Print this page

DESIGN & CARE HACKATHON | UAD20: καλλιτεχνικός διαγωνισμός ενδυνάμωσης ανθρώπων με ορατές/αόρατες αναπηρίες

DESIGN & CARE HACKATHON | UAD20: DESIGN & CARE HACKATHON | UAD20:

Η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας είναι μια πρωτοφανής πρόκληση δημόσιας υγείας. Μπορεί η απόσταση να μας κρατάει μακριά, όμως  οι μέρες που είναι αφιερωμένες στις ικανότητες των ανθρώπων με ορατή και αόρατη αναπηρία «Unlimited Abilities Days» έρχονται ακόμη πιο προσβάσιμες και  θα γίνουν διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εκδήλωσης, θα διεξαχθεί ψηφιακά ο καθιερωμένος καλλιτεχνικός διαγωνισμός «Design & Care Hackathon» με θέματα υγείας, πρόληψης, συμπερίληψης και ενδυνάμωσης ανθρώπων με ορατές/αόρατες αναπηρίες. Φέτος, το 2020, το concept δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από την ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στην χώρα μας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την σημασία της δωρεάς οργάνων.

«RECYCLE LIFE - YOUR BODY»
Ανατρέπουμε τα στερεότυπα και σπάμε τα ταμπού στην Δωρεά Οργάνων
Η μεταμόσχευση είναι η 2η ευκαιρία για ζωή και η πανδημία του COVID-19 δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Σε ένα ζήτημα δημόσιας υγείας αλλά και ζωής το design και το κοινωνικό  marketing έρχονται να δώσουν την λύση. Στο φετινό, διαδικτυακό διαγωνισμό «Design & Care Hackathon» UAD20 οι καλλιτέχνες καινοτομούν και σχεδιάζουν από απόσταση.  Ενώνουν τις δυνάμεις τους,  ανατρέπουν τα στερεότυπα και σπάνε τα ταμπού για την δωρεά οργάνων με ένα κοινό στόχο: ενημέρωση  για την σημασία της δωρεάς οργάνων και αύξηση των μεταμοσχευσεων με την ενεργοποίηση των πολιτών

Ο διαγωνισμός ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, καθιερωμένη ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων  και οι καταθέσεις σχεδίων μπορούν να γίνουν διαδικτυακά. Τα 10 καλύτερα σχέδια που θα προκριθούν από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα μπαίνουν σε ψηφοφορία για την διεκδίκηση χρηματικών επάθλων και βραβείων

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από το δίκτυο ενδυνάμωσης ανθρώπων με ορατές και αόρατες αναπηρίες «HUMANE», ενώ η κριτική επιτροπή περιλαμβάνει καταξιωμένους καθηγητές από καλλιτεχνικές σχολές, μεταμοσχευμένο ασθενή καθώς και εκπροσώπους από τον χώρο των μεταμοσχεύσεων.

ΧΟΡΗΓΟΙ: 

Eurobank, Vodafone,  Aigeas, Roche Hellas , Pfizer , CHIESI HELLAS, Boehringer, ELPEN, ΒΙΑΝΕΞ

Υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων