Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 1 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΕΚΘΕΣΗ

Εσωστρέφεια: Ατομική έκθεση του Νίκου Λαγού στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Λαγού με τίτλο "Εσωστρέφεια". Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου 2018. Μπορείτε να επικσεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 11:00 - 15:00 και 17:00 - 20:00 και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 11:00 - 14:00. 

 

ΕΚΘΕΣΗ

The Unseen Hook: Ομαδική έκθεση στην Alma Gallery

349373

Ο τίτλος της έκθεσης The unseen hook (Το αόρατο άγκιστρο) προέρχεται από το βιβλίο του Evelyn Waugh Brideshead Revisited - The Sacred & Profane Memories of Captain Charles Ryder (Επιστροφή στο Μπράιντσχεντ - Οι ιερές και ανόσιες αναμνήσεις του λοχαγού Τσαρλς Ράιντερ).

Το "αόρατο αγκίστρι" είναι εκείνο που μας δένει με το παρελθόν –οι αναμνήσεις, τα συναισθήματα, τα μυστικά και οι ακυρωμένες προσδοκίες, όλα όσα μας καθόρισαν και μας διαμόρφωσαν, όλα όσα αγαπήσαμε και προδώσαμε, μας πλήγωσαν και πληγώσαμε.

Με εκκίνηση τη συγκεκριμένη φράση, ο Ανδρέας Βούσουρας και ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης συναντώνται και παρουσιάζουν μια κοινή εικαστική πρόταση, μεστή σε περιεχόμενο και πολλαπλές αναγνώσεις. Μια πρόταση στον πυρήνα της οποίας βρίσκονται οι έννοιες της μνήμης, του βιώματος και της ταυτότητας. 

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 12:00 - 20:00 και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 12:00 - 16:00. 

 

ΔΙΑΛΕΞΗ

«Η συνειδητή και ασυνείδητη ζωή του Έλληνα»: Διάλεξη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

07giosofat1 thumb large

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 18.00, συζήτηση μεταξύ του ψυχίατρου και νευρολόγου Ματθαίου Γιωσαφάτ και του νέου επιστήμονα, Προέδρου και Ιδρυτή του Ε.Ι.Π.Δ κ.Πέτρου Καψάσκη με τίτλο: Η συνειδητή και ασυνείδητη ζωή του Έλληνα.

Ο τρίτος κύκλος συζήτησης με τίτλο: «Οι Νέοι αναστοχάζονται την Ελλάδα» εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας του Ινστιτούτου με σκοπό την εσωτερική ενδοσκόπηση στην Ελληνική ταυτότητα και τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των σύγχρονων Ελλήνων στοχαστών και της νέας γενιάς.

 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για κρατήσεις θέσεων στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Αποκριάτικη μάσκα για ενήλικες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

carnevale

Για την Αποκριά οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν τη δική τους μάσκα επιλέγοντας τα υλικά που επιθυμούν, να χρησιμοποιήσουν και να διδαχτούν διάφορες τεχνικές που θα τους επιτρέψουν να υλοποιήσουν την ιδέα τους, δημιουργώντας μία μοναδική, χειροποίητη αποκριάτικη μάσκα που θα πάρουν μαζί φεύγοντας.

Θα γίνουν δεκτές έως 30 συμμετοχές. Το εργαστήριο κατασκευής μάσκας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 18.30-21.00. 

 

ΒΙΒΛΙΟ

22ο Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά

BookClub Banner

Mε κεντρικό σύνθημα: «Το Βιβλίο είναι η Δύναμη Σου», το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο παζάρι βιβλίου επέστρεψε στην πόλη της Αθήνας, στην Πλατεία Κοτζιά. 

Στο 22ο Παζάρι Βιβλίου 2018, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας πάνω από 9.000 τίτλους βιβλίων, σε τιμές, που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής. Σε μία σύγχρονη, υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, το αθηναϊκό, και όχι μόνο, αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί αξιόλογα βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών και για όλες τις ηλικίες, σε τιμή έκπληξη!

