«Τα ξωτικά των Χριστουγέννων σε απεργία» ανέλαβαν την ευθύνη για την παρέμβαση στην πλατεία Συντάγματος

«Τα ξωτικά των «Τα ξωτικά των

Mε κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αυτοαποκαλούμενη ομάδα “Ξωτικά των Χριστουγέννων σε απεργία” ανέλαβε την ευθύνη για την παρέμβαση με τρικάκια και απορρυπαντικό στα πλαϊνά συντριβάνια της πλατείας Συντάγματος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Συντάγματος.

Αναλυτικά το κείμενο:

Για μια στιγμή. Μόνο για μια στιγμή αποφασίσαμε να σταματήσουμε τα πάντα.

Δεν κατασκευάσαμε άλλες βόμβες μολότοφ, παρόλο που είχαμε μπόλικο ελεύθερο χρόνο. Σταματήσαμε να λεηλατούμε την περιουσία του κοσμάκη. Αναστείλαμε τη λειτουργία του επαναστατικού ταμείου, μαζί με το επόμενο σχέδιο μαζικής τρομοκρατίας.

Σταματήσαμε να εκβιάζουμε τα αφεντικά μας. Τερματίσαμε τις εγκυμοσύνες μας, και πάψαμε να μην είμαστε αρκετά καλοί για την εργασία μας. Αποφασίσαμε να μην χάνουμε άσκοπα τον χρόνο μας, και πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά και την κατανάλωση.

Σταματήσαμε να είμαστε ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, τσανσέξουαλ, τσούλες, πουτάνες. Κάναμε μπάνιο – ξεβρωμίσαμε, παρφουμαριστήκαμε, πετάξαμε τα μαύρα και βάλαμε τα φανταχτερά καλά μας.

Ετοιμαστήκαμε και μεις για μια κανονική γιορτή. Αράξαμε σε μία αποστειρωμένη, καθωσπρέπει, πλατεία, όπου:

Ζητωκραυγάζοντας για τον δήμαρχο, Κ. Μπακογιάννη, καταλάβαμε ότι οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι, και έιναι λογικό να εκτοπίζονται στην άκρη του κόσμου, να φυλακίζονται μαζικά ώστε να μην τους βλέπουμε στα μάτια μας, να σκοτώνονται στα σύνορα. Εξάλλου ο χώρος που πιάνουν είναι χώρος που χρυσοπληρώνουν οι τουρίστες. Όπως και τα σπίτια μας άλλωστε, γι’ αυτό και είναι εξίσου λογικό να αλλάξουμε γειτονιές, και να εκτοπιστούμε από την καθημερινότητά μας, αφού το λέει ο νόμος της αγοράς.

Περιστοιχισμένες από την ελίτ των εμπορικών γαλέρων, επιτέλους πειστήκαμε πως η ανασφάλιστη εργασία, η μείωση του μισθού μας, οι απλήρωτες υπερωρίες (ειδικά στις χριστουγεννιάτικες φιέστες), τα καταναγκαστικά χαμόγελα και οι εξευτελισμοί από τα αφεντικά είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Μόνο έτσι όλα είναι πραγματικά καλά.

Επιτέλους, εμείς, κανονικές και κανονικοί, ανάμεσα σε κανονικούς ανθρώπους μαγευτήκαμε από την αληθινή τέχνη, και θυμηθήκαμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να είμαστε όμορφες, για να ερωτευόμαστε και να ζηλεύουμε σωστά, για να είμαστε αποδεκτοί.

Μόνο για μια στιγμή όμως…

Γιατί οι αγώνες μας δεν εκκενώνονται. Οι αγώνες μας δεν κρατάνε μόνο μια στιγμή.

Είναι εδώ!

Είμαστε εδώ!

Και δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο από το να παλεύουμε για έναν κόσμο διαφορετικό, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, ιεραρχία, έναν κόσμο «αντικανονικό», «παράλογο», «(παρ)άνομο», που βρίσκεται απέναντι από τον πολιτισμό του κέρδους και το μίσος για κάθετι διαφορετικό· απέναντι από τις μπίζνες και τις φιέστες κράτους, δημάρχων και αφεντικών, τους έμφυλους, φυλετικούς και σεξουαλικούς διαχωρισμούς.

Το απόγευμα της Τρίτης 10/12, κατά την προγραμματισμένη εκδήλωση φωταγώγησης του δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, περίπου 70 συντρόφισσες και σύντροφοι διακόψαμε την ομιλία του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη, φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας τρικάκια και «σαμποτάροντας» με απορρυπαντικό τα πλαϊνά συντριβάνια της πλατείας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Ξωτικά των χριστουγέννων σε απεργία

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.