Στις Σάπες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

Στις Σάπες κλιμάκιο της Στις Σάπες κλιμάκιο της

Λόγω της μεγάλης έκτασης της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε πευκοδάσος στη Δημοτική Ενότητα Σαπών, στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Όπως διευκρίνισε το γραφείο τύπου του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αποστολή κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού είναι πάγια πρακτική σε περιπτώσεις πυρκαγιών μεγάλης έκτασης, όπως η συγκεκριμένη, που εξακολουθεί να καίει σε ορεινή, δύσβατη περιοχή.

Σε αμιγώς δασική έκταση (πευκοδάσος) και ειδικότερα σε ορεινή και δύσβατη περιοχή, που δυσχεραίνει την προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων, έκαιγε το βράδυ της Τετάρτης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα πλησίον οικισμού του Δήμου Σαπών Ροδόπης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, με τον περιορισμό της φωτιάς στη δασική έκταση και σε απόσταση ασφαλείας από τον οικισμό παλιννοστούντων ποντίων, οι κάτοικοι, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί ασφαλώς από τις κατοικίες τους, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα, επέστρεψαν και μέχρι στιγμής το μόνο κτίριο που υπέστη ζημία είναι μία εγκαταλειμμένη αποθήκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε εξέλιξη παραμένει σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει αυτήν τη στιγμή ενεργό μέτωπο.

Οι επίγειες δυνάμεις, 76 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μηχανήματα έργου και βυτιοφόρα, αλλά και από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να γίνει η πλήρης κατάσβεση τυχόν εστιών της καμένης έκτασης.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.