Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!
ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Music Escapades: Όλγα Κουκλάκη 

11/11,  21:00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H Όλγα Κουκλάκη, η ελληνίδα ντίβα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ καλεσμένη της σειράς συναυλιών Music Escapades για μια διττή συναυλία ως συνθέτης και ερμηνεύτρια. 

 

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζει μια μουσική επένδυση για την avant-gade ελληνική βωβή ταινία Οι περιπέτειες του Βιλλάρ του 1924. Η πρώτη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας, μια μπουρλέσκ κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Βιλλάρ, καλλιτεχνικό όνομα του Νίκου Σφακιανάκη, διάσημου κωμικού, αποκτά νέα πνοή μέσα από τον ηλεκτρισμένο ήχο της Κουκλάκη. Στο δεύτερο μέρος, η Όλγα θα ξεδιπλώσει τους ήχους που της έχουν χαρίσει τον χαρακτηρισμό "Πυθία της dark pop electronica". DJ, συνθέτης, τραγουδίστρία: Η Όλγα ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 8 ετών και από τότε η σχέση της με τη μουσική δεν σταμάτησε ποτε. 

 

Μαζί της ο Θοδωρής Καπετανάκος στο μπάσο. 

 

 

 

efiveia goneis

 

 

ΟΜΙΛΙΑ

 

"Ο ρόλος των γονέων στο δρόμο της εφηβείας"

9/11, 17:30 - 19:30

Δημαρχείο Αμαρουσίου

Η Ακαδημία Γονέων Εφηβικής Υγείας ξεκινά και τη νέα σχολική χρονιά το εκπαιδευτικό της έργο στο Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να καλύψει τις επιμορφωτικές ανάγκες γονέων και εκπαιδευτικών. Ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η κα Χρύσα Τζουμάκα-Μπακούλα, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Υγεία Μητέρας – Παιδιού. 

 

411588

 

PERFORMANCE

 

"Snow" 

10/11, 19.00

Gallery 7

Η Γκαλερί 7 παρουσιάζει την δράση "Snow", live performance, η οποία αφορά την σύμπραξη του συνθέτη και πολυοργανίστα Γιώργου Κατσάνου και της εικαστικού Ματίνας Σταυροπούλου. Η εικαστική δράση θα απαρτίζεται από γραφισμούς σε λευκό χαρτί που θα το διατρέχουν παράλληλα με τον μουσικό αυτοσχεδιασμό του Γιώργου Κατσάνου. 

 

Τόσο το χιόνι όσο και η ιαπωνική καλλιγραφία θα αποτελέσουν το πλαίσιο για το χειρονομιακό εξπρεσιονιστικό σχέδιο όσο και για τον ηχητικό αυτοσχεδιασμό. Η διαρκής αναδόμηση του ήχου άλλοτε θα συνοδεύει κι άλλοτε θα συνοδεύεται από τους γραφισμούς έτσι ώστε οι σιωπές και οι επαναλήψεις τόσο στον ήχο όσο και στο σχέδιο να αλληλοσυμπληρώνονται με στόχο ένα ενιαίο μινιμαλιστικό σύνολο ήχου και εικόνας. 

 

34 1 630x420

 

 

ΔΙΑΛΕΞΗ

 

"Κρίση της μεσήλικης ζωής και τα "Ανεμώλια" ή "λόγια του αέρος""

12:00 - 14:00

Στοά του Βιβλίου / Polis Art Cafe

Το Freud Cafe σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Λεμόνι μας προσκαλούν σε δημόσια συζήτηση ανάμεσα σε ψυχαναλυτές και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, για την συνάντηση των ψυχαναλυτικών ιδεών με την ελληνική κουλτούρα και τη σημασία που έχουν στην ζωή μας σήμερα. Ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός και ο ψυχαναλυτής Δημήτρης Τζάκσον θα συνομιλήσουν μαζί μας για την "Κρίση της μεσήλικης ζωής και τα "Ανεμώλια" ή "λόγια του αέρος"".

