Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 15 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Το μικρό πόνι" του Πάκο Μπεθέρα 

14/9, 20.30

Θέατρο Κολωνού

 

Ένα έργο βαθιά κοινωνικό και ευαίσθητο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Ο συγγραφέας, εμπνευσμένος από αληθινά περιστατικά, εξερευνά τις ευθύνες και τα αίτια του εκφοβισμού, εστιάζει στο θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας και των γύρω μας.

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και Ρηνιώ Κυριαζή 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού 2018.

 

 

party

 

 

"Το πρώτο μας πάρτυ" του Μάκη Δελαπόρτα

14/9, 20.30

Παραλία Μπάτης

 

Αγαπημένοι τραγουδιστές μια ολόκληρης εποχής όπως η Μπέσσυ Αργυράκη, η Σοφία Βόσσου, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης και ο Λάκης Τζορντανέλλι, με την συμμετοχή του Δημήτρη Κοργιαλά και της Εβελίνας Νικόλιζα, ξαναζωντανεύουν το "Πρώτο μας Πάρτυ" και την υπέροχη ατμόσφαιρα των 60s και 70s.

Τραγουδούν: Δάκης, Σοφία Βόσσου, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Λάκης Τζορντανέλλι

Συμμετέχουν: Δημήτρης Κοργιαλάς, Εβελίνα Νικόλιζα, Τίνα Αλεξοπούλου

Στην παράσταση συμμετέχουν και άλλοι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φαληρικά 2018.

Ελεύθερη προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

 

 

d8845978a39baec29b97d9bf503c69f4

 

 

"Εδουάρδος ο Β'" του Κρίστοφερ Μάρλοου 

15/9, 20.30

Θέατρο Κολωνού

 

Διαφθορά εξουσίας, τυφλό ερωτικό πάθος, δραματικές ανατροπές, καταιγιστικός ρυθμός, συγκλονιστική κορύφωση σε ένα από τα πιο αριστουργηματικά έργα της περιόδου. Πρόκειται για τη δεύτερη παρουσίαση της παράστασης στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί την επίσημη εκπροσώπηση της χώρας μας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Θεάτρου Νοτίου Κορέας 2019 και είναι υποψήφια για βραβεία ερμηνειών και συντελεστών. 

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης 
Μετάφραση: Σεραφείμ Βελέντζας 
Ερμηνεύουν: Μιχάλης Καλαμπόκης, Περικλής Μοσχολιδάκης, Ιωάννα Αγγελίδη, Βασίλης Πουλάκος, Γιώργος Μπούγος, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Δημήτρης Νικολόπουλος, Κώστας Πιπερίδης, κ.α 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού 2018.

 

 

37340865 1849221958720668 568672048155459584 n

 

 

"Αντιγόνη" του Σοφοκλή από την ομάδα "ΘΕ.ΑΜ.Α."

15/9, 21.00

Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω Μινωτής Αλέξανδρος

 

Το επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του ΘΕ.ΑΜ.Α., παρουσιάζει την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή. Την παράσταση σκηνοθετούν ο ιδρυτής του ΘΕ.ΑΜ.Α. Βασίλης Οικονόμου και η Ελιάνα Περηφάνου. Η αναζήτηση απόδοσης δικαίου δίνει δύναμη στην Αντιγόνη να ξεπεράσει τα όρια της κοινωνίας της, αλλά και του ίδιου της του εαυτού... Κάθε ήρωας αναζητά τη σχέση του με την εξουσία και την ορίζει όπως επιθυμεί...

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αιγάλεω "Πολιτιστική Διαδρομή 2018".

Προεραιτική προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω.

 

 

agria dysi atheridis periodeia

 

 

"Άγρια Δύση" του Θοδωρή Αθερίδη 

 16/9, 20.30

3η Μαρίνα Γλυφάδας

 

Μία κωμωδία Western με φόντο την Κρήτη, γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη και την Ελλάδα. Μια δυναμική μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή πολλή τρυφερότητα.

Σκηνοθεσία: Μπέσυ Μάλφα

Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Πλάκα, Τάσος Κονταράτος

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018.

Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

 

 

diethnes festival petras petroupoli

 

 

"Ηπειρώτικος γάμος"

16/9, 20.30

Θέατρο Πέτρας

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση - δρώμενο "Ο Ηπειρώτικος Γάμος", απόσπασμα από το Πωγώνι. Εκατό χορευτές και ηθοποιοί και πενήντα συντελεστές θα μας ταξιδέψουν στα χωριά του Πωγωνίου μέσα από ήθη και έθιμα του γάμου.

Στo πλαίσιo του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2018.

