Weekend Agenda 9 - 11/3: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 9 - 11/3: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 9 - 11/3: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

«Aνεμοδαρμένα Ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ στο θέατρο Χώρος

Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη ανεβαίνουν στο θέατρο Χώρος, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα, σε δύο ξεχωριστές παραστάσεις, με τη μορφή πρώτου και δεύτερου μέρους, από τις 9 Μαρτίου και το φθινόπωρο του ‘18 αντίστοιχα.

Κάπου στην αγγλική ύπαιθρο, υπό το έλεος του μανιασμένου αέρα, ένας επισκέπτης από την πόλη χτυπά την πόρτα μιας μοναχικής αγροικίας. Η αφιλόξενη συμπεριφορά και η μυστηριώδης γοητεία του οικοδεσπότη δημιουργούν στον επισκέπτη την ακατανίκητη επιθυμία να μάθει την ιστορία αυτού του σκοτεινού ανθρώπου. Όταν πέφτει η νύχτα, σκιές και φαντάσματα σμίγουν το παρελθόν με το παρόν και μια ιστορία απόλυτου έρωτα και τρομερής εκδίκησης αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά μπροστά του.

Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Μιχάλης Βαλάσογλου, Κωσταντίνος Μωραΐτης, Γιάννης Λεάκος, Μαντώ Κεραμυδά, Φελίς Τόπη

Πού: Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6, Βοτανικός

Πότε: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Τιμές: 10€ γενική είσοδος

 

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Didi’s Son των Dirty Granny Tales στο Θέατρο Σταθμός

5c2c074af5c6c3b7d68306288275591b XL

Ύστερα από 8 χρόνια απουσίας από τα ελληνικά stages, οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν για να παρουσιάσουν στο θέατρο Σταθμός, από τις 9 Μαρτίου και για εννέα μόνο παραστάσεις, το έργο Didi's Son.

Τα «σκοτεινά παραμύθια της βρώμικης γριάς» είναι ένας συνδυασμός ζωντανής ακουστικής μουσικής, κουκλοθεάτρου, χορού και animation projection με έντονες επιρροές από Tim Burton και The Residents, όπως επίσης και από Μάνο Χατζιδάκι, David Bowie, Black Metal, progressive psychedelic rock. Σύγχρονος χορός που εντάσσει κούκλες και κινήσεις με κοστούμια θυμίζοντας πολλές φορές Japanese Gothic Theater.

Το Didi's Son πραγματεύεται την ερωτική έλξη του παραμυθά με την πρωταγωνίστρια του έργου του. Ο καρπός του έρωτά τους θα φέρει στον φανταστικό κόσμο έναν απόγονο ο οποίος δεν ανήκει εκεί, ούτε όμως στον δικό μας κόσμο. Είναι μισός φανταστικός και μισός αληθινός.

Σκηνοθεσία: Σταύρος Μητρόπουλος

Παίζουν: Στο ρόλο του Mouldbreath (κιθάρα, μαντολίνο, φωνή): Σταύρος Μητρόπουλος / Στο ρόλο του Worm Eaten Vagus (μπάσο, πνευστά, μεταλλόφωνο, δεύτερη φωνή): Θάνος Μητρόπουλος / Στο ρόλο της Shake Teeth (πιάνο, δεύτερη φωνή): Χριστίνα Συριοπούλου / Στο ρόλο του Heart Beat Zero (κρουστά): Mιχάλης Κασβίκης / Χορός, χειρισμός κούκλας: Εριφύλη Δαφέρμου / Χειρισμός κούκλας: Σταύρος Ψιλάκης 

Πού: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)

Πότε: Παρασκευή στις 23:00, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00
Tιμές: 15€, Προπώληση: 12€

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ο Αττίκ στο Παρίσι… κι άλλες ιστορίες» στο Half Note

f17eafa278c3aaabce85059f0a5fb8a1 XL

Το Half Note και η Μικρή Άρκτος παρουσιάζουν για 3 μόνο βραδιές την παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι… κι άλλες ιστορίες» με τον Γιώργη Χριστοδούλου και δύο εκλεκτές καλεσμένες του, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τη Μελίνα Τανάγρη.

