Κορονοϊός Ελλάδα: Συναγερμός στην Καβάλα, νέο κρούσμα σε γηροκομείο

Κορονοϊός Ελλάδα: Κορονοϊός Ελλάδα:

Κορονοϊός: Συναγερμός στον ΕΟΔΥ καθώς κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε γηροκομείο στην Καβάλα - Στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Θετικός στον κορονοϊό έχει εντοπιστεί τρόφιμος σε γηροκομείο της Καβάλας.

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας ηλικιωμένος στο "Κωνστάντειο Οικοτροφείο Υπερηλίκων", στην Καβάλα.

Όπως αναφέρει η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα proininews.gr, στο ίδρυμα ήδη μετέβη ο διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος και οι υπεύθυνοι έλαβαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, αναμένοντας οδηγίες από την Αθήνα για τις επόμενες ενέργειες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του proininews.gr πρόκειται για ηλικιωμένο χωρίς προβλήματα κινητικότητας, που έβγαινε σχετικά συχνά από το ίδρυμα και πρόσφατα είχε επισκεφθεί την Ξάνθη με τα γνωστά ζητήματα. Οι γέροντες που φιλοξενούνται σε αυτά τα ιδρύματα δεν είναι έγκλειστοι και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους απαγορεύσει τις μετακινήσεις. Από την άλλη, ανήκε όχι μόνον σε ευπαθή ομάδα, αλλά είχε επιπλέον μόνιμη διαμονή σε ίδρυμα με πολλούς ευπαθείς. Θα έπρεπε -ίσως- όσοι "μπαινοβγαίνουν" στο γηροκομείο, να αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει κρούσματα μετά από κάθε έξοδο και να περιορίζονται για επτά ημέρες ή να υποχρεούνται να φέρουν τουλάχιστον μάσκα για λίγες ημέρες μετά από κάθε έξοδό τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην διάρκεια της καραντίνας στην Ελλάδα τουλάχιστον (γιατί αλλού αυτά τα μέτρα δεν τηρήθηκαν και ας ελήφθησαν) δεν είχαμε θύματα σε γηροκομεία, όχι μόνον επειδή δεν έχουμε πολλούς ηλικιωμένους συγγενείς μας σε αυτά (σε αντίθεση με άλλες χώρες), αλλά είχε δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο να απομονωθούν επαρκώς ακόμα και από συγγενείς που κανονικά, προ κορονοϊού, τους επισκέπτονταν.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.