Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Κω

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά

Ένας ισχυρός σεισμός σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, 13.04.2021, στο Αιγαίο και συγκεκριμένα κοντά στην Κω και την Τήλο.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα δυτικά της Τήλου, ωστόσο λίγο αργότερα αναθεωρήθηκε στα 5,2 Ρίχτερ.

Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα και σε συνδυασμό με τα 5,2 Ρίχτερ, οι κάτοικοι των νησιών στην περιοχή τον «ένιωσαν» έντονα.

Μάλιστα, τα επόμενα μόλις 22 λεπτά σημειώθηκαν ακόμη τέσσερις σεισμοί, έντασης από 3,3 έως και 3,6 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα ανοιχτά της Κω, της Νισύρου και της Χάλκης.

Την ίδια ώρα, η αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου έκανε λόγο για δόνηση της τάξης των 4,8 Ρίχτερ με την αναθεώρηση να «δίνει» τον σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ.

seismos thlos 1304 1 1200x798

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.