Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 18 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΧΟΡΟΣ

 

 

ΠολΗΤΤες της Πατρίσιας Απέργη στο θέατρο Κιβωτός


Το νέο έργο της Πατρίσια Απέργη παρουσιάζεται στο 10οArc for Dance Festival στο Θέατρο Κιβωτός στις 31 Μαίου & 1, 2, 3 Ιουνίου. 

 

 

Το έργο της Πολήττες ερευνά, όπως και τα προηγούμενα, τη διαμόρφωση του ιστορικού υποκειμένου μέσα από συγκεκριμένες κοινωνικοπολιτικές διεργασίες. Παρότι διαμορφώνεται από την εμπειρία της Ελλάδας, χώρας καταγωγής της χορογράφου, το έργο αναπτύσσεται με αναφορά κάθε κοινωνία σε συνθήκη και χρόνο κρίσης.

 

Για την ανάπτυξη της κίνησης η Απέργη και οι συνεργάτες της μελέτησαν την έννοια και τους τρόπους του θρήνου στον χορό της αρχαίας τραγωδίας, προσπαθώντας να μεταφέρουν τη θρηνητική χορευτική παράσταση/κατάσταση/αναπαράσταση σε σύγχρονα πλέγματα πολιτών που βρίσκονται ενώπιον της ήττας και του φόβου. Η ομαδική αυτή συνθήκη του θρήνου είναι μια ριζοσπαστική αντιμετώπιση του ίδιου του φαινομένου της απώλειας. Όπως ισχυρίζεται η παράσταση, καταλαμβάνοντας τον χώρο της απώλειας κατακτούμε την τέχνη της παρηγορίας, και σε συλλογικό επίπεδο αναγνωρίζουμε τη σοφία της από κοινού ανάκαμψης και αλλαγής.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Τα πάρκα και οι κήποι της Αθήνας ανοίγουν στο κοινό με 145 δωρεάν εκδηλώσεις

1, 2, 3/6

 

Ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ καλούν τους πολίτες να Ζήσουν τον Κήπο και τα Πάρκα της πόλης αλλιώς, ανοίγοντας τον Εθνικό Κήπο, το Άλσος Παγκρατίου, το Άλσος Προμπονά και το Πάρκο Ελευθερίας στον πολίτη και τον Πολιτισμό. Φέτος, το πρόγραμμα διευρύνεται, και μαζί με τον Εθνικό Κήπο, ο ΟΠΑΝΔΑ δίνει πολιτισμική πνοή στο Πάρκο Ελευθερίας, το Άλσος Παγκρατίου και το Άλσος Προμπονά, εμπλουτίζοντας τους προορισμούς και τις επιλογές των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης για την καλοκαιρινή τους ψυχαγωγία.

 

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 

 

 

 

 

 

BAZAAR

 

Βazaar βιβλίων από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

2 & 3/6, 11.00 - 18.00

 

 

9b92842e537b60bcbf289723191153ee XL

 

Ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά του 19ου και του 20ού αιώνα, παλιές εφημερίδες, καρτ ποστάλ, θεατρικά προγράμματα και κινηματογραφικές αφίσες, παρτιτούρες και μετοχές, παλαιά ραδιόφωνα και άλλα αντικείμενα εποχής θα πωλούνται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Τα είδη θα διατίθενται σε τιμές που θα ξεκινούν από 1€.

 

 

 

 

 

EKΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Ημέρες Θάλασσας 2018

1, 2, 3/6, 09:00 - 22:00

 

 

peiraias

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Πειραιάς γίνεται το επίκεντρο μιας μεγάλης γιορτής, με δεκάδες εκδηλώσεις, δωρεάν και ανοιχτές για όλο τον κόσμο. Εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να αναδείξουν τη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα, να προβάλλουν αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα και να προσφέρουν τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η θάλασσα του Πειραιά.

