Επίδομα θέρμανσης: Στόχος να δοθεί μέχρι τα Χριστούγεννα (video)

Επίδομα θέρμανσης: Στόχος Επίδομα θέρμανσης: Στόχος

Η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης οι οποίες θα ισχύσουν άμεσα, από τη νέα περίοδο διάθεσης του καυσίμου, η οποία ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Το σύνολο του επιδόματος θέρμανσης εντός του 2019 θα δώσει η κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open, στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί το επίδομα θέρμανσης το αργότερο έως τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο κοινωνικό μέρισμα, για το οποίο ήδη έχει κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεδομένου ότι θα υπάρξει υπερπλεόνασμα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για το 2019.

Όπως είπε, «υπάρχει ένα περιθώριο και θα απευθυνθεί προς τους ασθενέστερους», με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος.

Δικαιούχοι

1 Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός Σχεδίου Πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.

2 Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

3 Μονογονικές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.