Family Weekend 2 - 4/3: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 2 - 4/3: 10 ξεχωριστές Family Weekend 2 - 4/3: 10 ξεχωριστές
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σιδερόγιαννος με τον Διονύση Σαββόπουλο στο gazarte

5c617dc9709f918f5c4b8a3fe50b2d78 XL

O Διονύσης Σαββόπουλος αυτή τη φορά έρχεται ως παραμυθάς, στο Main Stage του gazarte, για να αφηγηθεί την ιστορία του "Σιδερόγιαννου" κάθε Σάββατο και Κυριακή ξεκινώντας από το Σάββατο 3 Μαρτίου.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος απολαμβάνει να διηγείται ιστορίες. Άλλοτε μέσα από τα τραγούδια του άλλοτε λίγο πριν ή μετά από αυτά βρίσκει την ευκαιρία να μοιραστεί τα βιώματά του, τις σκέψεις του. Στο ρόλο του αφηγητή ο ίδιος συνοδευόμενος από την κιθάρα του και περιστοιχισμένος από τις ζωγραφιές του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Ο Σιδερόγιαννος, αποτελεί ένα απ’ τα πιο ωραία παραμύθια που ανήκουν στη συλλογή παραμυθιών των αδερφών Γκριμ. Προκάλεσε -και προκαλεί πάντα- το ζωηρό ενδιαφέρον όχι μόνο των παραμυθάδων και του ακροατηρίου τους, αλλά και των λαογράφων, των ψυχαναλυτών και των εκπαιδευτικών.

Κατάλληλο από 6 ετών και άνω

Τιμές; Α Ζώνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 25€ - Παιδιά: 22€, Β ζωνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 20€ - Παιδιά: 17€, Γ Ζωνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 15€ - Παιδιά: 12€

Πότε; Σάββατο & Κυριακή 18:00

Που; Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

a0d5ef859a6f88558722655a18fab1e8 XL

Ένα απίστευτο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων με παιχνίδι και ζωντανή μουσική, ξεκινάει με «Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ», που ανεβαίνει για δύο μόνο παραστάσεις, το Σάββατο 3 και 10 Μαρτίου 2018 στις Μορφές Έκφρασης.

Ο κύριος Πικ, ήταν ένας διάσημος εξερευνητής των άστρων που κάθε μέρα παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ' άστρα! Ένα βράδυ όμως ανακαλύπτει πως τα αστέρια χάνουν σιγά – σιγά την λάμψη τους… Πολλά ερωτήματα γεννήθηκαν στο κεφάλι του επιστήμονα...γιατί να συμβαίνει άραγε αυτό; Και τι θα μπορούσε να σημαίνει για το μέλλον του σύμπαντος; Κάτι τόσο σοβαρό δεν θα μπορούσε φυσικά ο κ. Πικ να το αφήσει στην τύχη του! Έπρεπε να κάνει κάτι...Έτσι ο κύριος Πικ κατάλαβε πως είχε φτάσει η στιγμή που θα έπρεπε να ταξιδέψει στο σύμπαν! Το ταξίδι του δεν ήταν εύκολο, αφού ο κ.Πικ συνάντησε στον δρόμο του απίστευτους πλανήτες... πλανήτες που είχαν συναισθήματα.

Η παράσταση λειτουργεί ως ένα εργαστήρι συναισθημάτων όπου τα παιδιά μέσα από την περιπέτεια του κυρίου Πικ θα γνωρίσουν αλλά και θα παίξουν με τα συναισθήματα. Το παιχνίδι και η συμμετοχή των παιδιών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης. Ο κύριος Πικ δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς τα παιδιά, τα οποία θα εκπαιδεύσει για να γίνουν το πλήρωμα του σε αυτό το απίστευτο ταξίδι.

Τιμές; 8€, 7€ (οικογενειακό 3 άτομα +), 6€ (ομαδικό 7 άτομα+)
Πότε; Σάββατο στις 18.00
Που; Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σαββατιάτικο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στον Ελληνικό Κόσμο

image005

Τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, που πραγματοποιούνται στον Ελληνικό Κόσμο, απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3-5 ετών), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Αυτό το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα με τίτλο «Μια σταγόνα ταξιδεύει». Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νερό-ιστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού. 