Ανοιχτά εκτός από τις καθημερινές και το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, από 9.00 έως 21.00. 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 Ο Adrian Sherwood στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

adrian sherwood

Τα SNFCC Sessions, η σειρά μουσικών συναντήσεων με καλεσμένους από την παγκόσμια και εγχώρια μουσική σκηνή, έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, με καλεσμένο τον μουσικό παραγωγό Adrian Sherwood, για μία ανοιχτή συζήτηση, με συντονιστή τον Έλληνα μουσικό και παραγωγό, Cayetano, στις 19.30, στο Πύργο Βιβλίων, ενώ αμέσως μετά στις 21.00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Sherwood σε ένα μοναδικό DJ set στον Φάρο.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες ο Sherwood καινοτομεί με τις μουσικές παραγωγές του στη Βρετανική dub και reggae σκηνή, και το όνομά του έχει συνδεθεί με καλλιτέχνες όπως οι Lee Scratch Perry, Primal Scream, Depeche Mode, Asian Dub Foundation, Little Axe και Sinéad O'Connor, έχοντας αφήσει το αποτύπωμά του και στον χώρο της punk, post-punk, bass και πειραματικής μουσικής. 

 

AΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Έλενα Παπαρίζου στο 24ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

paparizou

Η Έλενα Παπαρίζου συμμετέχει στο 24ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με μια συναυλία, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Village shopping and more. Μαζί της ο Άρις Πετράκης και opening act οι The Players.

Ο Δρόμος 89,8 θα βρίσκεται στο Village shopping and more με ένα dj set από τη hostess του Morning Show Μαίρη Αργυριάδου και στις 19.00 ακριβώς η Έλενα Παπαρίζου on stage, θα ερμηνεύσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες της.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Μιλάμε για τα φυτά του Πάρκου: Φαρμακευτικά & Αρωματικά Φυτά στο ΚΠΙΣΝ

351656

Μαθαίνουμε για τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά, για τον ρόλο τους στην βιοποικιλότητα, την ιστορία τους ως θεραπευτικά βότανα, την δράση και τις χρήσεις τους, τα μυστικά της καλλιέργειας τους, την σημασία του εδάφους, αλλά και για τους εχθρούς και φίλους που τα περιβάλουν.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία δημιουργείται 30’ πριν την έναρξη του εργαστηρίου, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 11.00-14.00. 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ 

Χειμερινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης Απόστολος Μόσχος

350994

Το Δημοτικό Ωδείο Δήμου Ηλιούπολης, που διανύει φέτος την τρίτη χρονιά λειτουργίας του, μας προσκαλεί στην ετήσια Χειμερινή Συναυλία του, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 18.30, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτη).

Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πρόοδο των σπουδαστών, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών τους, σε μια συναυλία με τραγούδια κλασικά και μοντέρνα, ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κύκλος: Θησαυροί των Επτανήσων «Σεμπρεβίβα - το λουλούδι των Κυθήρων»

sempre 9

Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο της θεματικής σειράς «Θησαυροί των Επτανήσων», διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στο αιώνιο άνθος, την «Σεμπρεβίβα - το λουλούδι των Κυθήρων», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του διήμερου αφιερώματος, τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσει ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Εμμανουήλ Π. Καλλίγερος με την ομιλία του «Κύθηρα: Στους δρόμους της Σεμπρεβίβας και της Αφροδίτης», θα ακουστούν απαγγελίες ποιημάτων με θέμα τα Κύθηρα και την Σεμπρεβίβα από τον συγγραφέα Γιώργη Δρυμωνιάτη, την εκπαιδευτικό Καλυψώ Μιχαλακάκη και τον ηθοποιό Γιώργο Κανέλλη για να κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, Σπύρο Καββάδα, Νικολέττα Μηλιώνη και Θοδωρή Παπαστάθη.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα λειτουργίας του διήμερου αφιερώματος, οι εκδηλώσεις θα μας ταξιδέψουν νοερά στα μαγικά Κύθηρα με το ντοκιμαντέρ «Μύθος, Ιστορία και Πραγματικότητα» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κατερίνας Τσουρλάκη και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών με τη συνοδεία της μουσικής, από την Αδελφότητα Κυθηρίων Πειραιώς - Αθηνών, όπου και θα ολοκληρωθεί με κέρασμα από τοπικά εδέσματα των Κυθήρων.

 

ΤΑΙΝΙΑ

«Ο ακάλυπτος»: Προβολή της ελληνικής κωμωδίας στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

 

AK

 

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφική προβολή της ελληνικής κωμικής ταινίας «Ο ακάλυπτος», παραγωγής του 2013.

Ο Αντρέας «Ακάλυπτος» είναι ένας κτηματομεσίτης που αγαπάει τη γυναίκα του, αλλά θαυμάζει το ωραίο φύλο, ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή και την κυνηγά πουλώντας οικόπεδα στην Ακρόπολη σε ξένους επενδυτές. Ώσπου οι κομπίνες που ετοιμάζει με τον κολλητό του Μάκη ξεσκεπάζονται…

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κατερίνα Λέχου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

 

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.