Weekend Agenda 7 - 9/9: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 7 - 9/9: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 7 - 9/9: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

Ηλέκτρα του Ευριπίδη (σε περιοδεία)

iliktra lena IMGP0614 2

 

Αντλώντας το θέμα του από τον κύκλο της καταραμένης γενιάς των Ατρειδών, το έργο παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία της Ηλέκτρας και του Ορέστη προς τη μητροκτονία. Όμως η ερμηνεία του μύθου που προκρίνει ο ποιητής αρνείται στην πράξη αυτή οποιαδήποτε δικαίωση, μετατρέποντας τη δική του «Ηλέκτρα» σε μια ανελέητη σπουδή πάνω στη διαβρωτική διαδικασία της εκτέλεσης ενός εγκλήματος: μετά την εκτέλεση του φόνου, τα δυο αδέλφια σωριάζονται κάτω από το βάρος της πράξης τους, μιας πράξης που δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ. Ο ποιητής θα αποφανθεί στο τέλος, με το στόμα των Διόσκουρων, ότι ναι μεν η Κλυταιμνήστρα έπαθε δίκαια, όμως ο Ορέστης δεν έπραξε δίκαια. Ο σοφός θεός των Δελφών χρησμοδότησε άσοφα.

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης 

Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Νίκος Κουρής, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Αρβανίτης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ελένη Ζαραφίδου, Δανάη Επιθυμιάδη, Παναγιώτης Εξαρχέας κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

- Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου – 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου – 21:00 

Βεάκειο Θέατρο - Πειραιάς

Τιμές: Από 13€

 

 

 

Hecuba/Εκάβη του Ευρυπίδη 

 

hecubakako

 

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Stanford Repertory Theater, παρουσιάζει την παράσταση "Hecuba/Εκάβη", σε σκηνοθεσία Rush Rehm. 

 

Στον εμβληματικό ρόλο της Εκάβης πρωταγωνιστεί η διακεκριμένη ηθοποιός Κερασία Σαμαρά. Μαζί της, στους ρόλους του Οδυσσέα και του Πολυμήστορα, ο Σωκράτης Αλαφούζος. Το αμιγώς ελληνικό καστ, συμπληρώνει ομάδα δέκα ηθοποιών. Με σαγηνευτική μουσική, δυναμική χορογραφία και εμπνευσμένα οπτικά εφέ, η παράσταση τονίζει τις συνέπειες του πολέμου πάνω στις γυναίκες που καλούνται να περισυλλέξουν ό,τι καταφέρουν να σώσουν και να προχωρήσουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

Παίζουν: Εκάβη: Κερασία Σαμαρά, Οδυσσέας/Πολυμήστωρ: Σωκράτης Αλαφούζος, Αγαμέμνων: Γιάννης Ασκάρογλου, Πολυξένη: Αναστασία Πλελλή, Ταλθύβιος: Αχιλλέας Βατρικάς, Πολύδωρος: Ηρώ Λέφα, Θεράπαινα: Μαρία Τζανουκάκη, Χορός: Θεοδώρα Δούσκα, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Ηρώ Λέφα, Νατάσα Παπαδάκη, Ανθή Σαββάκη, Δήμητρα Ταρούση, Μαρία Τζανουκάκη. 

 

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πότε: 7, 8 & 9/9, 20.00

Tιμές: Γενική είσοδος 12 ευρώ, Μειωμένη τιμή 10 ευρώ, φοιτητικό/μαθητικό 6 ευρώ

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

 

The Chemical Brothers live

 

 

Το Release Athens 2018 επιστρέφει με "φθινοπωρινή έκδοση" και τους θρυλικούς The Chemical Brothers, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής dance σκηνής των τελευταίων 30 χρόνων, που έρχονται στην Αθήνα για ένα οπτικοακουστικό show. 

 

Ο Tom Rowlands και ο Ed Simons, οι δύο χαρισματικοί μουσικοί / παραγωγοί / djs που απαρτίζουν το μεγαλοφυές ντουέτο από το Manchester, θα μας καθηλώσουν με τους τεράστιους ρυθμούς τους και την εκπληκτική παραγωγή που φέρνουν μαζί τους, με ψυχεδελικά visuals, strobe lights και lasers. 

 

Πού: Oλυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας

Πότε: 8/9, 19.00

Tιμές: Προπώληση: 45 ευρώ, στο ταμείο το βράδυ της συναυλίας: 50 ευρώ

 

 

 

 

Amitabha Fest με Kadebostany, Mahmut Orhan & Katerine Duska 

 

b6581928b928c1b54603fbc81f379cba XL

 

Το Bolivar Βeach Bar, σε συνεργασία με τη Mahayana Records, διοργανώνει το Amitabha Fest, μια νέα μουσική γιορτή που έρχεται να γεφυρώσει μελωδίες σπουδαίων καλλιτεχνών. Headliner ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας κι Ευρωπαϊκής electro pop σκηνής, οι Kadebostany.

 

Το line up της βραδιάς υπόσχεται μια ανεπανάληπτη μουσική πραγματικότητα σ’ ένα τελευταίο μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι πάνω στην άμμο και δίπλα στο κύμα. Μαζί με τους Kadebostany ο σπουδαίος Τούρκος παραγωγός Mahmut Orhan. Το ιδιαίτερο line up πλαισιώνεται από την παρουσία της ανερχόμενης Katerine Duska και του Γιάννη Καπετανάκη που με τη λύρα του θα πραγματοποιήσει ένα live loop project που θα μαγέψει και θα συγκινήσει το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

Πού: Bolivar Beach Bar

Πότε: 8/9, 21.00

Τιμές: Early Birds: 12€ (100 διαθέσιμα εισιτήρια), Προπώληση: 15€

 

 

 

 

ΤΑΙΝΙΑ

 


 Ο άνθρωπος που σκότωσε το Δον Κιχώτη

 

 7ab4c24027402b3cc355ca468d3d851c XL

 

Το έργο ζωής του Τέρι Γκίλιαμ που πέρασε από δεκάδες εμπόδια κατάφερε να ολοκληρωθεί φέτος και ήταν η ταινία λήξης του πρόσφατου φεστιβάλ Κανών λόγω της σημασίας της.

 

Ο Tόμπι ένας 35χρονος ξιπασμένος αμερικανός σκηνοθέτης γυρίζει τη νέα του ταινία, με κεντρικό ήρωα κι εύρημα τον Δον Κιχώτη για λογαριασμό ενός πάμπλουτου μαφιόζου παραγωγού. Έχοντας χάσει την έμπνευση του, ο Τόμπι (που ερωτοτροπεί με τη σέξι φιλενάδα του χρηματοδότη του) οδηγείται στα μέρη που είχε γυρίσει πριν από αρκετά χρόνια την πρώτη του σπουδαστική ταινία και είχε για θέμα επίσης τη ζωή και τις περιπέτειες του ήρωα του Θερβάντες. Εκεί έκπληκτος θα συναντήσει τον παλιό πρωταγωνιστή του, έναν αφελή υποδηματοποιό που έπαιξε τον Δον Κιχώτη, ο οποίος τα έχει χάσει και πιστεύει ότι είναι όντως ο γενναίος ιππότης από τη Μάντσα.

 

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε πού παίζεται

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.