Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΦantastiCon 2018

6 & 7/10,11:00 - 21:30 

Ελληνοαμερικανική Ένωση 

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το ΦantastiCon επιστρέφει και καλεί τους φίλους του Φανταστικού σε μια μοναδική διήμερη γιορτή. Κάθε λογής μυθικά πλάσματα γεμίζουν ξανά χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και τους μεταμορφώνουν σε ένα μαγικό δάσος, όπου νάνοι, ξωτικά, δρυάδες και μονόκεροι θα συναντηθούν με γενναίους πολεμιστές, πανίσχυρους μάγους και παράξενους ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του Γαλαξία για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή. 

 

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης καλλιτεχνικά δρώμενα, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων της φανταστικής λογοτεχνίας, σεμινάρια συγγραφής και εικονογράφησης, συναντήσεις με συγγραφείς και καλλιτέχνες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συναυλία της "Fantasy Symphony Orchestra", της πρώτης συμφωνικής ορχήστρας με ρεπερτόριο αποκλειστικά από τον χώρο του Φανταστικού! 

 

 

3e7f361adfbe79dc78327ea282cf21eb XL

 

 

Νύχτα Μυστηρίου: Η εξαφάνιση του Τζων Μπαλωμένου 

5/10, Ώρες έναρξης: 18.50, 19.50, 20.50, 21.50 (έως 50 άτομα ανά ώρα)

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

«Όλα ξεκινούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και όλα εδώ θα τελειώσουν». Αυτές φαίνεται πως ήταν οι τελευταίες λέξεις, του κριτικού λογοτεχνίας Τζων Μπαλωμένου, πριν χαθούν τα ίχνη του στην περιοχή της Καλλιθέας, σύμφωνα με την κόρη του.  Οι μάρτυρες είναι έτοιμοι να δώσουν την δική τους εκδοχή στην εξαφάνιση του αυστηρού κριτικού και εσείς καλείστε να ανακαλύψετε τι πραγματικά συνέβη. Αινίγματα, ύποπτοι κι ένα παιχνίδι μυστηρίου σε μια βραδιά που σας καλεί να περιηγηθείτε στον χώρο του ΚΠΙΣΝ και να διαλευκάνετε την υπόθεση μιας μυστηριώδους εξαφάνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

 

skaki 0

 

 

"Όταν ο Απόλλωνας συνάντησε την Κάισσα…"

5/10, 20.00 & 21.30

Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"

 

Στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού: Τέχνες και Αφήγηση που διοργανώνει το Athens Culture Net, η Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και το Μέγαρο Μουσικής διοργανώνουν ένα happening γύρω από το σκάκι και τη μουσική. Καλεσμένος ο μουσικός και σκακιστής Αχιλλέας Ζωγράφος, συγγραφέας του βιβλίου "Music and Chess: Apollo Meets Caissa".


• 20:00 Ομιλία του συγγραφέα με παράλληλη συναυλία πιάνου με έργα συνθετών από τον J.S. Bach ως τον Philip Glass, όπου θα φωτιστεί η αναπάντεχη σχέση της σκακιστικής σκέψης με τη μουσική σύνθεση και εκτέλεση. 

 

• 21:30 Τρία παράλληλα σκακιστικά σιμουλτανέ όπου πρωταθλητές Ελλάδας και διεθνείς μαιτρ αντιμετωπίζουν μουσικούς, συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφους, ηθοποιούς και άλλους φίλους της Βιβλιοθήκης και του Μεγάρου.

 

 

42655856 267113943911864 6721070660812013568 n

 

 

Τέχνη και Βιοεπιστήμες: Ηθική & Προοπτικές 

5/10, 17:00 - 20:00

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών - Θέατρο

 

Το Εργαστήριο Μελέτης και Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Πολιτιστικών αγαθών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών συνδιοργανώνουν τη Διεθνή Συνάντηση με θέμα: "Art & the Life Sciences: Ethics & perspectives / Τέχνη και Βιοεπιστήμες: Ηθική & Προοπτικές". 