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

 

 

 

 

 

ΤΑΙΝΙΕΣ

 

Πανόραμα Ιρανικών Μικρού Μήκους Ταινιών 

1, 2, 3/6

 

373607

 

 

40 μικρού μήκους ταινίες, 3 ημέρες, 7 προγράμματα. Μια ευκαιρία να παρακολουθήσουν ό, τι πιο φρέσκο έχουν να επιδείξουν οι νέοι Ιρανοί μικρομηκάδες προσφέρει στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους το φετινό Big Bang International Short Film Festival και η t-shOrt. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 1-3 Ιουνίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Την Κυριακή 3/6, στην τελετή λήξης, θα απονεμηθούν τα βραβεία. To πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, animation και ένα ντοκιμαντέρ.

 

 

Πρόγραμμα προβολών:

 

1.6.2018 τρεις προβολές στις 18:00-20:00, 20:00-22:00, 22:00-24:00 

2.6.2018 τρεις προβολές στις 18:00-20:00, 20:00-22:00, 22:00-24:00
3.6.2018 μια προβολή στις 20:00-22:00
3.6.2018 στις 22:00-23:00 Τελετή λήξης και απονομή των βραβείων του Bigbang International Film Festival

 

 

 

 

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

 

Η Τριήρης "ΟΛΥΜΠΙΑΣ" στην Μαρίνα Ζέας

1, 2, 3/6

 

 

201706241239069074

 

Από 1 έως 09 Ιουνίου 2018 όσοι επισκέπτες βρεθούν στη Μαρίνα Ζέας θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιβαστούν στην Τριήρη "ΟΛΥΜΠΙΑΣ" και να ξεναγηθούν από το πλήρωμά της. Οι ώρες επισκεπτηρίου θα είναι 10:00-14:00 και 17:30-20:30 και η είσοδος στο πλοίο δωρεάν. Στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν αναμνηστικά της Τριήρους "ΟΛΥΜΠΙΑΣ". 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Συνάντηση-γιορτή στις ταράτσες της γειτονιάς των Εξαρχείων

1/6, 20.11

 

 

372577

 

 

Στις 35 περίπου ταράτσες που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό από τους κατοίκους θα βρίσκονται μουσικοί, οι οποίοι ακούγοντας ο ένας τον άλλο, καλούνται να δημιουργήσουν έναν μουσικό διάλογο μεταξύ τους και όλοι μαζί συνολικά ένα ηχοτοπίο, καθώς ο ήλιος θα δύει στον ουρανό της Αθήνας. Στο κλείσιμο της γιορτής δεκάδες ιπτάμενα φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα. Το εγχείρημα πουλιά καλεί τον κόσμο που ζει στα Εξάρχεια ν’ ανέβει στην ταράτσα της πολυκατοικίας που διαμένει, να ελευθερώσει την φαντασία του και να μετατρέψει την ταράτσα του σε "ταράτσα-τόπο" ή να παρακολουθήσει ελεύθερα την εκδήλωση από συγκεκριμένο σημείο στον λόφο του Στρέφη, αν δεν είναι κάτοικος της περιοχής.

 

 

  

 

 

MOYΣΙΚΗ

 

Lullaby Project του Carnegie Hall στο ΚΠΙΣΝ

 1/6, 21.00 ** Ελεύθερη είσοδος με προεγγραφή.

 

6dfe76005ba35f2fd6c01540f457b28b XL

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Carnegie Hall και το El Sistema Greece συμπράττουν σε δύο ταυτόχρονες παραστάσεις σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του πολύ ιδιαίτερου Lullaby Project. Πέντε μητέρες που διαμένουν σε προσφυγικές κοινότητες συνεργάζονται με πέντε συνθέτες: γράφουν, συνθέτουν και τραγουδούν νανουρίσματα σε μια νέα κοινή γλώσσα, εμπλουτισμένη με μια πληθώρα παραδόσεων.

 

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Κούρσα Γκρέκα» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

1, 2, 3/6, 21.00

 

 

414785307638 652764997138

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο «Κούρσα Γκρέκα», από την Παρασκευή 1 Ιουνίου και για 10 παραστάσεις, (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Ιστορικού Αρχείου του, στον Ταύρο.

