Print this page

Καραμανλής: Τα διόδια δεν θα αυξηθούν - Θα πάμε σε χιλιομετρική χρέωση

Καραμανλής: Τα διόδια δεν Καραμανλής: Τα διόδια δεν

Για τα έργα του Μετρό και τα έργα που θα δώσουν «ανάσα» στην Αττική ως προς το κυκλοφοριακό, τα διόδια, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο Κ. Καραμανλής μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», του τηλεοπτικού σταθμού Action24 αναφέρθηκε στη λελογισμένη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό, η οποία θα εφαρμοστεί από το 2024.

Επισήμανε ότι καθώς πρόκειται για περιφερειακό δρόμο δεν μπορεί να υπάρξει αναλογική χρέωση. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις διοδίων στις εθνικές οδούς.

Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων

«Επειδή διαβάζω διάφορα περί αυξήσεων που έρχονται με τον πληθωρισμό, η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

«Όπως έχει γίνει παραδείγματος χάρη στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις, θα πάμε σε μία διαδικασία όπου σιγά-σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις για το διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια.

Τα έργα στην Αττική θα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στα λεγόμενα έργα Αττικής, τα οποία θα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του λεκανοπεδίου, και συγκεκριμένα στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση από και προς το Ελληνικό.

«Δεν ανακοινώνουμε τίποτα χωρίς χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση», υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφέρθηκε επίσης στα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. «Βλέπετε παντού εργοτάξια. Όπου πάτε στην Αθήνα, βλέπετε εργοτάξια» επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

#ΔΙΟΔΙΑ #ΑΥΞΗΣΕΙΣ #ΧΡΕΩΣΗ #ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