Επέτειος Γρηγορόπουλου: Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη - Καμία αντίδραση από τους καταληψίες

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επέτειος Γρηγορόπουλου:

Λήγει τα μεσάνυχτα το τελεσίγραφο Χρυσοχοίδη για την οικειοθελή εκκένωση των κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη σε Εξάρχεια και σε όλη την Ελλάδα. Καμία κατάληψη δεν ανταποκρίθηκε στο υπουργικό… κάλεσμα.

Πρωταγωνιστικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, η «έδρα» της οποίας το Κ-ΒΟΞ, είναι στα υποψήφια προς εκκένωση κτίρια υπό κατάληψη, με ανάρτησή του στο Facebook έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον αρμόδιο υπουργό.

«Εμείς αυτή την περίοδο πέραν της νομικής και πολιτικής υπεράσπισης που ετοιμάζουμε για τις δίκες, οργανώνουμε και τις γενικότερες πολιτικές μας δραστηριότητες. Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει και ένα...φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα» αναφέρει το μήνυμά του.

Οι εξίσου «έτοιμοι» αντιεξουσιαστές κι η κακή συγκυρία του drone

Εν μέσω αυτών των πυρετωδών προετοιμασιών γαι την επέτειο Γρηγορόπουλου, προχθές Τρίτη 3/12, το ένα από τα δύο υπερσύγχρονα drones της ΕΛΑΣ (αυτά που διαθέτουν κάμερες υψηλής ευκρίνειας και στέλνουν on line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ) πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε ταράτσα πολυκατοικίας στα Εξάρχεια.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αποτέλεσμα τεχνικής βλάβης και όχι εξωγενούς παρέμβασης, παρ’ όλα αυτά πρόκειται για ένα γεγονός με την δική του σημασία την ώρα που η ΕΛΑΣ θέλει να δείχνει άψογη στο σημαντικότερο από επιχειρησιακής άποψης σχέδιο που έχει εκπονήσει.

Την ίδια στιγμή, η ταυτόχρονη λήξη του τελεσίγραφου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αδειάσουν όλα τα κτίρια τα οποία τελούν υπό κατάληψη- ένα από τα πεδία στο οποία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει μπει με το « καλημέρα σας» και δηλωμένη δημοσίως αποφασιστικότητα, έχει προκαλέσει οργή στους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι ούτως ή άλλως θεωρούν χρόνια τώρα τον Χρυσοχοίδη «κόκκινο πανί». Άλλωστε ο τελευταίος το δήλωσε πρόσφατα με ρητό τρόπο «η εποχή της ανοχής της βίας τελείωσε».

To σχέδιο της ΕΛΑΣ για την φετινή επέτειο Γρηγορόπουλου

Με 4.500 αστυνομικούς στη διάθεσή της, (από τις ομάδες: ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ) αλλά και με ελικόπτερα, drones, «Ομάδες Επιχειρησιακής Ετοιμότητας» δίπλα στα MAT, οχήματα εκτόξευσης νερού –που θα ενεργοποιηθούν εδώ για πρώτη φορά – αλλά και πανοπτική επιτήρηση όλου του κέντρου της Αθήνας, η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι Αστυνομία και κάτοικοι θα βγουν αλώβητοι από την ως συνήθως, στιγματισμένη από τα επεισόδια επέτειο Γρηγρορόπουλου.

Όπως αναμένεται, αυξημένη θα είναι η φύλαξη σε σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα: αστυνομικά τμήματα, πολιτικά γραφεία, τράπεζες και ΑΤΜ.

Δύο πορείες για την Παρασκευή

Για την Παρασκευή (6/12) έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις. Η μία θα είναι μαθητών και φοιτητών το μεσημέρι και θα περάσει και από τη Βουλή.Η δεύτερη θα είναι πολιτικών σχηματισμών και αντιεξουσιαστών, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας και θα καταλήξει στα Εξάρχεια.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.