Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 15 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΘΕΑΤΡΟ

 

"Πέρσες" του Αισχύλου

7/9, 20.30

Θέατρο Αττικού Άλσους

 

Το έργο του Αισχύλου, "Πέρσες", που θεωρείται και το πρώτο θεατρικό έργο της ανθρωπότητας, ασχολείται με την ναυμαχία της Σαλαμίνας όπου η νίκη των Ελλήνων επί των Περσών σηματοδότησε όλη την επόμενη πορεία της Ιστορίας και την δημιουργία όλου του δυτικού πολιτισμού. Αν οι Πέρσες είχαν νικήσει, στον Μαραθώνα ή στη Σαλαμίνα η ανθρωπότητα θα ήταν πολύ διαφορετική. Ο Λουκάς Θάνος προσπαθεί να αναδείξει ως κυρίαρχο στοιχείο την ποιητική γλώσσα του μεγάλου τραγικού με κεντρικό άξονα τον ρυθμό και τη μουσικότητα του ποιητικού του λόγου. 

Μετάφραση, Σύνθεση - Σκηνοθεσία: Λουκάς Θάνος 

Παίζουν: Ψαραντώνης, Ειρήνη Λαμπράκη, Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Χρήστος Θάνος, Βάσω Μορφιαδάκη, Χαρά Γεωργάτου, κ.α.

 

 

2473216 1

 

 

"Όσο υπάρχουν άγγελοι"

7/9, 20.30

Δημοτικό Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"

 

Η διαχρονική πάλη του καλού με το κακό και της αληθινής αγάπης μέσα από ξεκαρδιστικούς διαλόγους, ανατροπές και κωμικοτραγικές καταστάσεις, διασκεδάζουν, ψυχαγωγούν αλλά και "λυτρώνουν", στην κωμωδία: "Όσο υπάρχουν άγγελοι".Έρωτες, παράνομες σχέσεις, μεταφυσική δραστηριότητα, απάτες, μίση, αλλά και μεγάλες αγάπες συνθέτουν το πάζλ μιας ιστορίας, που η πλοκή καταστάσεων και προσώπων έχουν "άρωμα" παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας. 

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης- Γιώργος Ματαράγκας 
Σκηνικά - Κοστούμια: Παναγιώτης Μανίκας 
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης 
Φωτισμοί: Παναγιώτης Ψύχας 
Παραγωγή: Magic Dream - Ηλίας Παπακωνσταντίνου 

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τάσος Κωστής, Όλγα Πολίτου, Ρέα Τουτουνζή, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Πέτρος Ξεκούκης, Γιώργος Ματαράγκας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμού Δήμου Αχαρνών "Σοφόκλεια 2018".

 

 

maskes

 

 

32οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

7, 8, 9/9, 21.00

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου 

 

Κάθε βράδυ στις 21:00, από 5 Σεπτεμβρίου ως 24 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου, θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν το έργο τους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και επαγγελματικές θεατρικές- μουσικοχορευτικές παραγωγές, με συντελεστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα, εδώ

 

 

"Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;" της Χρύσας Σπηλιώτη

8/9, 21.00

Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

 

Η Θεατρική ομάδα του εξωραϊστικού συλλόγου Αγ. Μηνά "Εξώστης Β" παρουσιάζει το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη "Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;" Ένα δυνατό ψυχογράφημα δύο γυναικών από τα παιδικά τους χρόνια ως τα γηρατειά δομημένο πάνω σε είκοσι επτά κινηματογραφικού τύπου σκηνές. Μέσα από τη διεισδυτική και γεμάτη ευαισθησία ματιά της συγγραφέως, παρακολουθούμε τη σχέση των γυναικών αυτών με το μητρικό πρότυπο, τη σχέση τους με το άλλο φύλο αλλά και τη μεταξύ τους σχέση. Κυρίως όμως, παρακολουθούμε τη δική τους προσωπική εξέλιξη με τα όνειρα, τις απογοητεύσεις, τις νίκες και τις ήττες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα".

Αντί εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θάλασσα, θα συλλέγονται γάλα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

 

 

sofia se thymamai athinais paratasi2

 

 

"Σοφία σε θυμάμαι" της Τάνιας Χαροκόπου

8/9, 20.30

3η Μαρίνα Γλυφάδας

 

Η Σοφία Βέμπο παίρνει σάρκα και οστά στη σκηνή και, όντας στο απόγειο της καριέρας της, αναπολεί την πορεία της ταραχώδους ζωής της, μέσα από δικές της διηγήσεις και νοσταλγικές αναπολήσεις, πλήρως τεκμηριωμένες. 

