Family Weekend 5 - 7/10: 8 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 5 - 7/10: 8 ξεχωριστές Family Weekend 5 - 7/10: 8 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Η τραμπάλα" του Στιούαρτ Μέλτον

Ένα έργο για την πρώτη φιλία. Για εκείνη την πρώτη στιγμή που καταλαβαίνεις πως μ’ έναν φίλο μπορείς να κατακτήσεις πιο ψηλές κορυφές. Να φτιάξεις πιο μεγάλα διαστημόπλοια, πιο πολύχρωμες ζωγραφιές. Για εκείνη τη μαγική στιγμή, που δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Ένα έργο για τη συνεργασία και το παιχνίδι. Για το μοίρασμα. Για τον θυμό, την αδικία, τη διαπραγμάτευση, τον τσακωμό, αλλά και την υποχώρηση, τη συγχώρεση. 

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Διανομή: Μαρία Δαμασιώτη, Άλκης Μπακογιάννης

Τιμές; 5€ - 10€

Πότε; 6/10, 15:00 & 7/10, 10:30

Που; Εθνικό Θέατρο - Θέατρο Rex (Παιδική Σκηνή)

 

 

18777 16765 regular unnamed 4

 

 

"Θα βγω απ' το αυγό" από την ομάδα Anumati

 

Μία παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για μωρά 4 έως και 18 μηνών από την ομάδα "Anumati". Σ’ αυτή την παράσταση, οι θεατές θηλάζουν, ίσως δεν έχουν πει καν την πρώτη τους λέξη, μπορεί ακόμη καλά καλά να μην έχουν σταθεί στα πόδια τους. Οι πολύ μικροί θεατές θα ταξιδέψουν σ’ έναν κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια του Λευτέρη, του νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του φτερουγίσματα εξερεύνησης, αναζητώντας την ευτυχία και την αγάπη.

 

Οι άρτια εκπαιδευμένοι περφόρμερ δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα μωρά. Επιστρατεύουν στοχευμένα οπτικά ερεθίσματα, σχήματα, ήχους, μουσική, χρώματα και φυσικά την κίνηση, ώστε να διασκεδάσουν τους μικρούς θεατές, αλλά και να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους. Στόχος είναι να αυξήσουν την παρατηρητικότητά τους, να διεγείρουν την φαντασία τους και να τα βοηθήσουν να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον. 

Εμπνευσμένο από το παραμύθι "Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι" της Μαρίνας Πλεμένου.

Παίζουν: Νάντια Δαλκυριάδου, Μαίρη Ξένου, Βασιλική Κούλη

 

Τιμές; 15€ (1 γονιός και 1 μωρό), 20€ (2 γονείς και 1 μωρό)

Πότε; 6/10, 10:30, 12:00, 13:30

Που; Θέατρο Άβατον

 

 

400527

 

"Μπλε" του Ντέιβιντ Νέγριν

 

Ένας, άθελά του, αστείος ήρωας, που καταφέρνει να επιβιώνει ψυχικά, έχοντας συνηθίσει αυτό το πληκτικό "μέρα με τη μέρα", χωρίς να προσμένει, χωρίς να αναζητά, βυθισμένος σε ένα άοσμο και μονόχρωμο λίγο. Ένα λευκό και νοικοκυρεμένο λίγο που βάζει σε τάξη τη ζωή. Μα ποιος θέλει την τάξη; Ποια τάξη; Μια απρόσμενη συνάντηση με το "άλλο" κλιμακωτά αναστατώνει, προβληματίζει, προσθέτει.

Μια ιστορία για την ανθρώπινη φύση που, σε κάθε εποχή ανά τους αιώνες, είναι συνδεδεμένη με τη συντροφικότητα και την αποδοχή του άλλου. 

