Οι υποχωρητικοί παππούδες, γιαγιάδες... βλάπτουν την υγεία των εγγονιών;

Οι υποχωρητικοί παππούδες και γιαγιάδες πιθανόν να επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των εγγονιών τους, υποστηρίζουν ερευνητές, σύμφωνα με το BBC.

Η έρευνα του πανεπιστημίου της Γλασκώβης, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One, υποστηρίζει ότι οι γιαγιάδες και οι παππούδες έχουν συχνά την τάση να ταϊζουν υπερβολικά τα εγγόνια τους.

Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη ότι ορισμένοι καπνίζουν μπροστά στα εγγόνια τους και δεν τα προτρέπουν σε σωματική άσκηση.

Η Λούσι Πικ της φιλανθρωπικής οργάνωσης Grandparents Plus υποστηρίζει ότι οι παππούδες θα πρέπει να "έχουν μεγαλύτερη υποστήριξη και αναγνώριση του ρόλου τους".

"Οι παππούδες θέλουν το καλύτερο για τα εγγόνια τους και όσο περισσότερο ενήμεροι είναι και έχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσουν έναν θετικό ρόλο στις ζωές των εγγονιών τους, τόσο το καλύτερο θα είναι", λέει η Πικ.

Αναφορικά τόσο με την διατροφή όσο και με το σωματικό βάρος, η έκθεση επισημαίνει ότι η συμπεριφορά τους έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

"Υποχωρητικούς" και "πλημμελώς ενημερωμένους" χαρακτήρισαν τους παππούδες οι γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα, κατηγορώντας τους ότι χρησιμοποιούν το φαγητό ως "συναισθηματικό εργαλείο".

Πολλές έρευνες έχουν διαπιστώσει την τάση τους να ταϊζουν τα εγγόνια τους με τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και λιπαρά, συχνά με την μορφή ανταμοιβής.

Οι γονείς δήλωσαν ανίκανοι να παρέμβουν καθώς βασίζονταν στους παππούδες για βοήθεια.

Η ίδια έρευνα άλλωστε διαπίστωσε ότι τα εγγόνια ασκούνταν ελάχιστα τις ώρες που βρίσκονταν υπό την επίβλεψη των παππούδων.

 

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.