 

Συντελεστές:
Έρευνα-κείμενο: Δημήτρης Μπαμπίλης
Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Τάσος Πυργιέρης

Παίζουν: Σταμάτης: Γεράσιμος Μιχελής, Κατερίνα: Τζούλη Σούμα, Γρηγόρης: Λευτέρης Βασιλάκης, Μιχαλάκης: Χρήστος Καπενής, Φροσάκι: Φρόσω Μάνη

 

 

 

 

 

ΑΘΛΗΣΗ

 

Yoga στο Πάρκο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

1/6, 19:00 - 20:30

 

 

351284

 

 

Με τη yoga συνδέουμε την κινητικότητα του σώματος με την πνευματική διεργασία ακολουθώντας ήπιες πρακτικές που περιλαμβάνουν αναπνοές, asanas και χαλάρωση, με σκοπό την ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης, της ηρεμίας και της θετικής σκέψης.

 

Έως 30 συμμετέχοντες.

 

 

 

 

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΔΙΑΛΕΞΗ

 

Συμπόσιο με θέμα: Ο Μανώλης Καλομοίρης και η Ελληνική Εθνική Σχολή Μουσικής 

1, 2/6, 10.00 | Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"

 

 

370897

 

 

Η Εθνική Σχολή μουσικής δημιουργήθηκε ως η ελληνική εκδοχή ενός πανευρωπαϊκού πολιτιστικού κινήματος. Διατηρώντας την πολιτιστική σύνδεση με τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, αναπτύσσεται σε ένα κοινωνικό περιβάλλον με σημαντικές ιδιαιτερότητες και αποκλίσεις, που αναζητά μια ταυτότητα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η ηγετική μορφή της, ο Καλομοίρης, αποκτά ένθερμους οπαδούς αλλά και φανατικούς εχθρούς. Η θεματική του συμποσίου εγείρει σημαντικά ζητήματα στη μουσικολογική έρευνα αλλά και στην καλλιτεχνική πράξη.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

Στέφανος Κορκολής & Σοφία Μανουσάκη στα Public Συντάγματος

2/6, 13.00

 

 

f32f4 korkolis cropped 2

 

 

Ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει το μουσικό του έργο «Θα ‘θελα αυτήν την μνήμη να την πω», εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη, στον 3ο όροφο του Public Συντάγματος. Μελοποιημένη ποίηση και μουσικά στιγμιότυπα της ζωής του Κωνσταντίνου Καβάφη, ερμηνεύει μοναδικά η Σοφία Μανουσάκη. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με τεράστια επιτυχία, στην Όπερα του Καΐρου και στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια των «Καβαφείων 2017».

 

 

 

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

«Το μέλλον της απασχόλησης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» στο Public Συντάγματος

2/6, 11.00

 

 

375831

 

 

Οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία και πώς αυτές αλλάζουν τα δεδομένα για το μέλλον μας – με τη ματιά των ειδικών και μέσα από τα μάτια των νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Συντονιστής: Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος – Πρόεδρος "Internet Now!"

 

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

«Η θαλασσινή ωδή του Φερνάντο Πεσσόα και τα φάντος της εφηβείας μου» με την Αλίκη Καγιαλόγλου στο ΚΠΙΣΝ

3/6, 13.00

 

aliki els

 

Η μεγαλειώδης ποιητική σύνθεση του Πορτογάλου ποιητή Φερνάντο Πεσσόα (υπογεγραμμένη από το alter ego του, Άλβαρο ντε Κάμπος) συναντά τα μελαγχολικά φάντος της Λισαβόνας, τραγούδια έντονα νοσταλγικά. Μια παράσταση που μοιάζει με ένα απέραντο τραγούδι που αφυπνίζει σκέψεις, αισθήσεις αλλά και την ξεχασμένη τρυφεράδα που νιώθει κανείς ακούγοντας παραμύθια και τραγούδια της παιδικής ηλικίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δήμος Αβδελιώδης, ο οποίος οδηγεί τον λόγο σε πρώτο πλάνο.