Τιμές; Κανονικό: 10€, Φοιτητικό, ανέργων: 8€, Παιδικό κάτω των 12 ετών: 6€

Πότε; 6/10, 16:00

Που; Θέατρο Olvio

 

 

MikrosNotos AISOPOU

 

 

"Αισώπου... Φίλοι"

 

Οι ήρωες του Αισώπου ζωντανεύουν, για να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους. Γνωστοί και αρχέτυποι μύθοι, βαθιά ριζωμένοι στην παράδοσή μας, συναντούν τα παιδιά του σήμερα, σε μια ευρηματική παράσταση, με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ, διάδραση και ζωντανή μουσική (γιουκαλίλι, αυλοί, κουίκα, πιανίκα, μπάντζο, καζού, κ.ά). Μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου με κέντρο τη φιλία. Τα παιδιά, μέσα από τη λαϊκή παράδοση, ανακαλύπτουν ένα κόσμο ακέραιο, καθαρό, δίκαιο, που τείνει να ξεχαστεί. Το Λιοντάρι και το Ποντίκι, Ο Ψεύτης Βοσκός, Η Αλεπού και τα Σταφύλια, Οι δυο Φίλοι και η Αρκούδα είναι μύθοι επίκαιροι, που έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν πολίτες μίας σύγχρονης κοινωνίας.

Οι παραστάσεις απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών.

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Χαρά Δημητριάδη

 

Τιμές; 10€ (άνω των 10 ατόμων, ομαδικό: 8€)

Πότε; 7/10, 12:00

Που; Θέατρο Σταθμός

 

 

epimemeikoritsi019

 

 

"Το κορίτσι που επιμένει" του Τηλέμαχου Τσαρδάκα

Πρόκειται για μία παράσταση γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικού θεάτρου με καταιγιστικές εναλλαγές ρόλων, μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, ακόμα και κουκλοθεάτρου με ειδικά κατασκευασμένες κούκλες και σκηνικά αντικείμενα. Βασισμένη στη δύναμη της Ελληνικής Μυθολογίας διδάσκει σε μικρούς και υπενθυμίζει σε μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της τόλμης και της προσπάθειας.

Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Ερμηνεύουν και τραγουδούν: Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Πάολα Καλλιγά, Βασίλης Ασημακόπουλος, Αντώνης Αντωνιάδης

Τιμές; Προπώληση: 6€ (παιδικό), 8€ (ενήλικες) / Ημέρα παράστασης: 8€ (παιδικό), 10€ (ενήλικες)

Πότε; 7/10, 11.00

Που; Θέατρο Άλφα Ιδέα

         

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

 

foto 3

 

Open Day στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσουμε από κοντά το άθλημα της ιππασίας. Με τη συμμετοχή μας στο open day κερδίζουμε τη δυνατότητα εγγραφής και ανανέωσης σε προνομιακές τιμές.

 

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη με αίτηση συμμετοχής εδώ

Πότε; 6/10, 12:00 - 16:00

Που; Ελληνικός Ιππικός Όμιλος 

 

 

ARKKI

 

 

Arkki: Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά 

 

Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό. 

 

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και, τελικά, να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι "αρχιτέκτονες" του μέλλοντός τους. 

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

 

Κύκλος 1: 6, 13, 20 Οκτωβρίου, 3 Νοεμβρίου 2018 

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα. 

 

Τιμές; 80€ * Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ 

Πότε; 6/10, 12:30 - 14:00

Πού; Ίδρυμα Θεοχαράκη

 

 

texnopokids

 

 

"Στην αυλή του εργοστασίου" 

 

Τις Κυριακές 7 και 21 Οκτωβρίου στις 11.00, οι μικροί μας φίλοι θα απασχοληθούν δημιουργικά, θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και θα πειραματιστούν με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης. 

 

Θα φτιάξουμε ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια μας και τέμπερες που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουμε σε μικρά-μικρά κομμάτια... Θα αναρωτηθούμε "Ζωγραφίζουμε μ’ αυτό;" διαλέγοντας μεταλλικά αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά ενώ θα πάρουμε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές μας για να σχεδιάσουμε τι βλέπουμε από το SkyWalk, το υπερσύγχρονο action park που βρίσκεται στην Τεχνόπολη, παίζοντας με το φως και τις σκιές. 

Για παιδιά από 3 ετών+

Τα παιδιά 3 ως 7 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους. 

 

Τιμές; 4€ /παιδί 

Πότε; 7/10, 11:00 - 12:00

Πού; Παιδική χαρά, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.