Είσοδος ελεύθερη με χρέωση στην κατανάλωση

 

theatro ithopoioi maskes

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Δον Καμίλο"

10/11, 19.00

Θέατρο Πολιτών

Η θεατρική ομάδα του Κέντρου Λαογραφίας & Πολιτισμού Δυτικής Αττικής και η Ένωση Μακεδόνων & Θρακιωτών Δυτικής Αττικής "Μέγας Αλέξανδρος", σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου παρουσιάζουν το θεατρικό έργο "Δον Καμίλο", στο θέατρο Πολιτών, πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις (Μ. Δαμάστας & Παπαρηγοπούλου 94, Περιστέρι). 

 

1140 yeager sell your used books.imgcache.rev6feda141288df73e8fd100822bb375ea.web.652.375

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

9/11, Public Συντάγματος, 19.30
Το Public μας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα "Όνειρα: όταν το ασυνείδητο γίνεται συνείδηση" με τον Τρύφωνα Ζαχαριάδη, ψυχαναλυτικό θεραπευτή και Πρόεδρο του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και Οικογένειας.

 

9/11, Public Athens Metro Mall, 17.00
Το Public και οι εκδόσεις Λιβάνη μας προσκαλούν να γνωρίσουμε από κοντά τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Συμεωνίδου, που θα βρίσκεται στο Public Athens Metro Mall για να συζητήσει μαζί μας και να υπογράψει αντίτυπα του νέου της βιβλίου "Οι Δαίμονες της Ερήμου".

 

9/11, Public Περιστερίου, 17.00
Το Public και οι εκδόσεις Λιβάνη μας προσκαλούν να γνωρίσουμε από κοντά τον συγγραφέα Παναγιώτη Δεληγιάννη, που θα βρίσκεται στο Public Περιστερίου για να συζητήσει μαζί μας και να υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου "Ο Στόχος".

 

10/11, Public Περιστερίου, 17.00
Το Public και οι εκδόσεις Λιβάνη μας προσκαλούν να γνωρίσουμε από κοντά τον συγγραφέα Παναγιώτη Δεληγιάννη, που θα βρίσκεται στο Public Περιστερίου για να συζητήσει μαζί μας και να υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου "Ο Στόχος".

 

10/11, Public Athens Metro Mall, 17.00
Το Public και οι εκδόσεις Λιβάνη μας προσκαλούν να γνωρίσουμε από κοντά τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Συμεωνίδου, που θα βρίσκεται στο Public Athens Metro Mall για να συζητήσει μαζί μας και να υπογράψει αντίτυπα του νέου της βιβλίου "Οι Δαίμονες της Ερήμου".

 

405633

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

Εισαγωγή στη Σαπωνοποιία 

11/11, 11:00 - 14:00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξέταση βασικών αρχών της τεχνικής παρασκευής φυσικού, χειροποίητου σαπουνιού, η εκμάθηση της χρήσης αιθέριων ελαίων και άλλων πρόσθετων υλικών και η ενημέρωση για το βασικό εξοπλισμό και τα μέτρα προφύλαξης. Οι συμμετέχοντες θα παρασκευάσουν το δικό τους σαπούνι και θα αντιμετωπίσουν στην πράξη προβλήματα που τυχόν προκύψουν. 

Έως 30 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

 

408972

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

"Αποθέματα: Inventory"

11/11, 12:00 - 22:00

Ελευσίνα

Ένα σπονδυλωτό έργο για την Ελευσίνα, φτιαγμένο από τους κατοίκους της, υπό τη μορφή μιας "ζωντανής εικαστικής εγκατάστασης". Η Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του έργου "Αποθέματα: Inventory" των Τζένη Αργυρίου και Βασίλη Γεροδήμου σε συνεργασία με κατοίκους και συλλόγους της Ελευσίνας, με αφορμή τον εορτασμό των 2 χρόνων από την ανακήρυξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. 

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ. 

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.