Αρχαία νομίσματα και όπλα βρέθηκαν στην κατοχή 51χρονου

Αρχαία νομίσματα και όπλα Αρχαία νομίσματα και όπλα

Συνολικά 23 αρχαία νομίσματα αλλά και όπλα βρέθηκαν στην κατοχή 51χρονου στις Σέρρες.

Αναλυτικά, η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί σε περιοχή των Σερρών, ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων. Στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23 χάλκικα αρχαία νομίσματα, τα οποία σύμφωνα με εκτίμηση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων και χρονολογούνται στην περίοδο ρωμαϊκών – πρώιμων βυζαντινών χρόνων.

Επιπλέον, στο σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

1 τυφέκιο 1 περίστροφο 1 πιστόλι κρότου – αερίου 68 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Τα αρχαία νομίσματα θα σταλούν σε αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για την περαιτέρω εκτίμησή τους. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.