Η συγκινητική ανάρτηση της Λένας Διβάνη για τη βιβλιοφάγο άστεγο στην Αθήνα

Η συγκινητική ανάρτηση της Η συγκινητική ανάρτηση της

Μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο κέντρο της Αθήνας, είναι αυτή που αποτυπώνεται στο ποστ της συγγραφέας Λένας Διβάνη. Σπάνιο και μοναδικό να βλέπεις άστεγους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φαγητό και ζεστασιά και αντί αυτού το μόνο που ζητάνε είναι απλά ένα βιβλίο για να ζεστάνουν την ψυχή τους.

Η συγγραφέας Λένα Διβάνη, αποτύπωσε τη συγκεκριμένη στιγμή στον φακό και με ανάρτησή της στο facebook, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους ακολούθους της.

«Αυτό το κορίτσι είναι άστεγο και έχει κάνει τη φωλιά του δυο τετράγωνα μετά το βιβλιοπωλείο του ΙΑΝΟΥ (Τυχαίο; Δεν νομίζω) . Πέρασα χτες τρεχοντας σχεδόν αφηρημένη αλλά φαίνεται ότι το μάτι μου έπιασε με την άκρη του αυτήν την εικόνα. Εβαλα την όπισθεν και γύρισα πίσω. "Γειά σας", της λέω, "τι διαβάζετε;" "Ψυχολογία", μου λέει χαμογελαστότατη. "Αλήθεια;" λέω κοχλάζοντας από ενθουσιασμό. "Εχουμε τα ίδια χούγια. Κι εμενα στα ζόρια τα βιβλία είναι το σωσίβιό μου. Ποιο βιβλίο θέλετε; Να πεταχτώ στον ιανό να φέρω ένα;" "Δεν χρειάζεται να το αγοράσετε. Φέρτε μου κανένα που έχετε διαβάσει", μου είπε διακριτικά το κορίτσι μας που ήξερε καλύτερα απ΄όλους πως τα βιβλία δεν ανήκουν σε κανέναν. Είναι για να χαρίζονται, να αλλάζουν χέρια. Είναι ολων μας το γιατρικό, έπρεπε να τα δίνει το εθνικό σύστημα ψυχικής υγείας».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.