Black Friday: Αυτές είναι οι περιοχές που είχαν την περισσότερη κίνηση, σειρά παίρνει η Cyber Monday

Black Friday: Αυτές είναι οι Black Friday: Αυτές είναι οι

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη η εμπορική κίνηση της Black Friday ήταν ενθαρρυντική στις αγορές της Αττικής.

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από την περίοδο, όπως πλέον έχει εξελιχθεί, της Black Friday, για την αγορά και τις επιχειρήσεις, αφού όπως όλα δείχνουν οι τζίροι ήταν ικανοποιητικοί και λίγο πάνω από τις προσδοκίες.

Οι δρόμοι είχαν κατακλυστεί απο πολίτες όλο το σαββατοκύριακο που θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές ένεκα της Black Friday αλλά και το γεγονός οτι τα μαγαζιά παρέμειναν ανοιχτά και βγήκαν να κάνουν τις αγορές τους.

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η αγορά δούλεψε, αλλά όχι σε όλες τις περιοχές. Κυρίως δουλειά είχαν οι παραδοσιακοί δρόμοι, όπως Ερμού, Πειραιάς, Κολωνάκι, Γλυφάδα, Κηφισιά, Περιστέρι, Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη. Ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών ήταν ηλεκτρονικά προϊόντα, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα καλλυντικά, τα έπιπλα, τα είδη σπιτιού και γενικά τα επώνυμα προϊόντα ένδυσης-υπόδησης.

Επίσης οι καταναλωτές έδωσαν βάση σε προϊόντα με μεγάλα ποσοστά έκπτωσης. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη η εμπορική κίνηση της Black Friday ήταν ενθαρρυντική στις αγορές της Αττικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη η εμπορική κίνηση της Black Friday ήταν ενθαρρυντική στις αγορές της Αττικής.

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό τόνισε «αυξημένες εμφανίζονται οι συναλλαγές του τελευταίου τριημέρου στις ταμειακές των εμπορικών καταστημάτων κατά 10-12% από πέρυσι με τον εκτιμώμενο αριθμό να ξεπερνά τα 3 εκατ. αγορές και τον εβδομαδιαίο τζίρο των 300 εκατ. ευρώ. Αυξημένη σε πρώτη εκτίμηση φαίνεται και η μέση αξία της απόδειξης των περίπου 100 ευρώ από πέρσι, τουλάχιστον για τον 1 στους 4 καταναλωτές, κατά 15-20%, αλλά όχι σε όλες τις αγορές της Αττικής, ούτε βεβαίως για όλα τα προϊόντα.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον του καταναλωτή φαίνεται να προσέλκυσαν και φέτος τα ηλεκτρονικά προϊόντα, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα καλλυντικά, τα έπιπλα, τα είδη σπιτιού και γενικά τα επώνυμα προϊόντα ένδυσης-υπόδησης».

Επίσης ανέφερε ότι «οι 9 στις 10 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους αξιοποίησαν υπέρ τους το γνωστό πλέον market event, ενώ φέτος συμμετείχαν ακόμη περισσότερα σούπερ μάρκετ. Ικανοποιητική ήταν και η επισκεψιμότητα στα κέντρα των πόλεων στους Δήμους της Αττικής, με καλύτερη ίσως τη κίνηση στην Γλυφάδα και τον Πειραιά. Επίσης πολύ καλή εξελίχθηκε η εμπορική κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, τα πολυκαταστήματα, υπερκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά».

Υπενθυμίζεται οτι σήμερα τη σκυτάλη των προσφορών παίρνει η Cyber Monday που αφορά τις ηλεκτρινικές αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους εμπόρους, η λειτουργία των εμπορικών την Κυριακή «σφήνα» μεταξύ Black Friday και Cyber Monday αύξησε τον τζίρο των φυσικών αγορών και περιόρισε τον συνήθη τετραπλασιασμό των online αγορών από πριν την Παρασκευή έως και μετά την Cyber Δευτέρα.

#Black_Friday #Cyber_Monday

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.