 

 

standup rectors 2h

 

 

Stand up παράσταση με τους Science Reactors

14/9, 21.00

Κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134 -136, Θησείο)

 

Οι επιστήμονες της ομάδας Science Reactors, προερχόμενοι από ποικίλους  επιστημονικούς τομείς στοχεύουν για άλλη μια φορά να αναδείξουν, με τον ξεχωριστό αλλά και προσωπικό τους τρόπο, θέματα που μας ενδιαφέρουν, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια της Επιστήμης.

 

Μικροβιοφοβικοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, γλύπτες της αρχαιότητας "γκουρού" της τρισδιάστατης εκτύπωσης, "πλαστικοί" εγκέφαλοι που ερωτοτροπούν, ζώδια που καθορίζουν σχέσεις ζωής, υπολογιστές που κάνουν επανάσταση, μεθυστικά σφηνάκια που αποκαλύπτουν το "μυστικό" της ζωής, ένας άλλος «έμμετρος» μηχανισμός και άλλα πολλά συνθέτουν το πρόγραμμα της Παρασκευής! 

 

Τι κοινό μπορεί να έχει το Stand up με την Επιστήμη; Πώς επιστημονικά θέματα μπορούν να γίνουν κατανοητά με διασκεδαστικό τρόπο και χιούμορ; Οι Science Reactors υπόσχονται να σας μυήσουν στα «μυστικά» τους.

 

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Γιώργος Γαλανόπουλος, Ηλεκτρολόγος μηχανικός (PhD), Στέφανος Γιαγτζόγλου, Bιολόγος, Ερμής Ζαχαρόπουλος, Πληροφορικός, Χρήστος Λυμπερόπουλος, Φυσικός, Δημήτρης Μακρής, καθηγητής Μάνατζμεντ και Καινοτομίας, Χρήστος Πανταζίδης, Χημικός, Κώστας Περιστέρης, Ιατρός, Αλέξανδρος Σουρτζής, Χωροτάκτης-Πολεοδόμος
 

Παρουσίαση: Στέφανος Γιαγτζόγλου

Ιδέα/σχεδιασμός/συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Επικοινωνία της Επιστήμης

Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

640bd259ffdced90830152d1191e7a38 XL

 

"Δανεικά παπούτσια" με τη Χριστίνα Μαξούρη 

14/9, 21.00

Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

 

Η Χριστίνα Μαξούρη "δανείζεται" νέες και παλιές μελωδίες και τις τραγουδά a cappella, πλάι σε κείμενα των Χατζιδάκι, Ελύτη, Λειβαδίτη, Περεσιάδη, Νικολακοπούλου και άλλων.

Στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ Βριλησσίων 2018.

Προσφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βριλησσίων.

 

 

396248

 

 

"Σαν τραγουδεί τ’ αχείλι μου" 

14/9, 21.00

Ιστορικό Αρχείο, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

 

Το acapella φωνητικό σύνολο 8tetto (οκτέτο) θα πραγματοποιήσει μια μουσική περιπλάνηση στην εποχή που πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία εγκαθίστανται στην Ελλάδα. Ποιες μουσικές έντυσαν την καθημερινότητά τους στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς; Παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια, όπως το "Μια Σμυρνιά στο παραθύρι" και το "Τι σε μέλλει εσένανε;" σμίγουν με ελαφρά τραγούδια, καντάδες αλλά και ρεμπέτικα, όπως τα "Τίκι, τίκι, τακ", "Μενεξέδες και ζουμπούλια", "Μπέμπα" για να συνθέσουν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τις μουσικές αποσκευές των προσφύγων και τα ακούσματα στη νέα τους πατρίδα. 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 3418011 (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

 

 

 

 

"Φυσάει ο Μπάτης"

14/9, 20.30

Θέατρο Αττικού Άλσους

 

Μία πρωτότυπη µουσική παράσταση, µία µοναδική σύµπραξη κορυφαίων δεξιοτεχνών µε τραγούδια που γεννήθηκαν στις συνοικίες του πρώτου λιµανιού της Ελλάδας, τον Πειραιά, αλλά και τραγούδια των προσφύγων της Μ. Ασίας, της ξενιτιάς, της µετανάστευσης αλλά και τραγούδια που µέσα τους αναπνέει ακόµα ο θαλασσινός αέρας.

Συντελεστές: ∆ηµήτρης Μυστακίδης (κιθάρα - τραγούδι), Μανόλης Πάππος (µπουζούκι - τραγούδι), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Ηρακλής Βαβάτσικας (ακορντεόν), Μιχάλης ∆άρµας (κοντραµπάσο), Ανατολή Μαργιόλα (τραγούδι).

Στο πλαίσιο των φθινοπωρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Αττικό Άλσος που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής.

