Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 1 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

i-Dance #2: Inclusive Dance Convention

2/12, 11:30 - 17:30

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, καλεσμένοι από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη συζητούν, ενημερώνουν και εκπαιδεύουν άτομα με και χωρίς αναπηρία πάνω στις απεριόριστες δυνατότητες και την προσβασιμότητα του σύγχρονου χορού. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος iDance, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση οργανώνει για δεύτερη χρονιά ένα εξωστρεφές, διαδραστικό συνέδριο που καταρρίπτει στερεότυπα και προτείνει καινοτόμες πρακτικές για να απογειώσει, σωματικά και ψυχικά, χορευτές με και χωρίς αναπηρία. 

 

Στους εισηγητές περιλαμβάνονται καλλιτέχνες, ερευνητές, κοινωνικοί ακτιβιστές, φοιτητές και επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία για εκμάθηση νέων τεχνικών και χορογραφιών συμπεριληπτικού χορού, υπό την καθοδήγηση σημαντικών δασκάλων και οργανώσεων. 

Το πρόγραμμα.

 

 

8c50495ce0e7fd062044a945004345f7 XL

 

ΔΡΑΣΗ

 

Ποίηση on the road: Νέοι ποιητές διαβάζουν και συζητούν την εποχή τους

1/12, 12.00 Σταθμός ΗΣΑΠ στον Πειραιά   Οι ποιητές Αλέκος Λούντζης, Κάλλια Παπαδάκη, Λένα Καλλέργη και Παυλίνα Μάρβιν θα διαβάσουν στις αποβάθρες ανάμεσα στους επιβάτες ποιήματά τους, ενώ ηΦιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, θα συνοδεύσει μουσικά την εκδήλωση.       SNFCC Christmas photo Nikos Karanikolas      

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο ΚΠΙΣΝ με πολλές δωρεάν εκδηλώσεις

Από 1/12, 18.00 / καθημερινά 09:00 - 23:59

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

To Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 18.00 ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με μια γιορτή με οικοδεσπότη τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Νανούρη. Τα γιορτινά φώτα ανάβουν, οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ενεργοποιούνται, τα τρία εντυπωσιακά έλατα στολίζονται και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια γεμίζουν την Αγορά από την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στη συνέχεια, αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων θα παρουσιάσουν στο παγοδρόμιο ένα show καλλιτεχνικού πατινάζ με εντυπωσιακές φιγούρες. Η βραδιά κάτω από τα γιορτινά φώτα θα κλείσει με μουσική από τους Mottet κα τραγούδια ερμηνευμένα με εκφραστικότητα και πάθος από την εκπληκτική Ξένια Γαργάλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα.

 

      ΦΕΣΤΙΒΑΛ    

"Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται. Ο ρόλος και οι αξίες των δημόσιων βιβλιοθηκών: Το παράδειγμα των Βορείων Χωρών"

30/11, 09:30 - 14:00

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ειδικοί από τις Βόρειες Χώρες θα προσκληθούν να παρουσιάσουν ζητήματα καλής πρακτικής των χωρών τους και να οργανώσουν διαδραστικά εργαστήρια για βιβλιοθηκονόμους και επαγγελματίες της πληροφόρησης. Τα εργαστήρια θα εστιάσουν κυρίως στα παιδιά, τους εφήβους αλλά και στους ενήλικες μέσω της εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών. Τα εργαστήρια θα ολοκληρωθούν με τη διατύπωση τελικών συμπερασμάτων στην εκδήλωση λήξης την ίδια μέρα.

Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών στην Αθήνα, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» δήμου Αθηναίων. 

 

andri snaer magnason3

 

ΔΙΑΛΕΞΗ

 

Διάλεξη του Andri-Snaer Magnason

30/11, 19.00

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με την "Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018" του Δήμου Αθηναίων, τις Εκδόσεις Πατάκη και την Πρεσβεία της Ισλανδίας παρουσιάζει τη Διάλεξη του Αντρί-Σνερ Μάγκνασον. O Αντρί-Σνερ Μάγκνασον συνομιλεί με τη σκηνοθέτιδα και παιδοψυχίατρο Σοφία Βγενοπούλου και τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικά και αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου" του Δήμου Αθηναίων (ενότητα "Ένας κόσμος συγγραφείς – A World of Writers").

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17.30.

