μικρών που θυμούνται πώς είναι να είσαι παιδί. 

Τιμές: 8€ (προπώληση), 10€ (την ημέρα της παράστασης) 

 

 

paixnidomagemata

ΘΕΑΤΡΟ

"Χριστουγεννιάτικα παιχνιδομαγέματα" 

8/12, 18.30

Θέατρο 104

Η Λίνα Μαγισσουλίνα, η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών, ανεβαίνει στο μαγικό σκουπάκι της, κουνάει το ραβδάκι της και "προσγειώνεται" στον Βόρειο Πόλο. Αναστατώνει την Σία Μαγισσία, ξεσηκώνει τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά, μα κυρίως σκορπάει άφθονη χριστουγεννιάτικη μαγεία και ταξιδεύει τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους στα μονοπάτια της συνεργασίας, της φιλίας και της αποδοχής.

Τιμές: 10€, 8€ 

 

 

 

marina flisvou christmas

Χριστούγεννα… "αλά Ελληνικά"

9/12, 10:00 - 21:00

Μαρίνα Φλοίσβου

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Μαρίνας Φλοίσβου θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του στις 15:00, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Με ανιματέρ, face painting, ξυλοπόδαρους και ξωτικά μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα απασχοληθούν και θα διασκεδάσουν, ενώ στις 17:00 ο Δημήτρης Ουγγαρέζος θα καλωσορίσει τους επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του παρουσιαστή. Αυτή τη βραδιά θα μάθουν όλοι πως ο μικρός Φλοίσβος έπεισε τον Άγιο Βασίλη να ξεκινήσει το ταξίδι του από την ομορφότερη μαρίνα του κόσμου, ο οποίος κάνει μία φαντασμαγορική είσοδο-έκπληξη. Μαζί θα φωταγωγήσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ εντυπωσιακά βεγγαλικά θα λάμψουν στον ουρανό της Μαρίνας! Η Χορωδία Παλαιού Φαλήρου θα ταξιδέψει τους επισκέπτες με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα από όλη την Ελλάδα, οι Art Of Soul θα δώσουν ένα χορευτικό ρεσιτάλ, ενώ ο Ηλίας Βρεττός στο κλείσιμο της έναρξης των εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει ένα μουσικό show. 

Είσοδος ελεύθερη