Επεισόδια έξω από τη Βουλή κατά την πορεία των φοιτητών

Επεισόδια έξω από τη Βουλή Επεισόδια έξω από τη Βουλή

Επεισόδια προκλήθηκαν κατά την πορεία των φοιτητών έξω από τη Βουλή, λίγα λεπτά πριν τις 14:30 της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου.

Στο σημείο έχουν ξεσπάσει σφοδρές σύγκρουσεις μεταξύ των διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από την Βουλή.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ανατρέψουν τις κλούβες των ΜΑΤ, οι οποίες είχαν στήσει φραγμό επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Οι φοιτητές ζητούν να μην προχωρήσει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που αφορά στη θέσπιση ενός νέου νόμου-πλαισίου για τα ανώτατα ιδρύματα, να επανέλθει η ρύθμιση για το ακαδημαϊκό άσυλο στο καθεστώς προ των ψηφισθέντων -τον περασμένο Αύγουστο- αλλαγών στη σχετική διάταξη (Άρθρο 64 - Νόμος 4623/2019), καθώς και να αποσυρθούν οι επιμέρους διατάξεις για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, που περιλαμβάνονται στα νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Υγείας.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.