Δεν είναι μόνο η κραυγή αγωνίας Αλεξανιάν: Σε τραγική κατάσταση οι ηθοποιοί - Δεν δικαιούνται τα 800 ευρώ (vid)

Δεν είναι μόνο η κραυγή Δεν είναι μόνο η κραυγή

Δικαιολογημένα υπάρχει μεγάλη ανησυχία ανάμεσα στους ηθοποιούς, καθώς μετά το κλείσμο των θεάτρων λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, πολλοί όσοι δεν δικαιούνται να πάρουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ.

«Τα θέατρα έχουν κλείσει με την εντολή του κράτους. Όπως, λοιπόν, έχει κάνει και με άλλα επαγγέλματα, έτσι θα πρέπει να το σκεφτεί ξανά κι αυτό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Ελισάβετ Μουτάφη. «Ακόμα και οι άνθρωποι, ο οποίοι νομίμως είχαν εργαζόμενους που δούλευαν για αυτούς και να κάνουν παραστάσεις, μπορεί να μην πάρουν αυτά τα λεφτά. Στην ίδια φάση είμαι και εγώ. Ήμουν σε ένα μεγάλο θέατρο και νομίμως τα κάνει όλα αυτά», όπως εξήγησε η Ευαγγελία Μουμούρη στην εκπομπή «Ευτυχείτε!».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 5.000 ηθοποιούς που δεν θα πάρουν το επίδομα. Δηλαδή από τους 6.000 που είναι στο σωματείο, μόνο 1.000 άτομα θα το πάρουν. Είναι μία δουλειά που δεν θα ανοίξει. Οι περισσότεροι δεν θα δουλέψουν το καλοκαίρι και για το χειμώνα είναι αμφίβολο αν θα γίνουν πρόβες για τις νέες παραστάσεις» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Σοφία Αλεξανιάν: Δεν έχω να φάω ούτε μακαρόνια

Σε κακή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η ηθοποιός Σοφία Αλεξανιάν, που συγκλόνισε με την κραυγή αγωνίας της. Η σύμβασή της δεν της επιτρέπει να μπει στην ΕΡΓΑΝΗ για να διεκδικήσει το επίδομα των 800 ευρώ, όπως επίσης δεν μπορεί να μπει στο ταμείο ανεργίας. Η ίδια ζητώντας βοήθεια, κοινοποίησε το σοβαρό οικονομικό της πρόβλημα μέσω των social media αλλά και με μία επιστολή της, απευθυνόμενη στην πολιτεία.

Σε ανάρτησή της ανέφερε: «Μήνυμα προς Υπουργείο κατηγορίες εκτός Εργάνης. Δεν φτάνει που παίρναμε τρεις κι εξήντα, δεν μπαίνουμε κι στην Εργάνη! Εσείς μαχαιριά στη πλάτη, εγώ στη θηλιά στο λαιμό, ευτυχώς που δεν έχω κουράγιο να σκοτώσω εμένα την ίδια. Το θύμα παίρνει κουράγιο και στρέφει τη κάννη αντίθετα».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.