Oruc Reis: Πέρασε τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας – Άπλωσε καλώδια αλλά δεν κάνει έρευνες

Oruc Reis: Πέρασε τα όρια της Oruc Reis: Πέρασε τα όρια της

Oruc Reis: Πέρασε τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας – Άπλωσε καλώδια αλλά δεν κάνει έρευνες - Συνεχής ενημέρωση. 

Τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πέρασε το Oruc Reis, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει «απλώσει καλώδια» για να διεξάγει «έρευνες», ωστόσο κάτι τέτοιο είναι αδύνατον αφού περιστοιχίζεται από ελληνικά πλοία.

Μάλιστα από αυτά εκπέμπεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το μήνυμα ότι το Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με πληροφορίες το Oruc Reis (Ορούτς Ρέις) είναι εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σε απόσταση 5 μιλίων παρακολουθεί ελληνική φρεγάτα η οποία το καλεί σε αποχώρηση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, κινήθηκε νωρίτερα κινήθηκε στο όριο κυπριακής και ελληνικής και λίγο μετά τις 18.00 εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με πορεία προς τα δυτικά.

Κλιμακώνει η Τουρκία: Απαντά με «χαρτοπόλεμο» Navtex

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα νέα προκλητική Navtex εξέδωσε η Τουρκία που ουσιαστικά «απαντάει» στην ελληνική αντι - Navtex.

Η νέα Navtex των Τούρκων:

TURNHOS N/W : 1026/20

MEDITERRANEAN SEA

TURKISH FLAGGED R/V ORUÇ REİS, ATAMAN AND CENGİZ HAN ARE CONDUCTING SEISMIC SURVER IN TURKEY’S CONTINENTAL SHELF ON BEHALF OF REPUBLIC TURKEY IN ACCORDANCE WITH INTERNATIONAL LAW.
UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCASTED NAVTEX MESSAGE NUMBER HA28-455/20 IN TURKISH NAVTEX SERVICE AREA. ANTALYA NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

3 ANTALYA TURK RADYO NAVTEX NR. FA26-1024/20 ISSTILL VALID AND EFFECTIVE. ANTALYA STATION WILL CONTIUNUE TO PROMULGATE NAVTEX MESSAGES FOR SAFETY OF MARIERS.

CANCEL THIS MESSAGE 232059Z AUG 20.

Η αντι - NAVTEX του Πολεμικού Ναυτικού

Νωρίτερα ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex, με την οποία ακυρώνει την τουρκική αναγγελία για τη δέσμευση της περιοχής στα νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης.

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ είχε προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στο μεταξύ, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.