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές; 8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας ** είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα) *** Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2122540600
Πότε; Σάββατο 11.30
Που; Κέντρο Πολιτισμού Ελληινικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Open Day στο Αρσάκειο: οι μαθητές μας ξεναγούν στο σχολείο τους

ee4bbfd6f60f74d54397c1a1ff02d1fc XL

Το Σάββατο 3 Μαρτίου, τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού ανοίγουν τις πύλες τους και μας καλούν να βιώσουμε από κοντά την εμπειρία της φοίτησης που παρέχουν και τους στόχους της συνολικής δράσης τους μέσα από ξεναγήσεις, ομιλίες, δραστηριότητες και βιωματικά εργαστήρια.

Κάθε σχολικό συγκρότημα και κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και δηλώσεις συμμετοχής μπείτε εδώ.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Τιμές; δωρεάν
Που;  Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, Αρσάκη 1, Π. Ψυχικό
Πότε; Σάββατο, 10.00 - 13.30

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Ένα φτερό από κάθε πουλί» στο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο

27721341 890856197749388 1413295645 n

Πρόκειται για μια παράσταση με παραμύθια των Βαλκάνιων Σεφαραδιτών, που απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό.

Ένα φτερό είναι το κάθε παραμύθι και μέσα στο καλάμι του φτερού κυλά το αίμα της ψυχής τού πρώτου μάστορα παραμυθά. Σαν φτερό πέταξε το παραμύθι μέχρι εμάς. Δώρο από παλιά, ξεκίνησε από την Εσπερία των Ιβήρων, έφτασε στα οθωμανικά Βαλκάνια, άνθισε μέσα σε κοινότητες σεφαραδίτικες και κατάφερε να κρατήσει ζωντανά τα κύτταρα της φυλής. 

Αφήγηση: Νάγια Οικονομοπούλου 
Μουσική: Μαρία Κωνσταντή
Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμές; 7€
Πότε; Σάββατο στις 20.30
Που; Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι

 

 

ΑΦΗΓΗΣH 

«Αηδονάκι λάλησε» στο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο

354812

Η ομάδα αφήγησης "Χείλια...λένε παραμύθια" (Παγώνα Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου, Καλλιόπη Λιαδή) καλεί μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών, στο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι, να ακούσουν πώς ένα «Αηδονάκι λάλησε» και να υποδεχτούν την άνοιξη με παραμύθια για τη φύση.

Η παράσταση αφήγησης «Αηδονάκι λάλησε» βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Το αηδόνι του αυτοκράτορα, και είναι διανθισμένη με παραδοσιακά παραμύθια από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου και μελωδικά παραδοσιακά τραγούδια. Τα επιλεγμένα παραμύθια, με διασκεδαστικό και ψυχαγωγικο τρόπο, μας μιλάνε για το σεβασμό απέναντι στη φύση, για τη σχέση του ανθρώπου μαζί της και για την αγαλλίαση και τη σοφία που άπλετα του προσφέρει.

Τα παραμύθια διανθίζονται με μελωδικά τραγούδια που οι αφηγήτριες τραγουδούν a capella. Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών.

Διάρκεια αφήγησης: 60 λεπτά

 

Τιμές; 7€ (5€ ανέργων, τριτέκνων, πολυτέκνων)
Πότε; Κυριακή στις 12.00
Πού; Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι

 

 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Το Τυρί» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

349378

Μία διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από το Βest Seller του Spencer Johnson «Ποιος πήρε το τυρί μου;». Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Στην κοινωνία των ποντικών, όσο υπάρχει το τυρί, τα πάντα φαίνεται πως λειτουργούν κανονικά. Ό,τι μας προσφέρεται όμως, δεν είναι ανεξάντλητο και να που το τυρί κάποτε τελειώνει! Πώς θα αντιδράσουν τα ποντίκια σε αυτήν την αλλαγή και τι μπορεί να είναι τελικά αυτό το τυρί; Αν όλοι ψάχνουμε κάποιο τυρί ας μην είμαστε πια μόνοι αλλά μαζί.

Σενάριο, σκηνοθεσία: Σβούρες 

Μουσική: Μαρία Μπεθάνη

Τιμές; 10€, Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά
Πότε; Κυριακή, 12:00 – 13:00
Που; Ίδρυμα Θεοχαράκη 

 

 

EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

«Παιχνίδια από πηλό» στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής

mdmclay1 t607

Πρόκειται για ένα παιδικό εργαστήριο κεραμικής για παιδιά 5 – 12 χρονών.

