Family Weekend 16 - 18/11: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 16 - 18/11: 8 ξεχωριστές Family Weekend 16 - 18/11: 8 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Η χώρα των πελαργών... ένα παραμύθι της θάλασσας" της Ήβης Σοφιανού

Ένας γλάρος, μια μαϊμού και ένας ναυαγός συναντιούνται σε ένα έρημο νησί. Θα μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, σεβόμενοι τη διαφορετικότητα τους, χτίζοντας έτσι μια σπουδαία φιλία και ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να βρουν μια χώρα ειρήνης και ελευθερίας, τη Χώρα των Πελαργών. Σε ένα ταξίδι γνώσης, εκπλήξεων και ανατροπών θα ανακαλύψουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Με εφόδια την υπομονή, την επιμονή, την πίστη και την φαντασία θα αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις.

 

Τιμές; 10€
Πότε; 18/11, 15.00
Πού; Θέατρο 104

 

413043

 

"Αργοναυτική εκστρατεία" της Κάρμεν Ρουγγέρη 

Το έργο ξεκινάει με τον μύθο του Φρίξου και της Έλλης ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας και πώς βρέθηκε στην Κολχίδα. Από κει και ύστερα θα παρακολουθήσουμε τη γέννηση του Ιάσονα στην Ιωλκό της Μαγνησίας, το μεγάλωμά του δίπλα στον Κένταυρο Χείρωνα πάνω στα βουνά του Πηλίου και την απόφασή του να φέρει πίσω στην πατρίδα το χρυσόμαλλο δέρας. Θα μάθουμε ακόμα πώς και από ποιον κατασκευάστηκε η Αργώ...

 

Τιμές; 12€, 10€ Groups άνω των 10 ατόμων/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Οικογένειες 4 ατόμων και άνω, 8€ ΑμΕΑ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος
Πότε; 18/11, 11:30 & 15:30
Πού; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

413495

 

"Τα ψηλά βουνά" του Ζαχαρία Παπαντωνίου

Τα Ψηλά Βουνά είναι ένα έργο που αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας παιδιών που περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές μόνα τους (αλλά με την άδεια των γονιών τους), στα βουνά της Ευρυτανίας. Με την παρότρυνση του δασκάλου τους ανεβαίνουν στο βουνό, μακριά από τις ανέσεις και την ασφάλεια του πατρικού σπιτιού. Οργανώνουν μια μικρή κοινότητα που ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες και αυτός ακριβός ο καταμερισμός εργασίας, αποτελεί γι’ αυτά ένα πρώτο είδος ανάθεσης κοινωνικών ρόλων. Μέσα στις ομορφιές της φύσης, μαθαίνουν τη ζωή του βουνού, τις συνήθειες των ανθρώπων και των ζώων, τις λαϊκές παραδόσεις και τους μύθους. Το έργο εξυμνεί το ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη.

 

Τιμές; 2€, 10€ και 7€ τιμή προπώλησης
Πότε; 18/11, 11:30
Πού; Θέατρο Μπρόντγουαιη

 

 

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

"Χορός στο Μουσείο"

Μια ξεχωριστή προσέγγιση του Μουσείου Μπενάκη μέσα από την κίνηση. Ένας διαφορετικός τρόπος να εκφραστείς ανάμεσα στις συλλογές. Κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει ήπιο ζέσταμα του σώματος και γνωριμία με το λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού ενώ θα ακολουθεί ένα πιο δημιουργικό κομμάτι με ασκήσεις σύνθεσης που θα βασίζεται στη θεματική της κάθε συνάντησης. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο χορό. Για ενήλικες και νέους 16+. Απαραίτητα άνετα ρούχα και παπούτσια.

 

Πρώτη συνάντηση: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 
Σύμβολα και σώμα: Χορός στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού 
Οι συμβολισμοί που υπάρχουν στην ελληνική παράδοση συναντούν τους συμβολισμούς του σώματος. Μία διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο χορεύοντας ανάμεσα σε υφαντά, ξυλόγλυπτα, κοσμήματα και φορεσιές. Η κινητική αυτή συνάντηση αντλεί έμπνευση από την οικονομία και τις μεταφορές που χρησιμοποιεί η εικονογραφία της λαϊκής τέχνης. 

 

Τιμές; 20€ ανά συνάντηση, 50€ το σύνολο των τριών συναντήσεων
Πότε; 16/11, 18:00 - 20:00
Πού; Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτίριο

 

413087

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Αγώνας Δρόμου για παιδιά 

Ένα δυναμικό βάδην απόστασης 2χλμ και αγώνας δρόμου 800 μέτρων για παιδιά Δημοτικού, θα διεξαχθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο δυναμικό βάδην οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν περιμετρικά του Πάρκου και παράλληλα να δουν τα πιο όμορφα σημεία του. Οι εγγραφές θα γίνονται στο χώρο της γραμματείας στον Στίβο.

 

Τιμές; Δωρεάν
Πότε; 18/11, 10.00
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

5be2fee5220000e603de0a88

 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

 "Το Κέντρο του Κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στην διαστολή του Σύμπαντος"

Υπάρχει άραγε κέντρο στο Σύμπαν και, αν ναι, πού θα μπορούσε να βρίσκεται; Η προσπάθεια να απαντηθεί αυτό το ερώτημα χάνεται στα βάθη των αιώνων. Χιλιάδες χρόνια πριν, οι αρχαίοι λαοί θεωρούσαν ότι το κέντρο του κόσμου βρίσκεται στην Γη και ότι όλα τα ουράνια σώματα περιφέρονται γύρω της. Αυτή την Γεωκεντρική θεώρηση του κόσμου, που επικράτησε για τουλάχιστον δύο χιλιετίες, και η οποία αποδείχτηκε όμως εσφαλμένη, πραγματεύεται η νέα παράσταση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου. 

Η παράσταση προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και για ενήλικες.

 

Τιμές; 6€ για τους ενήλικες και 4€ για τα παιδιά
Πότε; 17 & 18/11, 13:30 & 19:30
Που; Ίδρυμα Ευγενίδου

 

 

GYRWGYRWMINES

 

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

"Γύρω γύρω μήνες"

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια της αυλής, με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι "Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες", σε μια θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών.

 

Τιμές; Γενική είσοδος: 10€, Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων): 8€

Πότε; 18/11, 12.00
Πού; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

e6d93c7b711319ba53cd8e97fc922974 XL

 

 

"Το φανταστικό χωριό" του Σπύρου Γραμμένου

Το φανταστικό χωριό είναι η ιστορία ενός χωριού που θα μπορούσε να είναι πρότυπο για μια ευτυχισμένη κοινωνία. Η ιστορία και οι ήρωες ζωντανεύουν μπροστά στους θεατές, συνομιλούν μαζί τους και όλοι μαζί, με τη συνοδεία μουσικής και τραγουδιών, γίνονται μέρος μιας μεγάλης γιορτής όπου όλοι οι άνθρωποι χωράνε και ζούνε μονιασμένοι.

ΟΣπύρος Γραμμένος γνωστός από τα τραγούδια και το ιδιαίτερο ύφος του, έχοντας γράψει μουσική για αρκετές θεατρικές παραστάσεις, για πρώτη φορά γράφει και πρωταγωνιστεί, με τη συνοδεία ενός μουσικού επί σκηνής, σ' ένα αλληγορικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

 

 

Τιμές; 9€

 

Πότε; 17/11, 15.00 & 18/11, 11.30
Πού; Θέατρο Γκλόρια Μικρό

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.