Family Weekend 20 - 22/4: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 20 - 22/4: 10 ξεχωριστές Family Weekend 20 - 22/4: 10 ξεχωριστές
 Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Τhe Meet Market for kids: Mια Κυριακή για όλη την οικογένεια!

 

 

315b3ec0822b564e4ee8e13b04015cbd XL

 

 

Tην Κυριακή 22 Απριλίου 2018, το Meet Market θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά μια νέα συνεργασία με το Κτήμα Αρίστη, διοργανώνοντας το πρώτο “Sunday Meet Market for Kids & Families”.

Επισκεφθείτε ένα μοναδικό χώρο, μια μικρή όαση στον αστικό ιστό του Χαλανδρίου για μια διασκεδαστική Κυριακάτικη βόλτα, όπου εσείς και τα παιδιά σας θα μπορέσετε να βρεθείτε κοντά στη φύση και να μάθετε τη σημασία του να βρίσκεσαι σε αρμονία με τις εποχές. Μία ημέρα γεμάτη παιχνίδια, εργαστήρια και ψώνια!

Θα βρείτε 20+ περίπτερα από τοπικές και ανεξάρτητες δημιουργίες, προσανατολισμένα ειδικά για παιδιά και οικογένειες, dj sets, νόστιμα και υγιεινά σνακ και πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες!

 

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Τιμές; δωρεάν
Πότε; 22/4, 10:00 – 18:00
Που; Κτήμα Αρίστη, Πλουτάρχου & Κέας, Χαλάνδρι

 

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

STEM in action στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

kidsapril2018

 

 

Οπλισμένοι με τα κατάλληλα εφόδια, οι νέοι μηχανικοί είναι έτοιμοι να περάσουν από την μηχανική κίνηση στην ηλεκτρική, καθώς και να εξετάσουν τις μετατροπές ενέργειας. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρες αλλά και αισθητήρες, ώστε να μπορέσουν να προγραμματίσουν την κατασκευή τους και να δημιουργήσουν τους πρώτους τους αυτοματισμούς.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, καλό είναι να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: STEM

 

Τιμές;ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας
Πότε; 20/4, 18:30 - 19:30
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

 

"The miracle of the scarlet sails" στο Εργαστήριο Μαιρηβή

 

364837

 

Καλεσμένος στο Εργαστήρι Μαιρηβή είναι ο θίασος από τη Ρωσία, Teatrol-theater, με την παράσταση "The miracle of the scarlet sails". Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου κούκλας βασισμένη σε ένα παραδοσιακό ρωσικό παραμύθι, για όλες τις ηλικίες.

 

Ορφανή από μητέρα, η μικρή Ασσόλ ζει με τον πατέρα της, τον ναυτικό Λονγκρίν, στο λιμάνι Ζουρμπαγκάν. Ο πατέρας σταματά τα ταξίδια του, προκειμένου να μεγαλώσει την κόρη του και φτιάχνει βάρκες-παιχνίδια για να βγάλει τα προς το ζην. Σ' αυτό το λιμάνι η μικρή Ασσόλ γνωρίζει τον καπετάνιο Κάπταιν Γκοπ και της λέει πως μια μέρα ένα πλοίο με κόκκινα πανιά θα της φέρει τον πρίγκηπα της. Η Ασσόλ το πιστεύει και κάθε μέρα περιμένει στο λιμάνι. Όλοι γελούν με την αφέλεια της, γιατί απλά δεν υπάρχουν πλοία με κόκκινα πανιά. Και όμως μια μέρα, φτάνει στο λιμάνι ένα πλοίο με κόκκινα πανιά. Ένας ναυτικός κατεβαίνει και πλησιάζει το κορίτσι. Να 'ναι αυτός ο πρίγκηπάς της;

 

Συντελεστές: Evgeny Soloviyev, Yulia Rikhter
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές; 10€, για παιδιά 8€
Πότε; 20/4 στις 20.00, 21/4 στις 17.00, 22/4 στις 12.00
Που; Εργαστήρι Μαιρηβή στου Ψυρρή

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

«Ανακαλύπτοντας την βασίλισσα των ξωτικών» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

 

 

364632

 

 

Με αφορμή την ιδέα της ανακύκλωσης μουσικού υλικού το εργαστήριο στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας εκδοχής της όπερας Η βασίλισσα των ξωτικών του Χένρυ Πέρσελ, επηρεασμένης από το έργο Ludwig Van (1969) του Μ. Κάγκελ. Στόχος είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης ιστορίας, η μουσική επένδυση της οποίας προκύπτει από την ομαδική σύνθεση και δημιουργία των συμμετεχόντων. Ποια ήταν η βασίλισσα των ξωτικών; Πού ζούσε και τι ρούχα φορούσε;

 

Οι συμμετέχοντες μεταμορφώνονται σε σκηνογράφους-ενδυματολόγους, πειραματίζονται με διάφορα υλικά και μαθαίνουν πώς μπορούν να μεταφράσουν σε κοστούμια και αντικείμενα ένα έργο όπερας. Δεν μένουν όμως μόνο σε αυτό! Συνεργάζονται με το παράλληλο μουσικό εργαστήριο και επανεφευρίσκουν τα κοστούμια και τα σκηνικά της καινούριας αυτής εκδοχής της βασίλισσας των ξωτικών.