Μια φορά κι έναν καιρό… τα παιδιά έφτιαχναν τα παιχνίδια μόνα τους. Τρίλιζες, puzzles, σκάκι, σβούρες αλλά και τουβλάκια και ανθρωπάκια. Με πηλό και χρώματα στα χέρια, τα παιδιά κατασκευάζουν τα δικά τους παιχνίδια, όπως ακριβώς τα θέλουν.

Οι μαθητές θα πάρουν τα κεραμικά τους ψημένα και εφυαλωμένα.

Τιμές; 30€, 5€έκπτωση για κάθε αδερφάκι, (συμπεριλαμβάνονται υλικά και εργαλεία) ** για δηλώσεις συμμετοχής: 2103318491 -2
Πότε; Σάββατο, 11:00 - 13:00
Που; Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής, Μελιδόνη 4, Αθήνα

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Τα Μάγια της Πεταλούδας» του F. G. Lorca στο Θέατρο Olvio

354581

Το θέατρο OLVIO συνεργάζεται με την ομάδα χορού X-Art και δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να παρακολουθήσουν μία παιδική παράσταση, βασισμένη σε ένα από τα πιο ποιητικά παραμύθια που έχουν γραφτεί ποτέ, «Τα Μάγια της Πεταλούδας», του F. G. Lorca.

Το έργο διαδραματίζεται σ’ έναν αγρό, όπου οι πρωταγωνιστές -"έντομα" κινούνται ανάμεσα σε υπερμεγέθεις μαργαρίτες. Ένα ποιητικό Τριζόνι που ξέφυγε από κάποιο βιβλίο του Σαίξπηρ και κρύβει τις μαραμένες του φτερούγες πίσω από δανεικά χαμόγελα και αστεία αφηγείται στον ποιητή ετούτη την κρυφή ιστορία: Μια ολόλευκη Πεταλούδα με σπασμένα φτερά πέφτει σε μια φωλιά σκαθαριών. Ο Σκαθαράκος, γιος της Δόνιας Σκαθαρίνας, ερωτεύεται τρελά αυτό το τόσο διαφορετικό πλάσμα. Η Πεταλούδα θα γιατρευτεί γρήγορα και θα πετάξει ψηλά στον ουρανό αφήνοντας το Σκαθαράκο να σέρνεται στη γη απαρηγόρητος.

Ο Λόρκα χρησιμοποιεί ένα παραμύθι για να μας πει ότι όλα τα ζωντανά όντα είναι ίδια στην πλάση, και ότι η αγάπη γεννιέται με την ίδια ένταση σε κάθε εκδήλωση της ζωής.

Συντελεστές:
Χορογραφία: Κατερίνα Ανδριοπούλου
Μουσική: Νίκος Δημογιάννης
Ερμηνεύουν: Μαρία Φουντούλη, Διονυσία Μπάστα, Νατάσα Παπαμιχαήλ, Κωστής Τσιαμάγκας, Έντγκαρ Αβετικιάν 

Αφηγητής: Τρύφων Μπάρκας

Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι η Νίνα Λοτσάρη

Τιμές; Γενική είσοδος: 8€ / Προπώληση: Γενική είσοδος 7€, Family (ελάχιστο 4 εισιτ.): 6€
Πότε; Κυριακή στις 12.00
Που; Θέατρο Olvio, Φαλαισίoυ 7, Αθήνα

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Μαστιχένιος» στο Θέατρο Μπιπ

c92080213d69ac82aa6f9c8dfaa5da52 XL

«Ο Μαστιχένιος», το γνωστό λαϊκό παραμύθι, ανεβαίνει στο Θεάτρο Μπιπ σε σκηνοθεσία και διασκευή της Ντιάνας Καβέτσου, από την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018. Ο Μαστιχένιος ξεκινάει το ταξίδι του με εφόδια όμορφες μελωδίες, τραγούδια, νεράιδες και ξωτικά. Το λαϊκό παραμύθι ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι ζωντανεύοντας μια ιστορία αγάπης, έναν ύμνο για τη φιλία και τη διαφορετικότητα, βασισμένο στη δύναμη της θέλησης.

Τιμές; 8€
Πότε; Κυριακή στις 11.30
Που; Θέατρο Μπιπ, Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων, Αθήνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.