Μία παράσταση που ξετυλίγει στο πρώτο μέρος τα άγνωστα "χαμένα" τραγούδια του Αττίκ από την εποχή που αυτός ζούσε στο Παρίσι μέχρι τις ελληνικές επιτυχίες του που ακολούθησαν, τους έρωτες και τη ζωή του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιώργης με τη ζεστή φωνή του και τις αφηγήσεις του, ζωντανεύει την ατμόσφαιρα των παλιών καμπαρέ του μεσοπολέμου. "Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά", "Πόσο λυπάμαι", "Πάμε σαν άλλοτε", "Ζητάτε να σας πω" και τόσες άλλες ιστορίες…., κάθε τραγούδι και μια μοναδική ιστορία...! Για ποια γυναίκα γράφτηκε το "Ας ερχόσουν για λίγο", με ποιο "περίεργο" τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια πριν το ραδιόφωνο, υπήρχε ελαφρύ "επαναστατικό" τραγούδι πριν τον Θεοδωράκη;

Συνοδοιπόροι στην παράσταση αυτή ο Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν και ο Κώστας Κλάγκος στο κοντραμπάσο.

Πού: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Mετς

Πότε: Παρασκευή & Σάββατο στις 22.30, Κυριακή στις 21.30
Tιμές: 10€ (μπαρ), 15€ (Β’ Ζώνη), 20€ (Α’ Ζώνη)

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σταύρος Λάντσιας και Πέτρος Κλαμπάνης στο Κελάρι Atheneum

petros klampanis stauros liantsias athenaeum kelari

Το Athenaeum Κελάρι έχει την τιμή να φιλοξενεί δύο καταξιωμένους μουσικούς της jazz σκηνής, τον Σταύρο Λάντσια και τον Πέτρο Κλαμπάνη, που ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τα προσωπικά τους album, καθώς και μουσική εμπνευσμένη από την ελληνική μουσική παράδοση.

Προσκεκλημένοι τους οι δεξιοτέχνες Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι και ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι.

Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, τύμπανα, μελόντικα & μεταλλόφωνο
Πέτρος Κλαμπάνης: κοντραμπάσο, φωνή & loops
Θωμάς Κωνσταντίνου: ούτι & φωνή
Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι

Που: Κελάρι Atheneum, Αδριανού 3, Αθήνα

Τιμές: 10€ 
Πότε: Σάββατο στις 22.00 & Κυριακή στις 21.00

 

 

 

ΤΑΙΝΙΑ

Foxtrot

b3823dc4f86eaa7a36111f8c5e93dcbc XL

Η 17χρονη Κριστίν ή "Lady Bird" όπως θέλει να την αποκαλούν, δεν σταματά να μαλώνει με τη μητέρα της για τα πάντα: από τις σπουδές που θέλει να ακολουθήσει μέχρι την απλή προετοιμασία του πρωινού. Όμως η νεαρή ηρωίδα έχει ακόμη μερικά ανοιχτά μέτωπα (κυρίως βάσανα της εφηβείας σαν το ερωτικό ή τις σχέσεις με τις συμμαθήτριες της) που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Ονειρικό σκηνοθετικό ντεμπούτο για τη νεαρή ηθοποιό Γκρέτα Γκέργουικ που με την πρώτη φτάνει στα Όσκαρ και μάλιστα με διπλή υποψηφιότητα ανάμεσα στις συνολικά πέντε του φιλμ (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και γυναικείων ερμηνειών).

Δείτε που παίζεται 

 

Επιπλέον...

documentary.festival

Το Σαββατοκύριακο αυτό και συγκεκριμένα την Κυριακή 11 Μαρτίου, ολοκληρώνεται και το 20 Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κι εδώ σας έχουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του ανά ημέρα.

Δυναμική παρουσία στο Φεστιβάλ είχε και συνεχίζει να έχει το Μουσικό Ντοκιμαντέρ που σκοπό έχει να κρατήσει το Ολύμπιον ανοιχτό όλη τη νύχτα της Παρασκευής 9 Μαρτίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα, από τη Μαρία Μαρκουλή. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.