Αποπλάνηση μαθήτριας Εύβοια: Το ψυχολογικό προφίλ του καθηγητή και το αρρωστημένο δέσιμο με την ανήλικη (video)

Αποπλάνηση μαθήτριας Αποπλάνηση μαθήτριας

Η αποπλάνηση της μαθήτριας Γυμνασίου, έχει συνταράξει την Ερέτρια και την Εύβοια. Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Έπιασαν τον καθηγήτη με την ανήλικη σε ερημικό νησάκι

Το “κουβάρι” της υπόθεσης, άρχισε να ξετυλίγεται πριν από λίγες μέρες όταν μία γυναίκα πήγε στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Χαλκίδας και κατέθεσε γραπτώς ότι δάσκαλος ετών 51, διατηρούσε ερωτική σχέση με ένα 14χρονο κορίτσι. Αμέσως δόθηκε εντολή και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά τον εκπαιδευτικό, για να διαπιστώσουν εάν η καταγγελία ευσταθεί.

Το βράδυ της Δευτέρας (06-07-2020), ο δάσκαλος φέρεται να συναντήθηκε με την μαθήτρια. Η σύλληψή του, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επ’ αυτοφώρω, όταν οι δυο τους ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του εκπαιδευτικού, την ώρα που ο δάσκαλος βρισκόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με το ανήλικο κορίτσι. Πρόκειται για ένα απόμερο σημείο, που καλύπτεται από δέντρα και στο οποίο, οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι πηγαίνουν συχνά ζευγαράκια για να κρυφτούν από αδιάκριτα βλέμματα.

Ο δάσκαλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Χαλκίδας, όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί εντός της ημέρας. Κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Σημειώνεται ότι είναι έχει οικογένεια και ασχολείται με τα κοινά, με τον διευθυντή του σχολείου όπου εργάζεται ο 51χρονος να δηλώνει ότι πρόκειται για πρότυπο εκπαιδευτικού και ανθρώπου.

Η οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού, ενώ το κορίτσι αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ήδη, έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, στους αστυνομικούς και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Διαβάστε επίσης: Ερέτρια: Σε ερημικό νησάκι πιάστηκε επ' αυτοφώρω ο δάσκαλος με τη 14χρονη μαθήτρια (vid) Τι λένε ειδικοί για τις δύο υποθέσεις 

Για τις υποθέσεις των δύο καθηγητών σε Ερέτρια και Ηλιούπολη, οι οποίοι αποπλάνησαν 14χρονες μαθήτριές τους και την ανησυχία που έχει προκληθεί από τις νέες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για παιδική πορνογραφία μίλησαν στο Mega ο ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ο καθηγητής ψυχιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής και ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Αναφερόμενος στις υποθέσεις των καθηγητών, ο κ. Ασκητής υποστήριξε πως δεν πρόκειται για νέα περιστατικά, «πάντα υπήρχαν θέματα μεταξύ καθηγητών και μαθητριών», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αυτό που είναι μεμπτό και ανήθικο είναι η στάση των καθηγητών που εμπλέκονται σε σεξουαλικές σχέσεις με τις τρυφερές αυτές ηλικίες καθότι οι έφηβοι είναι άτομα σεξουαλικά άπειρα και συναισθηματικά ανώριμα και δεν καταλαβαίνουν τους κινδύνους και την πρόκληση.

Παρά το γεγονός, ότι ως φαινόμενο των καιρών, η σεξουαλική συμπεριφορά και οι κοινωνίες είναι πλέον πιο ανοιχτές, ο καθηγητής δεν πρέπει να παρασύρεται από την προκλητικότητα που η εφηβεία έχει από τη φύση της, αλλά πρέπει να κρατά την ωριμότητά του και την ευθύνη της θέσης του.

Από την πλευρά του ο κ. Τσούκαλης, υποστήριξε πως αυτά τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα από αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πως «τα παιδιά στην τρυφερή αυτή ηλικία επηρεάζονται πολύ και δένονται αρρωστημένα». Παράλληλα, μια τέτοια υπόθεση θεωρείται «ταμπού» στην ελληνική κοινωνία, ως εκ τούτου δεν καταγγέλλεται λόγω φόβου στοχοποίησης ή στιγματισμού.

Η ανάρρωση έπειτα από μια τέτοια εμπειρία είναι πολύ δύσκολη για τα παιδιά, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη, καθώς δημιουργεί τραύμα που δύσκολα θεραπεύεται. Δημιουργεί προβλήματα στη σεξουαλική ωρίμανση, έλλειψη εμπιστοσύνης, καθώς επίσης και μια ιδιάζουσα αντίληψη για τις ερωτικές σχέσεις.

Αναφορικά με αυτούς που πράττουν την παιδοφιλία ή την παιδεραστία, έχουν παράδοξο σεξουαλικό προσανατολισμό προς την ηλικία, ο οποίος δεν αλλάζει εύκολα και τον οποίο η κοινωνία δεν αποδέχεται. Το προφίλ τέτοιων ανθρώπων χαρακτηρίζεται από ανώριμη προσωπικότητα, παθητική επιθετικότητα, αίσθημα κατωτερότητας και χαμηλή αυτοεκτίμηση, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη.

«Η κατηγορία των σεξουαλικών διαστροφών ή παρεκκλίσεων έχουν ως βάση τη διαταραχή της ανώριμης σύνδεσης της σεξουαλικής επαφής, υπάρχει εξάρτηση και φόβος της ενήλικης σεξουαλικότητας», υποστήριξε ο κ. Ασκητής. «Δύσκολα επέρχεται ισορροπία γιατί γκρεμίζεται η γονεϊκή σχέση, η στήριξη της αυτοπεποίθησης και η σωματική αναγνώριση», πρόσθεσε.

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.