Εξαρθρώθηκε σπείρα που χτυπούσε πολιτικούς, Λαλιώτης και Τσαβδαρίδης μεταξύ των θυμάτων

Εξαρθρώθηκε σπείρα που Εξαρθρώθηκε σπείρα που

 

Κώστας Λαλιώτης και Λάζαρος Τσαβδαρίδης ήταν μεταξύ των θυμάτων που είχε χτυπήσει σπείρα που χτυπούσε αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Πολιτικοί ήταν μεταξύ των θυμάτων σπείρας που έβαζε στο στόχαστρο αυτοκίνητα και έκανε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Συνελήφθησαν στην Κυψέλη και στα Πατήσια, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 25, 28 και 31 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 28χρονος ομοεθνής τους, ως συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβρη, εγκληματική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Με διαφορετική σύνθεση

Συγκεκριμένα, οι δράστες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κινούνταν με μισθωμένα οχήματα και εντόπιζαν οχήματα στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης και του Νέου Κόσμου.

Ακολούθως τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνες σε οικία και σε αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών, ρολογιών και άλλων αντικειμένων καθώς και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί είκοσι 22 περιπτώσεις κλοπών, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λαλιώτης και Τσαβδαρίδης

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης και ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Ο κ. Λαλιώτης διαπίστωσε ότι διαρρήκτες επιχείρησαν να ανοίξουν το Ι.Χ του στην περιοχή της Ακρόπολης. Αν και οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας τούς αντιλήφθηκαν και τους κυνήγησαν, κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Αλλά και ο κ. Τσαβδαρίδης έπεσε θύμα αντίστοιχης κλοπής στην περιοχή του Κολωνακίου. Ο βουλευτής βρήκε το αυτοκίνητό του σπασμένο, διαπιστώνοντας ότι έλειπαν από το εσωτερικό «χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές» όπως κι ένας φάκελος.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.