 

Μουσική ομάδα

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Ανν-Κριστίν Σωφρονίου (μουσικός/ μουσικοπαιδαγωγός/ερευνήτρια), Άντης Σκορδής (μουσικός/συνθέτης)

 

Εικαστική ομάδα

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Η Ορχήστρα των Χρωμάτων (Καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια)

 

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 20 συμμετέχοντες.

Τιμές; δωρεάν 
Πότε; 21, 22/4, 10:00 - 13:00
Που; Στούντιο Μπαλέτου Β ΕΛΣ

 

 

 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

 

Βίκος Street Relays 

 

 

vikos kids

 

 

Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Γ.Σ Γλυφάδας, τον Α.Ο. Γλυφάδας "Πάνθηρες" και τον αθλητικό σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877, προκηρύσσουν τον δεύτερο φετινό αγώνα του 5ου πανελλαδικού πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays, ο οποίος θα είναι απογευματινός και θα διεξαχθεί στη Γλυφάδα το Σάββατο 21 Απριλίου.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ομαδικά αγωνίσματα 4x2500μ., 2x5000μ., τον ατομικό αγώνα 10.000μ. Veronis Cup, καθώς και τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4x50μ. και 4χ100μ. Τα έσοδα από τα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού που θα διανεμηθεί στα σχολεία της Γλυφάδας.

 

Έναρξη αγωνιστικού προγράμματος 17:30 – λήξη αγωνιστικού προγράμματος 20:30

Έναρξη ψυχαγωγικού προγράμματος 20:30 – λήξη ψυχαγωγικού προγράμματος 21:30

Εκκίνηση & Τερματισμός: Σάκη Καράγιωργα 2 & Διαδόχου Παύλου, Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας

 

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

Εγγραφή εδώ. 

 

Τιμές; 12€ για κάθε ομάδα των 4 ατόμων (3€ το άτομο αν είναι τετράδα ή 4€ το άτομα αν είναι τριάδα) στα 4x2500μ., 10€ για κάθε ομάδα των 2 ατόμων (5€ το άτομο) στα 2x5000μ. και 7€ για κάθε συμμετέχοντα στον ατομικό αγώνα 10.000μ

Που; Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας
Πότε; 21/4, 17.30

 

 

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

«Οι πόλεις μιας πόλης» στο Εργοτάξιον

 

 

366402

 

 

 

Ατενίζοντας τις πόλεις από ψηλά, ακούσαμε τον ήχο τους και φτιάξαμε δικούς μας τόπους, ως όχημα για ένα ταξίδι στον χώρο των παιδιών. Το καράβι μας, ταξιδεύοντας μεταξύ ουρανού και θάλασσας, μας φτάνει σε τόπους ιδιαίτερους. Εκεί όπου τα παράθυρα των σπιτιών φεύγουν από τις βάσεις τους και προσπαθούν να επικοινωνήσουν φτιάχνοντας νέα σχήματα. Εκεί όπου τα παπούτσια αποτελούν έναν δικό τους ξεχωριστό τόπο και το καθένα από αυτά έχει μια ξεχωριστή αφήγηση για την διαδρομή του. Χάνουν τον δρόμο τους, φτιάχνουν φράσεις όσο βαδίζουν, κουνιούνται στο φύσημα του αέρα και η μύτη τους κάθε φορά δείχνει και διαφορετικό σημείο, ώστε τα πόδια μας να επιλέξουν σε ποιον δρόμο θα περπατήσουν. Εκεί όπου ο μαέστρος διευθύνει μια ορχήστρα από κούνιες, αφήνοντας τον ήχο να διαμορφώσει το δικό του περιβάλλον, ενώ δύο όμοιες πόλεις χτίζονται από τον ήχο της καρδιάς της γης, με την προσμονή να ιδωθούν και να μπορέσουν να ονειρευτούν με τα μάτια ανοιχτά.

 

Ως αρχιτέκτονας του χώρου που έχει μέσα του, το κάθε παιδί συμμετέχει στη διάδραση της παράστασης.

