Weekend Agenda 27 - 29/4: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 27 - 29/4: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 27 - 29/4: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΜΠΑΡΟΚ ΟΠΕΡΑ

 

Η Βασίλισσα των ξωτικών του Χένρυ Πέρσελ στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής

 

H περίφημη μπαρόκ όπερα «Η βασίλισσα των ξωτικών», του σπουδαίου συνθέτη του αγγλικού μπαρόκ Χένρυ Πέρσελ, αποτελεί τη νέα μεγάλη παραγωγή που φιλοξενείται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Ένα ονειρικό παραμύθι με παλαιούς ήχους και νέα ενδύματα που εκτυλίσσεται μέσα σε ένα δάσος, όπου κυριαρχεί το αλλόκοτο και το ανοίκειο. Δύο ερωτευμένοι νέοι, η Δάφνη και ο Απόλλωνας, κυριευμένοι από πόθο ο ένας για τον άλλον, μπαίνουν μια νύχτα στο δάσος αψηφώντας τους κινδύνους που παραμονεύουν. Προχωρούν πολύ βαθιά. Εκεί το πυκνό σκοτάδι τους χωρίζει κι ο ένας χάνεται απ’ τα μάτια του άλλου. Το αγόρι παγιδεύεται στα σκοτεινά νερά μιας λίμνης. Παλεύει μάταια να ελευθερωθεί για να ξαναβρεί την αγαπημένη του. Εκείνη κλαίει πιστεύοντας ότι τον έχασε για πάντα. Το μελαγχολικό κλάμα της ξυπνά τα πλάσματα του δάσους. Η Φύση και οι Εποχές του Χρόνου συγκινούνται από τη θλίψη της. Το Φθινόπωρο, ο Χειμώνας, η Άνοιξη, το Καλοκαίρι και ένας Χορός Νυμφών παρασύρουν τους νέους σε μυστηριακές τελετουργίες προετοιμάζοντας τους για μια μεγαλειώδη νέα ένωση.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Πού: Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πότε: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30
Τιμές: 18 ευρώ, 25 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό)

 

 

 

 

MΟΥΣΙΚΗ

 

Ramon Valle Trio στο Half Note Jazz Club

 

 

c4043872f46f5c8008759f12563cb12e XL

 

 

 

Ο Ramon Valle, ο σπουδαίος Κουβανός jazzman - μαζί με το trio του αλλά και το πιάνο του - θα βρεθεί στη σκηνή του Half Note Jazz Club, από το Σάββατο 28 έως και τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.

 

Στην δεύτερη παρουσία του στην χώρα μας και στις πρώτες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο Ramon Valle θα παρουσιάσει το περίφημο trio του με τον εξαιρετικό επίσης Κουβανό Omar Calvo στο κοντραμπάσο και τον δυναμικό Jamie Peet στα τύμπανα, σε τρεις παραστάσεις.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πού: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς
Πότε: Σάββατο 28/4: 22.30, Κυριακή 29/4: 21.30
Tιμές: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

«Συνέβη στην Ελλάδα»: Μια σειρά από σκηνικές δράσεις - παραστάσεις στο Εθνικό θέατρο

 

 

0dec35ba64088eb71dd84361aa602c12 XL

 

 

 

Στους δύο αιώνες του νεοελληνικού κράτους, οι επιλογές μας σε κρίσιμες στιγμές καθόρισαν την πορεία μας μέχρι σήμερα. Επηρέασαν τη μορφή της ζωής μας με τρόπους που ίσως δεν τους αναλογιζόμαστε. Αυτά τα κομβικά γεγονότα, με τις αμφιλεγόμενες προσεγγίσεις και ερμηνείες τους, φωτίζονται στο «Συνέβη στην Ελλάδα», μια σειρά από σκηνικές δράσεις-παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό θέατρο.

 

 

Οι «άλλοι» Ελληνες (27 Aπριλίου)
Γλωσσικές και θρησκευτικές μειονότητες στη σύγχρονη Ελλάδα.

 

Είναι δίπλα μας, είναι συμπατριώτες μας, αλλά ίσως έχουν διαφορετική μητρική γλώσσα ή θρησκεία: Αρβανίτες, Βλάχοι, Εβραίοι, Σλαβόφωνοι, Μουσουλμάνοι, Πομάκοι, κλπ. Το κοινό χαρακτηριστικό τους; Είναι ψηφίδες του μωσαϊκού που ονομάζεται "ελληνικό έθνος".

 

 

Σκηνοθεσία: Nίκος Χατζόπουλος
Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Θάλεια Γρίβα, Κώστας Φαλελάκης

Που: Εθνικό Θέατρο, Αίθουσα εκδηλώσεων κτιρίου Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια)
Πότε: 27/4, 17.30
Τιμές: 8 ευρώ (γενική είσοδος)

 

 

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Η Κυβέλη Καστοριάδη κι ο Ορέστης Καλαμπαλίκης στο Half Note

 

 

aea22f83b1441634f0ac244c8805f2ae XL

 

Το Half Note και η Μικρή Άρκτος παρουσιάζουν την Κυβέλη Καστοριάδη και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη για μία μόνο παράσταση, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018. Η παράσταση αυτή είναι ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς –τραγούδια ορόσημα των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.ά. Ερμηνευμένα με τη βελούδινη, αλλά με τζαζ καταβολές, φωνή της Κυβέλης Καστοριάδη και τη συνοδεία του Ορέστη Καλαμπαλίκη στην κιθάρα και τις ενορχηστρώσεις. Η ευκολία της Κυβέλης να τραγουδά άπταιστα πέντε γλώσσες, όπως και να αλλάζει ερμηνευτικό ύφος μαζί με τον άνθρωπο-ορχήστρα Ορέστη, καταφέρνουν να χαρίσουν μία βραδιά που μένει αξέχαστη.

 

Που: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς
Πότε: 27/4, 22:30
Τιμές: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη), 20 ευρώ (Α’ Ζώνη)

 

 

 

ΤΑΙΝΙΑ

 

Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας

 

 

3ac63e3b23758f167f22e05478728135 XL

 

Οι Εκδικητές και οι σύμμαχοι τους καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν εχθρό που δεν μοιάζει με κανέναν από όσους έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Ο Thanos είναι ο απόλυτος διαγαλαξιακά κακός που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα μέχρι να αποκτήσει τους έξι λίθους της αιωνιότητας που θα του επιτρέψουν να επαναφέρει την ισορροπία στο σύμπαν, αφανίζοντας ολόκληρους πληθυσμούς και πλανήτες.

 

Όλο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel επιστρατεύεται απέναντι ενός ανίκητου κακού σε μια ταινία που φιλοδοξεί να αλλάζει την ιστορία των χάρτινων υπερηρώων όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

 

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.