 

- 17.00 - 17.30 Χαιρετισμοί 
- 17.30 - 17.50 Kristiina Ljokkoi (The Finnish Society for Bioarts): Ars Bioarctica Residency Program 
Εισαγωγή στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών και επιστημόνων στο Κέντρο Βιολογικής Έρευνας του Kilpisjärvi στη Βόρεια Φινλανδία 
- 17.50 - 18.10 Anna Dumitriu & Alex May (University of Hertfordshire): ArchaeaBot 
Παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου ArchaeaBot (LABoral/Ars Electronica/ 2018) 
- 18.10 - 18.30 Ασημίνα Κανιάρη (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών): Writing Life: Bioartists as authors 
- 18.30 - 18.50 Γεώργιος Παναγιάρης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής): Bioart: towards a common deontological framework of its production and display 
Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου Bioart: definitions and limits. Research to establish a commonly accepted ethical management framework (BIOART) (Πρόγραμμα "Αρχιμήδης III", 2012-2015) 
- 18.50 - 19.10 Διάλειμμα 
- 19.10 - 20.00 Συζήτηση με την Annick Bureaud (Leonardo/OLATS): What’s Art got to do with this? Συζήτηση πάνω στην Ηθική της συνεργασίας καλλιτεχνών με επιστήμονες 
- 20.00 - 21.00 Wine reception 
"Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Σλοβενίας στην Αθήνα"

Οι ομιλίες και η συζήτηση θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

 

 

collagevitti018

 

 

Παρουσίαση του βιβλίου: "Μικρό αφιέρωμα στον Mario Vitti"

5/10, 19:00

Ιταλικό Ινστιτούτο

 

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.00 στην παρουσίαση του βιβλίου "Μικρό αφιέρωμα στον Mario Vitti".

 

Ομιλητές: 
Bertrand Bouvier, Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης 
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Κριτικός λογοτεχνίας 
Συντονισμός: Δημήτρης Αρβανιτάκης, Ιστορικός, υπεύθυνος εκδόσεων Μουσείου Μπενάκη 
Παρουσία του Mario Vitti 

 

Οι ομιλίες θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα. 

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη.

 

 

14793 03

 

 

Θεματικός περίπατος: "Περπατώντας στην Αθήνα"

6/10, 11:00

Public Συντάγματος

 

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν θεματικό περίπατο με αφορμή το νέο βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου, "Περπατώντας στην Αθήνα". Ο δημοσιογράφος μας ξεναγεί στην αστική ιστορία της πρωτεύουσας, συστήνοντάς μας κτίρια που φέρουν μνήμες και βιώματα. Μία περιπλάνηση σε περιοχές της πόλης μας και μία καταβύθιση στην ιστορία της.    

Το ραντεβού δίνεται στις 11.00, στο Public Συντάγματος, για να περπατήσουμε στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Τερματικός σταθμός μας και πάλι το Public Συντάγματος, όπου ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του και θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε εντυπώσεις από τη διαδρομή μας. 

Διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες

 

 

doc 20160829 1674612 skylos

 

 

«Κυριακή στο Πάρκο με σκύλο» από τον δήμο Αθηναίων

7/10, 10.00 - 18.00

Πάρκο Ριζάρη (Σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός»)

 

Ο δήμος Αθηναίων, με αφορμή την 4η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, μας καλεί  την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ριζάρη, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, για μια βόλτα στο πάρκο με σκύλο... ή χωρίς! Η εκδήλωση «Κυριακή στο Πάρκο με σκύλο» που διοργανώνει ο δήμος, είναι αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, αδέσποτους και δεσποζόμενους. Εθελοντές φροντιστές, εκπαιδευτές και ειδικοί συμπεριφοράς θα είναι εκεί για να αναδείξουν τις προσωπικότητες των αδέσποτων ζώων που αναζητούν μια οικογένεια, να λύσουν τις απορίες μας σχετικά με την υπεύθυνη κηδεμονία, να μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε αν είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε σκύλο και να επιλέξουμε τον κατάλληλο. Όλοι μαζί θα έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε παιχνίδια, να μάθουμε πώς θα κρατάμε υγιή τα κατοικίδιά μας, προσφέροντάς τους τις πρώτες βοήθειες, εφόσον χρειαστεί, ενώ τα μικρά παιδιά θα μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλή κοντά τους. Και δεν ξεχνάμε: η βόλτα είναι βασικό δικαίωμα για τους σκύλους μας αλλά κάνει καλό και σε εμάς!

 

 

2521335

 

 

Ομαδική έκθεση: "Thinking as a painter does"

5/10, 12:00 - 20:00 & 6/10, 12:00 - 15:00

ARTENS

 

Η ARTENS ανοίγει τις πόρτες της, στην Βουκουρεστίου 40, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00 και μας προσκαλεί στην εικαστική έκθεση "Thinking as a painter does". Αποτυπώνοντας και οπτικοποιώντας αισθήματα και έννοιες. Οξύνοντας και διευρύνοντας το φάσμα της οπτικής αντίληψης. Αποκρυπτογραφούν το ορατό & το αόρατο με τους κώδικες της εικαστικής τέχνης. Οι καλλιτέχνες θέτουν με τα έργα τους τα ερωτήματα και εκθέτουν τις δικές τους απαντήσεις μετά από ένα χρόνο πορείας στους δρόμους της εικαστικής τέχνης. 

