Καλάβρυτα: «Ένιωσε κάψιμο στον λαιμό» η 55χρονη που πέθανε μετά τον εμβολιασμό με Pfizer

Καλάβρυτα: «Ένιωσε κάψιμο Καλάβρυτα: «Ένιωσε κάψιμο

Για το τραγικό περιστατικό στα Καλάβρυτα, «φως» στα αίτια του θανάτου της 55χρονης γυναίκας, αναμένεται να ρίξει η γνωμάτευση του ιατροδικαστή, «Ένιωσε κάψιμο στον λαιμό», είπε η διοικήτρια του νοσοκομείου. 

Τραγικό τέλος βρήκε μια 55χρονη γυναίκα στα Καλάβρυτα λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer και αυτή η είδηση έχει σοκάρει την περιοχή, ενώ «φως» στα αίτια του τραγικού συμβάντος αναμένεται να ρίξει η γνωμάτευση του ιατροδικαστή, ενώ για το θέμα μίλησε η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαβρύτων, αναφέροντας ότι ένιωσε ένα κάψιμο στο λαιμό.

Στην 56χρονη από τα Καλάβρυτα χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, αλλά λίγα λεπτά μετά επήλθε το μοιραίο. «Είπε ότι αισθάνθηκε ένα κάψιμο στο λαιμό της. Της χορηγήθηκε αμέσως κορτιζόνη αλλά…», υπογράμμισε στο «thebest» η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την επίσκεψή της για την πρώτη δόση του εμβολίου δεν είχε δηλώσει κανένα υποκείμενο νόσημα, μόνο ένα κάψιμο στον λαιμό…

Για τον λόγο αυτό, κατά τη δεύτερη επίσκεψή της στο νοσοκομείο Καλαβρύτων για τον εμβολιασμό, της τοποθετήθηκε αμέσως στο χέρι «πεταλούδα», με σκοπό την άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής αλλεργικής μορφής (κορτιζόνη, αδρεναλίνη κ.ά.), ενώ κλήθηκε και δεύτερος γιατρός να είναι παρών στον εμβολιασμό.

Η μάχη με τον χρόνο και το οικογενειακό δράμα

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ των τοπικών Μέσων, αφού της χορηγήθηκε η δεύτερη δόση και ενώ αυτή ήταν ξαπλωμένη σε κρεβάτι, περίπου 15 λεπτά αργότερα άρχισε να παραπονιέται πάλι για κάψιμο στον λαιμό και δυσφορία.

Άμεσα της χορηγήθηκε κορτιζόνη και αδρεναλίνη μέσω της «πεταλούδας» που της είχε τοποθετηθεί. Αμέσως την μετέφεραν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου όπου άρχισε να εκδηλώνει πόνο στο στήθος και στην πλάτη. Εκεί υπέστη ανακοπή. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, η άτυχη 56χρονη κατέληξε μία ώρα μετά.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως η οικογένεια της γυναίκας είχε χάσει παλαιότερα ένα από τα δύο παιδιά της σε δυστύχημα και η ίδια εμβολιάστηκε για να ταξιδέψει στην Κύπρο να δει τον γιο της. Όλοι τώρα στα Καλάβρυτα βρίσκονται εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή για να εξακριβωθεί αν στη μοιραία κατάληξη έπαιξε κάποιο ρόλο η δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.