Πρωταγωνιστούν: Γεωργία Ζώη, Ηλίας Μιχαήλ, Σπύρος Νίκας (ακορντεόν).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018.

Είσοδος ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

 

 

Politistikidiadromi 1021x576

 

 

"Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου 

 8/9, 21.00

Δημοτικό Θέατρο Αλ. Μινωτή

 

Ο Αργκάν, ένας υποχόνδριος ηλικιωμένος, ασχολείται μόνο με την υγεία και την περιουσία του, που καταλήγει να παραμελεί την ίδια την οικογένειά του.

 

Θεατρική ομάδα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής "Το τρίτο κουδούνι".

Σκηνοθεσία: Π. Σπηλιόπουλος

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αιγάλεω "Πολιτιστική Διαδρομή 2018".

Το Εισιτήριο Αλληλεγγύης είναι προαιρετικό. Μπορείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω.

 

 

mantam sousou 514622947

 

 

"Μαντάμ Σουσού" του Δημήτρη Ψαθά

9/9, 20.30

3η Μαρίνα Γλυφάδας 

 

Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν. Τι θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα; Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι; Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός; Ποιο τίμημα θα κληθεί να "πληρώσει" η ηρωίδα μας;

 

Απόδοση Κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία-Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και ο Τάσος Χαλκιάς

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018.

Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

 

 

 7c20ebd64a98e1e754e6d7671745e8ea XL

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2018

7/9, 18.00

O.A.K.A

 

Με ελεύθερη είσοδο και ανανεωμένο concept, η Amita Motion θα μας υποδεχθεί στον Παράδεισο της Θετικής Ενέργειας και της μουσικής, με ένα ανεπανάληπτο μουσικό θέαμα από αγαπημένους καλλιτέχνες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής και παρουσιαστή για φέτος τον Μιχάλη Κουινέλη των STAVENΤΟ. Τον παλμό στο backstage θα δίνει o Σπύρος Μαργαρίτης.

 

Στο πιο πρωτοποριακό και θετικό stage, θα βρεθούν: ο DJ AFROJACK, οι MEΛISSES, οι Playmen, η Έλενα Παπαρίζου και η Ελένη Φουρέιρα. Mαζί τους οι Dj Pitsi, Snik, Τhe Players, Βαγγέλης Κακουριώτης, Αναστάσιος Ράμμος και Special Guests της φετινής μουσικής γιορτής οι 2j, Jimko και Kristian Kostov.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

 

jazztritsis

 

 

7o Jazz στο Πάρκο

7/9, 21.00

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"

 

Η καρδιά της ελληνικής jazz χτυπά για 7η χρονιά στο Ίλιον, σε ένα από τα μεγαλύτερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα, που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου.  Φέτος το "7ο Jazz στο Πάρκο" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη και τη συμμετοχή δεκατεσσάρων καλλιτεχνών του είδους, όπως τους Κώστα Γιαξόγλου, Χρυσόστομο Μπουκάλη, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Michael Papadopoulos, Leonardo Corradi, Τουρίκα Σεραφείμ, Θοδωρή Ρέλλο, Κλέωνα Αντωνίου, Φλοριάν Μικούτα, Αντώνη Μαράτο, Τάκη Κανέλλο, Τάκη Αναγνωστόπουλο, Κώστα Μητρόπουλο και Λάμπρο Παπανικολάου.

 

 

245551 221835 kitrina podilata

 

 

Τα Κίτρινα Ποδήλατα live

7/9, 21.00

Eργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

 

Τα Κίτρινα Ποδήλατα ανεβαίνουν στην σκηνή του Φεστιβάλ στη Θάλασσα 2018 για ένα live. Οι Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς υπόσχονται ένα stage performance και με τραγούδια "πίσω απ την βιτρίνα". Μαζί τους οι Φ.Α.Κ.Α., το συγκρότημα από την Πάτρα που δημιουργήθηκε το 2015 από τον Πάνο Γεωργόπουλο.

 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα". 

Αντί εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θάλασσα, θα συλλέγονται γάλα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

 

 

382212

 

 

Alejandro Diaz live στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

7/9, 20.30

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

 

14 μουσικοί από Περού, Βολιβία, Αργεντινή, Κούβα, Μεξικό, Χιλή και Ελλάδα ανταμώνουν άλλη μια φορά φέτος, για να παίξουν και να τραγουδήσουν επαναστατικά και παραδοσιακά τραγούδια της Λατινικής Αμερικής, συνθέσεις του Χιλιανού Αλεχάντρο Ντίαζ, καθώς και μια μικρή αναφορά σε ελληνικά μουσικά στοιχεία.

