Διώξεις του εισαγγελέα στους 9 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

Διώξεις του εισαγγελέα Διώξεις του εισαγγελέα

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού άσκησε ο Εισαγγελέας στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις για τις οποίες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για βαριές κατηγορίες.

Η κατηγορία για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αφορά σύμφωνα με πληροφορίες την επίθεση με μολότοφ σε ευθεία βολή από κοντινή απόσταση σε βάρος αστυνομικού που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Να σημειωθεί ότι κατά τα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν και άλλοι αστυνομικοί ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε "δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων".

Παράλληλα, ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα ασκήθηκε και στους εννέα συλληφθέντες χθες, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα για τα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ' εξακολούθηση , της έκρηξης κατ' εξακολούθηση και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ακόμη στους 9 αποδίδονται ανά περίπτωση τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωσης κρατουμένου και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας , απείθειας, εξύβρισης και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή που θα χειριστεί την δικογραφία για να απολογηθούν την Δευτέρα. Σε συμπαράσταση των συλληφθέντων είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια δεκάδες φίλοι και αλληλέγγυοι που φώναζαν συνθήματα.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.