 

 

880aee8ddfedce71ad343fd358e90605 XL

 

 

Classics 4 All με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

15/9, 21.00

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ

 

Αγαπημένες κλασικές μελωδίες, όπως το Μπολερό του Μορίς Ραβέλ και αποσπάσματα από την όπερα Κάρμεν του Μπιζέ, αλλά και τραγούδια από το μιούζικαλ West Side Story,  θα πλημμυρίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και θα θυμίσουν ότι το κλασικό είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής.

Δείτε το πρόγραμμα της συναυλίας εδώ. 

 

 

141bc725c74808f192b26430b166ea6e XL

 

 

Γιώργος Νταλάρας και Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας

16/9, 21.00

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ

 

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει ένα συναρπαστικό μουσικό οδοιπορικό, μια μουσική παράσταση - ωδή στην ξενιτιά, στη μετανάστευση, αλλά και στο ταξίδι στη ζωή, στη χαρά, στον έρωτα, με ελληνικά τραγούδια και τραγούδια της Μεσογείου. Μαζί με δεκατρείς σπουδαίους σολίστες μουσικούς επί σκηνής, ο Νταλάρας και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας αφηγούνται ιστορίες της ξενιτιάς, ιστορίες ζωής που έχουν βιώσει άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή, αλλά κοινούς πόνους και χαρές. Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι, ή Άραβες όλοι βρήκαν στη μουσική έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων τους.

 

Καλεσμένος ο τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς, η χορωδία Chόrεs σε μουσική διδασκαλία της Μαρίνας Σάττι, η Ρία Ελληνίδου, μια νέα ταλαντούχα καλλιτέχνιδα και o ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

 

 

giorgos andreou sounio

 

 

Ο Γιώργος Ανδρέου στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου

15/9, 20.30

Ζάππειο

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων, το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο αφιερώνει τη φετινή του διοργάνωση στην "Μελοποιημένη Ποίηση". Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στη σκηνή "Διονύσιος Σολωμός" στο Ζάππειο, η βραδινή εκδήλωση αφιερώνεται στο συνθετικό έργο του Γιώργου Ανδρέου που αφορά την μελοποίηση ποιημάτων. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι ποιητές Γιώργος Χρονάς, Διονύσης Καρατζάς, Θοδωρής Γκόνης, Παρασκευάς Καρασούλος και Σπύρος Αραβανής. Τραγουδούν η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιάννης Κότσιρας και η Κορίνα Λεγάκη. Στο πιάνο ο συνθέτης, στο ακορντεόν ο Παναγιώτης Τσεβάς και στο κοντραμπάσο ο Θοδωρής Κουέλης. Ποιήματα θα διαβάσει ο Στέλιος Μάινας. 

 

 

GIACOMO PUCCINI LABOHEME 535666

 

 

"La Boheme" του Giacomo Puccini 

15/9, 20.30

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

 

Η Όπερα "La Boheme" του G.Puccini, πλαισιωμένη από λυρικούς καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και πιανίστα του δυναμικού της Λυρικής επίσης. Η μουσική της "La Boheme" (και γενικότερα η μουσική του Puccini) είναι πολύ μελωδική και ευχάριστη, ακόμα και για κοινό που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο με τα ακούσματα της όπερας. Η παραγωγή θα είναι σκηνοθετημένη με έμφαση στα highlights της όπερας, ώστε να μην ξεπερνά τις δύο ώρες. Συμμετέχουν έξι (6) σολίστες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

 

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 

 

 

 

ΈΚΘΕΣΗ

 

395997

 

"Soneto" του Ben Fuog 

14/9, 11:00 - 14:30 & 17:30 - 20:30

15/9, 11:00 - 16:00

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

 

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποδέχεται τη νέα εικαστική σεζόν με την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αυστραλού καλλιτέχνη Ben Fuog με τίτλο "Soneto". Τα έργα είναι εμπνευσμένα από προσωπικές εμπειρίες του καλλιτέχνη και αποτυπώνουν στιγμές της καθημερινής του ζωής και του περιβάλλοντος στο οποίο κινείται και δημιουργεί τα τελευταία χρόνια. 
 

 

Η έκθεση είναι ένα άθροισμα εικόνων που προέκυψαν από τη δεκατετράμηνη παραμονή του Αυστραλού εικαστικού στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα. Είναι μια συλλογή έργων ζωγραφικής, με αφορμή την παρατήρηση - άλλοτε επισταμένη και άλλοτε φευγαλέα - του τόπου που από την πρώτη στιγμή τον "κέρδισε" και του κίνησε το καλλιτεχνικό και προσωπικό του ενδιαφέρον.[...]  

 

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.