Μετεγκατάσταση από την Ελλάδα στη Γαλλία για 400 αιτούντες άσυλο

Μετεγκατάσταση από την Μετεγκατάσταση από την

Η γαλλική πρόταση μετεγκατάστασης 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία, επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου με τον Γάλλο υπουργό Κριστόφ Καστανέρ στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ  για τη Μετανάστευση.

 Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση έγινε ενόψει της επίσκεψης του Γάλλου υφυπουργού Εσωτερικών Λοράν Νουνέζ στην Αθήνα τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου.

Η πρόταση για μετεγκατάσταση από την Ελλάδα στη Γαλλία 400 αιτούντων άσυλο, είχε υποβάλλει ο κ. Καστανέρ με επιστολή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Καστανέρ τόνισε στον κ. Κουμουτσάκο ότι η Γαλλία στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος. 

Οι δύο πλευρές, τέλος, συμφώνησαν για συνέχιση των επαφών και συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας εν όψει των προσεχών διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.