 

Θα ερμηνευτούν συνθέσεις των: Victor Jara, Violeta Para, Quilapayun, Inti Illimani, Atahualpa Yupanqui, Daniel Viglietti, Patricio Manns, Alejandro Diaz, καθώς και τραγούδια του ισπανικού εμφυλίου. Θα ακουστούν παραδοσιακά όργανα (έγχορδα, πνευστά, κρουστά ) απ' την περιοχή των Άνδεων και της Καραϊβικής, καθώς και σύγχρονα όργανα όπως τενόρο άλτο και σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο τραβερσο, πιάνο, βιολί, κοντραμπάσο και ακορντεόν.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 

 

Goran Bregović

 

 

Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Band: Music for Films

8/9, 21.00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Στη συναυλία του στο Ξέφωτο, ο Goran Bregovic θα παρουσιάσουν μια επιλογή από τα soundtracks των ταινιών που τον καθιέρωσαν παγκοσμίως. O Καιρός των Τσιγγάνων που του επέτρεψε να σμιλεύσει την αντίληψη του στην μουσική δραματουργία και να δουλέψει γύρω από την τσιγγάνικη μουσική θα συναντήσει το Arizona Dream, όπου ο Kusturica σκηνοθέτησε τους Faye Dunaway, Jerry Lewis και Johnny Depp και ο Bregovic έγραψε μουσική για τον νονό της punk rock, Iggy Pop. 

 

Ακόμα, ο συνθέτης θα παρουσιάσει τη μουσική από την καθηλωτική ταινία του Patrice Chereau, Reine Margot, με την ηθοποιό Isabelle Adjani, καθώς και από την τρίτη του συνεργασία με τον Emir Kusturica, την ταινία Underground, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών 1995. 

 

 

thivaios 1

 

 

Χρήστος Θηβαίος live στην Αγία Παρασκευή 

9/9, 20.30

Κήπος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άγιας Παρασκευής

 

22 χρόνια δισκογραφίας και ο Χρήστος Θηβαίος συγκεντρώνει τις καλύτερες στιγμές του παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, μελωδία και σπουδαίες επιτυχίες. Ερμηνεύει τραγούδια από την πορεία του στη μουσική και άλλα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του. Μαζί του οι Μάξιμος Δράκος (πιάνο) και Καλλίστρατος Δρακόπουλος (τύμπανα). 

 

 

pegasus LARGE t 1581 106144642

 

 

ΣΙΝΕΜΑ

 

Προβολή της ταινίας "Μικρά Αγγλία"

8/9, 20.30

Κήπος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άγιας Παρασκευής

 

Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα (Σοφία Κόκκαλη), δυναμική και γεμάτη όνειρα, θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται. Για τη μητέρα τους, Μίνα (Αννέζα Παπαδοπούλου), σύζυγο καπετάνιου που προτιμά το Ατλάντικ Σουρ από το σπίτι του, ο έρωτας είναι κακός μπελάς και πόνος. Παρακάμπτοντας τα αισθήματα των κοριτσιών της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωριμίες και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον. Την Όρσα, με τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη (Μάξιμος Μουμούρης) και λίγο αργότερα τη Μόσχα, με τον καπετάνιο πλέον, Σπύρο. Άθελά της, ναρκοθετεί το ίδιο της το σπιτικό. Το διώροφο που έχτισε με τα εμβάσματα του άντρα της. Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης 

Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη 

 

person maria callas

 

 

ΈΚΘΕΣΗ

 

"Μαρία Κάλλας: Αιώνια Πηγή Έμπνευσης"

7, 8, 9/9, 10:00 - 21:00

Ίδρυμα Ευγενίδου

 

H έκθεση γίνεται με αφορμή την αστείρευτη πηγή έμπνευσης που αποτελεί η Μαρία Κάλλας. Συμμετέχουν διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι δημιουργοί, με έργα εμπνευσμένα από την διαχρονική αίγλη της προσωπικότητας της Κάλλας και είναι αφιερωμένα στην υπερβατική προσωπικότητά της και το πάθος της για δημιουργία. 

 

Η έκθεση "Maria Callas Αιώνια Πηγή Έμπνευσης", η οποία τονίζει την ελληνικότητα της Κάλλας, θα λειτουργήσει ως προπομπός του θεάτρου Μαρία Κάλλας (παλιά Εθνική Λυρική Σκηνή) και του Χώρου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, δύο πολύ σημαντικών πολιτιστικών εγχειρημάτων που θα ολοκληρωθούν το 2019. 

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.