Weekend Agenda 9 - 11/2: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 9 - 11/2: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 9 - 11/2: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Φεβουαρίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΘΕΑΤΡΟ

Φεγγίτης του David Hare στο θέατρο Εμπορικόν

 

Από τις 10 Φεβρουαρίου 2018, τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το πολυβραβευμένο έργο «Φεγγίτης» (Skylight) του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Sir David Hare, στο θέατρο Εμπορικόν, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και μετάφραση Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

 

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ στο Λονδίνο, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, Τομ Σάρτζεντ (Δημήτρης Καταλειφός) εμφανίζεται απρόσμενα στο διαμέρισμα της Κίρα Χόλις (Λουκία Μιχαλοπούλου), τρία χρόνια μετά το τέλος της ερωτικής σχέσης τους...

Ο «Φεγγίτης» διερευνά και διαπραγματεύεται εύστοχα αλλά και με χιούμορ, το κατά πόσο μία σχέση αγάπης θα μπορούσε να υφίσταται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές κοσμοθεωρίες και συμπεριφορές.

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Πανάδης

 

Πού: θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Αθήνα

Πότε: Παρασκευή 9/2: 21:00, Σάββατο 10/2: 18:00 & 21:00, Κυριακή 11/2: 20:00
Τιμές: 15 ευρώ (προπώληση)

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Hedda Gabler του Henrik Ibsen στο Μπάγκειον 

Hedda Gabler Mpagkeion6

 

Την Hedda Gabler του Henrik Ibsen (1890), κορυφαίου του κριτικού κοινωνικού ρεαλισμού, επέλεξε η σκηνοθέτις Άντζελα Μπρούσκου για να παρουσιάσει στο χώρο του ιστορικού Μπαγκείου, από τις 10 Φεβρουαρίου 2018.

 

Απεικονίζοντας την παθολογία μιας απογοητευμένης γυναίκας, ο Ibsen με την Hedda Gabler συμπύκνωσε και απεικόνισε με αριστουργηματικό τρόπο την πλήρη παρακμή (οικονομική, κοινωνική, ηθική, και ψυχολογική) της αριστοκρατικής τάξης, η οποία χρησιμοποίησε ακόμη και το γάμο ως μέσο για την έκφραση των ταξικών διαφορών.

Παίζουν: Παρθενόπη Μπουζούρη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ειρήνη Αϊβαλιώτου, Χριστίνα Παπαδοπούλου

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

Πού: Μπάγκειον ξενοδοχείο, Πλατεία Ομόνοιας 18, Αθήνα

Πότε: Σάββατο 10/2, 21.00 και Κυριακή 11/2, 19.30
Tιμές: 10€ έως 15€

 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Dancing on the ceiling στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

e02c6c9e1c27bf40b0cecedf31e4e3a7 XL

Ένα μουσικό πάρτι με άρωμα σουίνγκ και χορό έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018.

«Dancing on the ceiling». Jazz, swing και όχι μόνο. Χορέψτε υπό τους ήχους της μουσικής, σιγοτραγουδήστε γνωστά κομμάτια απολαμβάνοντας επί σκηνής αγαπημένες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς: τη Μαρίζα Ρίζου, την Ιdra Kayne, την Ξένια Ντάνια και η Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs. Μαζί τους, εκλεκτοί έλληνες jazzmen με επικεφαλής τον πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή.

Μια βραδιά με το άρωμα των big bands του Μεσοπολέμου και πολύ χορό… με ή χωρίς κλακέτες. Και για όσους θέλουν να χορέψουν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα ή να λικνιστούν στους ρυθμούς της μουσικής με ένα ποτό στο χέρι, μέσα στον χώρο της Αίθουσας Banquet θα λειτουργούν δύο μπαρ σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Banquet, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

Πότε: Σάββατο 10/2, 22:00
Tιμές: 7€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+), 11€, 18€

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Skg fest: Η μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης κατεβαίνει στην Αθήνα

 

a253d4c0f74a295cb9dc1252afd57969 XL

Για δύο ημέρες, 9 & 10 Φεβρουαρίου 2018, το Gagarin205 οργανώνει το Skg fest, μια γιορτή, όπου οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης.

Οι άνθρωποι, οι παρέες, οι μουσικές, τα γκρουπ, ο δανεικός ενισχυτής, τα κοινά στούντιο, τα όνειρα, οι βόλτες, οι δίσκοι, τα μπαρ, οι δρόμοι. Αυτή είναι η σκηνή της πόλης. Κάθε πόλης. Το Skg fest, βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Χριστιανάκη, διοργανώνεται για ένα διήμερο στην Αθήνα, με σκοπό να έρθουμε σε επαφή με την μουσική της συμπρωτεύουσας.

Παλιοί και νέοι μουσικοί, που εκπροσωπούν αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό μέρος της θεσσαλονικιώτικης μουσικής πραγματικότητας, έχοντας γράψει και γράφοντας καθημερινά την μουσική ιστορία της πόλης, φέρνουν στο Gagarin205 σε ένα μοναδικό διήμερο, το άρωμα και την ένταση της δικής τους Θεσσαλονίκης.

Δείτε το πρόγραμμα του διημέρου εδώ. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Που: Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσιών 205, Αθήνα

Τιμές: Προπώληση: 10€ (ημερήσιο) - 16€ (διήμερο), Ταμείο: 12€ (ημερήσιο) | Σημεία προπώλησης: https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin/skg-fest/, τηλεφωνικά στο: 11876, Viva Kiosk, Ευριπίδης, Seven spots, Reload, Media Markt, Τεχνόπολη
Πότε: Παρασκευή 9/2 & Σάββατο 10/2, 21.30

 

 

ΤΑΙΝΙΑ

 

Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου (Call me by your name) 

call me by your name bg

Η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο που προτάθηκε για τέσσερα Οσκαρ (Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου για τον Τζέιμς Αϊβορι, Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Τίμοθι Σαλαμέ και Τραγουδιού για το «Mystery of Love» του Σουφγιάν Στίβενς) είναι μια ωδή στον πρώτο έρωτα.

Καλοκαίρι 1983. Βόρεια Ιταλία. Ο Ελιο ένας 17χρονος Ιταλοαμερικανός, περνάει τις μέρες του στην οικογενειακή βίλα του 17ου αιώνα παίζοντας κλασική μουσική και φλερτάροντας με τη φίλη του Μάρσια. Ο Ελιο απολαμβάνει τη στενή σχέση με τον πατέρα του, έναν επιφανή καθηγητή αυθεντία στην ελληνορωμαϊκή κουλτούρα, και τη μεταφράστρια μητέρα που τον έχει αναθρέψει με υψηλή κουλτούρα σε ένα σκηνικό που σφύζει από ομορφιά. Μια μέρα, ο Όλιβερ ένας γοητευτικός Αμερικανός ακαδημαϊκός που κάνει το διδακτορικό του, καταφθάνει στη βίλα για να κάνει την πρακτική του ως βοηθός του πατέρα του Ελιο Μέσα στο ηλιόλουστο εκθαμβωτικό περιβάλλον, οι δύο νεαροί άντρες νιώθουν έντονη την ερωτική έλξη ανάμεσα τους...

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.