Χαλκίδα: Δημοτικό Σχολείο «Γεφύρι της Άρτας» - Σε πολυκατοικία στεγάζεται επί 32 χρόνια (vid)

Χαλκίδα: Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδα: Δημοτικό Σχολείο

Σε πολυκατοικία στεγάζεται εδώ και 32 χρόνια ένα δημοτικό σχολείο στη Χαλκίδα «καθρεφτίζοντας» τη συχνή αναλγησία του κράτους  και την αδυναμία του να επιλύει τα ζητήματα της γραφειοκρατίας.

Τo 26o δημοτικό σχολείο της Χαλκίδας εδώ και 32 χρόνια φιλοξενείται σε μια πολυκατοικία σε ένα κτήριο που όπως λένε οι εκπαιδευτικοί του σχολείου προοριζόταν για κατοικία κι όχι για εκπαιδευτήριο.

Οι μαθητές προαυλίζονται στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, ανεβοκατεβαίνουν τις στριφογυριστές σκάλες στα διαλείμματα και συνωστίζονται στο υπόγειο γκαράζ για τις εκδηλώσεις. Εκτός από απολύτως αντιεκπαιδευτικοί οι περισσότεροι χώροι του σχολείου είναι κι επικίνδυνοι για τα παιδιά.

garazgaraz

O αγιασμός στο γκαράζ του σχολείου | φωτό: από το blogspot του σχολείου

Παρ’ όλα αυτά όπως σημειώνουν οι δάσκαλοι του σχολείου:«Χάρις στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών μας, που καθημερινά αποδεικνύουν ότι το σχολείο δεν είναι μόνο κτήρια, οι δυσλειτουργίες που προκαλούν οι ελλείψεις σε κτηριακή υποδομή ξεπερνιούνται. Υποστηρικτής μας και δίπλα μας πάντα όλα τα χρόνια ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας».

Το ιστορικό του σχολείου με τις απανωτές απορρίψεις στα υποψήφια οικόπεδα

Το σχολείο ιδρύθηκε το 1987 και βρίσκεται στην περιοχή Μπαταργιά Χαλκίδας στην κορυφή σχεδόν του ομώνυμου λόφου στην είσοδο της πόλης και στεγάζεται από την αρχή της λειτουργίας του σε μισθωμένο κτήριο της περιοχής. Στη διάρκεια του χρόνου έγιναν πολλές προσπάθειες να κατασκευαστεί νέο σχολείο αλλά δυστυχώς καμιά δεν ευοδώθηκε. Κάποια στιγμή βρέθηκε οικόπεδο αλλά δυστυχώς ήταν «δασικό» και δεν μπορούσε να αποχαρακτηριστεί.Μια μελέτη ανατέθηκε και εκπονήθηκε αλλά έμεινε και πάλι νεκρό γράμμα.

sxoleiogaraz

φωτό: από το blogspot του σχολείου

Σύμφωνα με τους δάσκαλους του σχολείου οι βουλευτές του νομού έχουν κάνει επανειλημμένως επερωτήσεις στo ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και δεν γίνεται τίποτα.

Το 2010 ένα νέο οικόπεδο βρέθηκε το οποίο επρόκειτο να παραχωρηθεί από ιδιωτική εταιρεία αλλά οι διαδικασίες σταμάτησαν και πάλι. Την επόμενη φορά, ο νέος χώρος που  κρίθηκε κατάλληλος από τον ΟΣΚ αλλά το σχέδιο χάθηκε ξανά στους δαιδαλώδεις δρόμους της γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα πάντως με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου πρόσφατα ο όμιλος της Lafarge παραχώρησε στο Δήμο ένα οικόπεδο περίπου 5 στρεμμάτων με σκοπό να ανεγερθεί το σχολείο.

Όπως λένε τώρα οι δάσκαλοι: «Ελπίζουμε να ρυθμιστούν οι διάφορες εκκρεμότητες οπό το Δήμο ώστε να ενταχθεί το σχολείο σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης και να ξεκινήσει η κατασκευή του».

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Χαλκίδας η μελέτη για το σχολείο έχει ολοκληρωθεί αλλά για να ενταχθεί η κατασκευή του σχολείου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ τότε παιδιά και γονείς πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2023.Αυτή τη στιγμή, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, αναζητά λύση στο πρόγραμμα «Δημοσίων Επενδύσεων» ενώ δέχεται την πίεση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για να γίνουν τουλάχιστον άμεσα παρεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών.

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.