 

 

 

  

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

«Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής» στο Crown Plaza Athens

3/6, 12.00

 

 

375385

 

 

Με όχημα την Τέχνη, η ΑΚΟΣ φέρνει κοντά ογκολογικούς ασθενείς, αποθεραπευμένους από τον καρκίνο και τους θεραπευτές τους, με στόχο να ενισχύσει την ατμόσφαιρα ασφάλειας και αποδοχής, απαραίτητη προϋπόθεση της επιτυχούς θεραπευτικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο της θα εκτεθούν έργα ογκολογικών ασθενών αλλά και αποθεραπευμένων από τον καρκίνο, οι οποίοι εκφράζουν μέσα από σκίτσα τους τα συναισθήματα τους, για το πώς βίωσαν την περιπέτειά τους με τον καρκίνο. Τα έργα τους θα πλαισιώσουν φωτογραφικά έργα γιατρών/ερασιτεχνών φωτογράφων, οι οποίοι μέσα από φωτογραφικές "ιστορίες ψυχής και ρόλους", μιλούν για τη ζωή και την κατά μέτωπο μάχη με τον καρκίνο.

 

 

 

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο μη χάσετε και μερικές ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε γκαλερί και χώρους Τέχνης της Αθήνας. Eμείς σας προτείνουμε τις εξής:

 

 

 

«Δωμάτια μνήμης. Περιπλάνηση στον κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη» στην Πειραιώς 260

3/6, 19:00 - 23:59

 

 

353308

 

 

Η έκθεση αυτή αποτελείται από φωτογραφίες τραβηγμένες σε διάφορα μέρη του κόσμου κατά τη διάρκεια ταξιδιών του. Μέρη τόσο κοντινά και οικεία όσο και μακρινά. Φωτογραφίες – ληψεις, άλλοτε κοντά στην καθημερινότητα και άλλοτε έξω από αυτήν. Απεικονίσεις ενός κόσμου, ψηφίδες της καθημερινότητας. Προορισμοί, άλλοτε οικείοι, άλλοτε μακρινοί, πρόσωπα γνωστά ή άγνωστα. Και σε μια στιγμή του ταξιδιού ανεπανάληπτη, η συνάντηση.

 

Οι συντελεστές του αφιερώματος μιλούν για το συγγραφικό φαινόμενο. Εδώ. 

 

 

 

 

 

"Landscapes" στη Blank Wall Gallery

2/6, 11:30 - 14:00

 

 

374640

 

 

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει τοπία από όλο τον κόσμο. Τα τοπία που θα εκτεθούν είναι διαφορετικά, έγχρωμα και ασπρόμαυρα, και μας δείχνουν την ομορφιά που μπορεί να συναντήσει κάποιος ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς των φωτογράφων που έχουν αφιερώσει τη ζωή και την τέχνη τους στο να απαθανατίζουν τοπία μακρινά αλλά και οικεία και να τα παρουσιάζουν με έναν τρόπο μαγικό μέσα από τη φωτογραφική τους μηχανή, η οποία πολλές φορές λειτουργεί σα φίλτρο που εξωραΐζει την πραγματικότητα.

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 1 Ιουνίου, 21:00.

 

 

 

 

 

"Brit Pond" στη Γκαλερί Ευριπίδη

1/6, 11:00 - 20:30 & 2/6, 11:00 - 16:00

 

375097

 

 

Έναν φανταστικό κόσμο, γεμάτο με σύμβολα και στερεότυπα μιας εφήμερης και επίπλαστης ευημερίας, δοσμένα με αρκετά στοιχεία ειρωνείας και αυτοσαρκασμού, παρουσιάζει η Στέλλα Καπεζάνου στην πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Ελλάδα, με τίτλο "Βrit Pond", η οποία εγκαινιάζεται στην Evripides Art Gallery.

 

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.