 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Ιωαννίδου Νίνα, Κάδη Ζήνα, Μαυρομιχάλη Φρόσω, Μέμου Τίνα, Μπάσιου Αλέκα, Νεροπούλου Αλίκη, Σταυροπούλου Νάντια. 

Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Μερτζάνη που διδάσκει στο Εργαστήρι Ζωγραφικής της ARTENS. 

 

 

FLOWS 1021x580

 

 

Jazz βραδιά: "Τhe music flows in you"

5/10, 21:30

gallery genesis

 

H gallery genesis συμμετέχοντας στο Gallery Night που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 θα παρουσιάσει τον Γιάννη Κινινή (Σαξόφωνο) και τον Γιάννη Χούλη (κιθάρα) σε γνωστές jazz συνθέσεις αλλά και αυτοσχεδιασμούς.

 

 

pexels photo 1250452

 

 

"Γονείς στα θρανία" με τον ψυχοθεραπευτή Κυριάκο Βλασσόπουλο

6 & 7/10, 12:00

Public Κολωνακίου

 

Το Public και οι εκδόσεις Αρμός μας προσκαλούν στο σεμινάριο με τον ψυχοθεραπευτή και ομαδικό αναλυτή, Κυριάκο Βλασσόπουλο, με θέμα "Τα παιδικά μου χρόνια είναι γεμάτα καλαμιές. Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω". Κεντρικό θέμα θα είναι οι ψυχικές διαδρομές ωρίμανσης εκπαιδευτικού και γονέα στη σχέση με τους μαθητές και τα παιδιά του. 

Είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

 

 

efffie

 

 

Παράσταση χορού "Effigies"

6 & 7/10, 21:00

Artiria Athens

 

Πώς μπορεί να γράψει κανείς μια άυλη ιστορία ενός κτιρίου που δε μένει μόνο σε αρχιτεκτονικές και χωρικές ανησυχίες; Πώς μπορεί το σώμα να μεταδώσει τον κοινωνικό και αστικό ιστό μιας πόλης; Το Μέγαρο Αθηνογένους είχε πολλές ζωές: ένα τυπικό αθηναϊκό αστικό οικογενειακό σπίτι στην αρχή, που στέγασε μια τράπεζα, καταστήματα, τα κεντρικά γραφεία πολιτικού κόμματος, επιβίωσε στη συνέχεια από ένα σεισμό και τελικά υπέκυψε στη φωτιά. 

 

Το ενδιαφέρον της χορογράφου Ιωάννα Αγγελοπούλου για το διατηρητέο Μέγαρο Αθηνογένους εστιάζει στους κατοίκους αυτού του αρχοντικού που έζησαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Η Ιωάννα Αγγελόπουλου δημιούργησε μια χορογραφία που αναπαριστά τη δημιουργία και την εμφάνιση μιας εικόνας σε ένα συνεχές μπρος και πίσω, μεταξύ της τρισδιάστατης φύσης τους που προηγείται της επιγραφής και των δυσδιάστατων κινήσεων των "effigies" που βρήκαν καταφύγιο (a dwelling) στις φωτογραφίες. 

Ερμηνευτές/Performers: Ιωάννα Αγγελοπούλου, Μάρθα Πασσακοπούλου, Μαρία Παπαδοπούλου

 

 

242d4f49c7b4383d89d36429e332763f XL

 

 

Επίσης...

 

 

Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net: Μια Πόλη, Μια Νύχτα, 50 Εκδηλώσεις

 

 

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 ετοιμαστείτε να ζήσουμε τη νυχτερινή Αθήνα… αλλιώς! Γεμάτη εκδηλώσεις, εκπλήξεις, δρώμενα, γεμάτη πολιτισμό, τέχνες και αφήγηση. 

 

 

Για πρώτη φορά το Δίκτυο Πολιτισμού (Athens Culture Net) του δήμου Αθηναίων, που ιδρύθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς και τα μέλη του δικτύου - οι σημαντικότεροι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί της Αθήνας - διοργανώνουν μια νύχτα γεμάτη… θαύματα, τη «Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net: Τέχνες & Αφήγηση», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο και με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων. Στη Νύχτα Πολιτισμού συμμετέχουν και οργανισμοί, οι οποίοι δεν είναι μέλη του Δικτύου, εκδόσεις, περιοδικά, συγγραφείς και ποιητές.

 

 

Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις. 

 

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.