 

 

 

Συντελεστές:


Κείμενο - Σκηνοθεσία - Χορογραφίες: Καλλιόπη Κουτροπούλου
Σκηνογραφική και εικαστική προσέγγιση: Κατερίνα Μπαξεβάνη
Μουσική επιμέλεια & videos: Νικόλας Παπατριανταφύλλου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Παναγιώτα Κουτροπούλου

Παίζουν: Καλλιόπη Κουτροπούλου, Κατερίνα Μπαξεβάνη, Κάλλη Ντάφλου, Αιμιλία Σιαφαρίκα

Κατάλληλη για παιδιά από 2 έως 10 ετών.

 

 

Τιμές; 7€

Πότε; 21/4, 16.00
Που; Εργοτάξιον

 

 

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

«Άλφα εις την Ν, όταν η ψυχή συναντάει το σύμπαν» της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη στο Θέατρο Αλκμήνη

 

 

303873

 

 

Ένα διαγαλαξιακό, γραφειοκρατικό, σουρεαλιστικό παραμύθι παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη.

 

Η καλλιτεχνική ομάδα Μεταμόρφωση, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, αναλαμβάνει την παραγωγή του θεατρικού έργου "Άλφα εις την ν (αν), Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν" της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Τσαρούχα (με τη νέα θεωρία και μέθοδο Perceptual Acting and Directing) και της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη.

 

O Άγγελος, η Eιρήνη, η Αγάπη και ο Πάρης είναι τέσσερις οντότητες με εξωγήινη νοημοσύνη που έρχονται στη Γη για να μας αποκαλύψουν αλήθειες που κρύβει η καρδιά του σύμπαντος και έχουν να κάνουν με τη δύναμη της ψυχής που εξυψώνει τον άνθρωπο πάνω από τις δυσκολίες και τις υποχρεώσεις που τον εμποδίζουν να εκφράσει την πραγματική του φύση.

 

Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

 

Τιμές; 12€, 10€ για συλλόγους και ομαδικά, 8€ για μαθητές

Πότε; 21/4, 18.30
Πού; Θέατρο Αλκμήνη

 

 

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

 

Οικογενειακή εξόρμηση στη φύση

 

 

0c5c00b405e6d642275fb1b02e25d3df XL

 

 

Γνωρίζουμε παρέα με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, τους φτερωτούς επισκέπτες της Άνοιξης! Μαθαίνουμε για το μακρινό τους ταξίδι, ανακαλύπτουμε τι μας προσφέρουν και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι’ αυτούς! Περπατώντας στα μονοπάτια του Αισθητικού Δάσους Υμηττού, αναζητάμε τα ίχνη τους, συλλέγουμε υλικά από τη φύση και μαζί, γονείς και παιδιά, δημιουργούμε τις δικές μας φωλιές.

 

Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών.

Ώρα προσέλευσης: 10 λεπτά νωρίτερα.

Απαραίτητα μαζί: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Τιμές; 10€ ανά οικογένεια

Πού; Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής

Πότε; 21/4, 16.00

 

 

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

«Έχω μια ωραία ιδέα!» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

366088

 

 

Φυσικά υλικά, χρώματα, υφάσματα και πολυμορφικά αντικείμενα γίνονται πολύτιμοι συνταξιδιώτες στα μονοπάτια της πρώτης παιδικής ηλικίας. Μουσικά ερεθίσματα, πηγές ήχου και φωτός που βελτιώνουν την αφηρημένη σκέψη, παιχνίδια αδρής και λεπτής κινητικότητας και εξερευνητικό παιχνίδι αποτελούν ορισμένα μέσα πειραματισμού σε ένα εργαστήριο με στόχο τη διάδραση και την κοινωνικοποίηση των βρεφών.

 

Έως 10 παιδιά και 10 γονείς ανά εργαστήριο.

 

 

Τιμές; δωρεάν με προεγγραφή εδώ

Πότε; 22/4, 11.00-12.00 για βρέφη 6-12 μηνών & 12.30-13.30 για βρέφη 12-24 μηνών
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

 

 

 

EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

«Κύκλος κρουστών με χρηστικά αντικείμενα: Φέρε κάτι από το σπίτι» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

 

366090

 

 

Γονείς, παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες ενώνουν τη φαντασία τους σε μια δημιουργική μουσική σύμπραξη με σκοπό να αποκτήσει μια φρέσκια ματιά η μεταξύ τους επικοινωνία. Οι οικογένειες φέρνουν αντικείμενα πολύτιμα ή ασήμαντα, για να συνθέσουν μια κοινή ρυθμική ιστορία και να ξαναγνωριστούν σε ένα περιβάλλον από γνώριμους ή άγνωστους ήχους.

 

Για άτομα με ή χωρίς αναπηρία. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν οικογένειες αποτελούμενες τουλάχιστον από δύο άτομα (έως 40 συμμετοχές). 

 

Τιμές; δωρεάν

Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πότε; 22/4, 12.00-14.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.