 

83bLp 1

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

"Queer αναγνώσεις της Λένας Πλάτωνος"

1/12, 20:30

Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σε αυτή την εκδήλωση επιχειρούνται μια σειρά από κουήρ αναγνώσεις στο έργο της Πλάτωνος. Στο πρώτο μέρος, ο μουσικολόγος και θεωρητικός πολιτισμικών σπουδών Νίκος Βούρδουλας επικεντρώνεται στην ηλεκτρονική τραγουδοποιΐα της Πλάτωνος, διερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους εκφράζει και συσπειρώνει συναισθηματικά ομάδες ανθρώπων της εγχώριας και διεθνούς ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ένα βαριετέ με καλλιτέχνες από την εγχώρια μουσική κουήρ σκηνή και ιδιαίτερα από το μουσικό label Φυτίνη. Οι Αντριάνα Μίνου, Λουίζα Δολόξα, Αλέξανδρος Δρόσος, Filtig κ.α. θα παρουσιάσουν διασκευές που επανερμηνεύουν το έργο της Πλάτωνος σε ηχητικό, λεκτικό και επιτελεστικό επίπεδο.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της ΕΛΣ.

 

klasikitupografia

 

ΔΡΑΣΗ

 

"Επίσκεψη σε ένα εργαστήριο κλασικής τυπογραφίας" με τον Νίκο Βοζίκη

1/12, 12:00 - 15:00

Τυπογραφείο Εκδόσεων Διάττων

Ο Νίκος Βοζίκης, από τους τελευταίους που ασχολείται με την κλασική τυπογραφία μας υποδέχεται κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα στο χώρο του, εκεί όπου τυπώνει βιβλία με την τυποτεχνική της κλασικής τυπογραφίας και της χαρακτικής. 

 

Συλλεκτικές εκδόσεις τυπωμένες σε ειδικά χαρτιά (βαμβακερά, χειροποίητα Ιαπωνίας & Ινδίας κ.ά.) που συνοδεύονται με χαρακτικά από τους σπουδαιότερους σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες (Τσόκλης, Μπότσογλου, Ψυχοπαίδης, Αρφαράς κ.ά) αφού, όπως τονίζει ο τυπογράφος, η τέχνη της τυπογραφίας και της χαρακτικής "έλκουν την καταγωγή τους από την ίδια μήτρα". 

 

Γίνεται κουβέντα με το κοινό για το πώς στήνεται ένα βιβλίο από την αρχή (επιμέλεια κειμένου, επιλογή γραμματοσειράς, διορθώσεις, κ.λπ.), καθώς και μια αναδρομή στην ιστορία της τυπογραφίας πριν και μετά τον Γουτεμβέργιο και από τη στοιχειοθεσία στο χέρι και την εκτύπωση με μεταλλικά στοιχεία μέχρι τις σύγχρονες μορφές εκτύπωσης. 

Διοργάνωση: Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, Εκδόσεις Διάττων. 

Γλώσσα διεξαγωγής: Ελληνικά. 

Ελεύθερη συμμετοχή. Δηλώσεις συμμετοχής στο 210-3722010.

 

415677

 

ΔΙΑΛΕΞΗ

 

Συμπόσιο "Libraries and Media Literacy"

1/12, 10:00 - 14:30

Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"

Στο συμπόσιο, προσκεκλημένοι ομιλητές από τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν με τις ομιλίες τους, ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την εκπαίδευση στη χρήση των μέσων και τον ρόλο που διαδραματίζουν οι βιβλιοθήκες στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν διεθνείς εμπειρίες και καινοτόμες πρακτικές προώθησης του γραμματισμού και θα συζητηθεί η εφαρµοσιµότητά τους στις εγχώριες συνθήκες. 

Είσοδος ελεύθερη με εγγραφή εδώ.

 

 

YHY5342 760x507

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

 

Ξενάγηση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 

Καθημερινά 16:00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ως σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη. Αποτελεί ένα φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο. 

Σημείο συνάντησης: Κέντρο Επισκεπτών (Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα) 
Διάρκεια ξενάγησης: 60' 
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα 

Απαιτείται προεγγραφή, εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 8 ετών. 

Η περιήγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει συνεχές περπάτημα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και την χρήση σκαλοπατιών. H εκτιμώμενη χιλιομετρική απόσταση που διανύεται υπολογίζεται στο 1 χλμ. Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να βρίσκεστε στο χώρο 15λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης. 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

"Μια γιορτή για τη μαγεία του να είσαι διαφορετικός"

1/12, 18:00

Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικό Μολύβι"

Η Γέφυρα ζωής Α.μεΑ. μας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή γιορτή, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Αυτή η εκδήλωση θα μοιράσει χαρά και χαμόγελα στα παιδιά του συλλόγου, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω "Ελληνικό Μολύβι", Ιερά οδός 154 & Νάξου (στάση μέτρο ελαιώνας). Τα παιδιά μαζί με τους εθελοντές της Γέφυρα ζωής Α.μεΑ. θα παρουσιάσουν ένα δείγμα των δυνατοτήτων τους σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, και θα μας προσφέρουν λίγη απ’ τη μαγεία της μοναδικότητάς τους.

 

4456257699 2c964064a5 z

 

Δωρεάν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

2/12, 08:00 - 20:00

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.