Print this page

Καιρός-Meteo: Επιστροφή στις λιακάδες την Παρασκευή, που θα ρίξει βροχές

Καιρός-Meteo: Επιστροφή στις Καιρός-Meteo: Επιστροφή στις

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα την Παρασκευή, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις.

Μόνο στην Κρήτη υπάρχει η πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα βόρεια, καθώς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθεί παγετός που στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -6 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 0 έως 8 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 10 ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, με προοδευτική μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεις έως 5 Μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 Μποφόρ και προοδευτική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες.